4 mycket populära Apple-produkter som kritiserades vid lanseringen

0
39
Corbin Davenport/How-To Geek

Vision Pro-headsetet är Apples första Gen 1-produkt sedan Apple Watch 2015. Företaget är inte främmande för att gå in på nya produktmarknader, men nylanseringar möts ofta av skepsis, senare följs av massiva framgångar. Här är fyra exempel.

iMac (1998)

Grand Warszawski/Shutterstock.com

Den ursprungliga iMac G3 fick en blandad respons när den släpptes 1998. De flesta människor gillade den nu ikoniska designen, men de snåriga specifikationerna, portarna och reparerbarheten var inte så allmänt älskade. Många av de ursprungliga recensionerna av iMac G3 är inte längre tillgängliga i sin helhet online, men de kan hittas i tidningar.

“Verkligheten är långt ifrån Apples påståenden: iMac överträffades i de flesta av våra applikationsbaserade tester av både Pentium II- och Celeron-datorerna…Apple’s påståenden om Pentium-dödande kraft är klart överskattade, men iMac lyckas fortfarande extremt bra med att bli vad den var tänkt att vara.” – Tom Pope, PC Magazine

“Ett annat fel är avsaknaden av en diskettenhet. Det finns inget ont om nätverk för att få information från iMac. Oförmågan att spara filer på en diskett gör detta system till lite mer än en dum terminal med modem och nätverkskapacitet. Den helt interna 10Base-T Ethernet-kontakten, 56k modem och infraröd port garanterar enkel installation men begränsar eventuella uppgraderingar.” – John Breeden, The Washington Post.

“Men trots dess köpincitament, krickfärgade accenter och banbrytande design, säger branschanalytiker att iMac sannolikt kommer att bli en tuff försäljning bortom avicionados i ett stort antal. De noterar att Apple fortfarande står inför de traditionella farhågorna att avvärja den gigantiska Microsoft-Intel juggernauten och dess kader av hårt konkurrenskraftiga datortillverkare som erbjuder funktionsrika men billiga datorer.” – Michael Kanellos, CNET

Trots bristerna fördubblade iMac Apples marknadsandel för PC på bara de första fyra månaderna. Det räddade utan tvekan företaget och var ansvarig för flera produktnamn som skulle komma—iPod och iPhone. Produkterna nedan kanske aldrig har blivit utan framgången med den ursprungliga iMac.

iPod (2001)

marleyPug/Shutterstock.com

Original-iPoden tillkännagavs i en lågmäld händelse av Steve Jobs 2001. Den mottogs ganska bra—med undantag för en stor problematik: priset. Den första iPoden kostade $399 för 5 GB lagringsutrymme, och det var en stridsfråga.

Efter tillkännagivandet var journalister och Apple-fans mer än lite splittrade om iPod. De flesta teknikjournalister på den tiden var imponerade av iPod, även om de hade vissa reservationer.

“Vårt enda klagomål: Även om den Mac-vänliga iPoden är tillgänglig nu, kommer en PC-version enligt rykten inte att dyka upp förrän på våren, om någonsin…Apple iPod’s prissättning är i topp för en MP3-spelare, men det här är en oerhört bra produkt.” – Troy Dreier, PC Magazine

“Apples nya iPod, datortillverkarens första MP3-spelare, lagrar 5 GB musik—tillräckligt för hela 1 000 låtar. För att sätta det i perspektiv, tänk på: Det är 125 gånger mer data än den vördnadsvärde Mac Classic höll på sin jämförelsevis ringa 40 MB hårddisk. Och det hela är i ett fantastiskt, om än lite skrymmande, 6,5-ounce förpackning.” – Vad är nytt, populärvetenskap

Men det var en annan historia för många Apple-användare. Folk hade mycket att säga om original-iPoden i MacRumors-forum.

$400 för en mp3-spelare! Jag skulle kalla den för Cube 2.0 eftersom den inte kommer att säljas och dödas på kort tid, och den är inte riktigt funktionell. Uuhh Steve, kan jag få en handdator nu?

All den där hypen för en MP3-spelare? Genombrott digital enhet? The Reality Distiortion Field™ börjar förvränga Steve’s sinne om han tror för en sekund att den här saken kommer att ta fart.

det här är verkligen inte det revolutionerande av en produkt. Jag har en Nomad Jukebox med en hårddisk på 6 gig och den kostade mig bara $250.

Apple sålde över 20 miljoner iPods per år 2005 och nådde en topp på nästan 60 miljoner 2008 och 2009. Det var en enorm framgång och ledde till en seismisk förändring i musikbranschen och hur vi lyssnar på musik idag.

iPhone (2007)

marleyPug/Shutterstock.com

Den ursprungliga iPhone tillkännagavs 2007, och medan Steve Jobs’ presentationen har blivit legendarisk, alla var inte övertygade om att Apple verkligen hade “återuppfunnit” telefonen. Faktum är att många människor var väldigt kritiska och avvisande mot iPhone.

“$500!? Helt subventionerad med en plan? Det är den dyraste telefonen i världen och den tilltalar inte företagskunder eftersom den inte har något tangentbord, vilket gör den inte till en särskilt bra e-postmaskin.” – Steve Ballmer, Microsofts vd

“Som det visar sig är mycket av hypen och en del av kritiken berättigad. iPhone är revolutionerande; den är felaktig. Det är substans; det är stil. Den gör saker som ingen telefon någonsin har gjort förut; den saknar funktioner som finns även på de mest grundläggande telefonerna.” – David Pogue, The New York Times

“Det finns ingen sannolikhet att Apple kan bli framgångsrika i ett företag som är så konkurrenskraftigt. Även i branschen där den är en tydlig pionjär, persondatorn, var den tvungen att konkurrera med Microsoft och kan bara behålla en marknadsandel på 5 %.” – John C. Dvorak, Market Watch

“Vi har lärt oss och kämpat i några år här för att komma på hur man gör en anständig telefon. PC killar kommer inte bara att ta reda på det här. De kommer inte bara gå in.” – Ed Colligan, Palms vd

Den ursprungliga iPhonen blev den tredje mest populära telefonen i USA på bara tre månader. Det har uppenbarligen varit en häpnadsväckande framgång för Apple. Från och med första kvartalet 2023 utgör Apple 21 % av den globala smartphonemarknadsandelen och hela 52 % av den amerikanska marknadsandelen.

Apple Watch (2015) )

DenPhotos/Shutterstock.com

År 2015, när den ursprungliga Apple Watch tillkännagavs, hade folk börjat inse att Apple kanske visste vad det gjorde. Ändå fanns det gott om skepsis kring Apples inträde på marknaden för smartklockor.

“Trots alla dess tekniska under är Apple Watch fortfarande en smartklocka, och det& #8217;är inte klart att någon ännu har kommit på vad smartklockor egentligen är till för.” – Nilay Patel, The Verge

“Du behöver inte en. Ingen behöver en smartklocka. När allt kommer omkring är det något annat att köpa, ta hand om, ladda varje natt. Det är en annan kabel att packa och spåra. Din telefon tjänar redan de flesta av dess syften. Med batterilivssituationen som den är, är tekniken knappt på plats för att göra en sådan enhet användbar överhuvudtaget.” – David Pogue, Yahoo Tech

“Alla har inte en iPhone 5 eller senare, vilket krävs för att klockan ska fungera. Alla vill inte att hennes handled ska pulsera med aviseringar, tycker att animerade emojis är spännande eller behöver styra en Apple TV med handleden. Smartklockor kan ibland kännas som en lösning på jakt efter ett problem. – Lauren Goode, Re/code

Marknaden för smartklockor är inte lika stor som några av de andra enhetskategorierna på den här listan, men Apple har kommit att absolut dominera den. Från och med första kvartalet 2023 är 43 % av de bärbara produkterna som levereras över hela världen Apple Watches. Den näst närmaste konkurrenten är Samsung, med 8 %.

Apple har haft framgång med enheter som folk från början inte trodde skulle vara populära, men de har också haft några tydliga missar. Visste du till exempel att Apple skapade en spelkonsol? Den kallades Apple Pippin och lades ner efter bara ett år. Apple tillverkade också en handdator som heter Newton, som förebådade en framtid där vi alla hade bärbara personliga enheter, men den föll till kort i faktisk marknadsantagande. Med tanke på den djärva presentationen vid Apples WWDC 2023 keynote, väcker allt detta frågan: vad kommer ödet för Apple Vision Pro att bli?

LÄS NÄSTA

  • &rsaquo ; Din iPad kommer snart att fungera med USB-webbkameror och kameror
  • › Kommer macOS 14 Sonoma att köras på min MacBook eller stationära Mac?
  • › Android 14 når “plattformsstabilitet” Med Beta 3 Release
  • › Du kan nu ladda ner Apple Developer Previews gratis (men du borde inte göra det)
  • › Acer Aspire Vero 15 (2023) recension: En trevlig grön bärbar dator med några brister
  • › Vad du ska göra om OpenAI’s tjänster inte är tillgängliga i ditt land