2 000 PAC för att öppna PM Jan Aushadhi Kendras vid årets slut: Center

0
31

Centret har beslutat att välja ut 2 000 Primary Agricultural Credit Societies (PACS) över hela landet för att öppna Pradhan Mantri Jan Aushadhi Kendras, sade unionens samarbetsministerium på tisdagen.

Enligt ministeriet, alla premiärministern Jan Aushadhi Kendras kommer att öppnas i slutet av året. Ett beslut om denna effekt fattades vid ett möte mellan samarbetsminister Amit Shah och kemikalie- och gödselminister Mansukh Mandaviya.

“Så många som 2 000 PACS kommer att identifieras för att öppna Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendras. Så många som 1 000 Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendras kommer att öppnas i augusti och 1 000 i december i år, säger ministeriet i ett uttalande.

“Detta viktiga beslut kommer inte bara att öka inkomsterna för PACS och skapa sysselsättningsmöjligheter utan kommer också att göra mediciner tillgängliga till överkomliga priser för människor, särskilt de som bor på landsbygden,” sade uttalandet.

Sekreteraren, Samarbetsministeriet, sekreterare, avdelningen för kemikalier och gödningsmedel och andra högre tjänstemän från ministeriet för samarbete och avdelningen för kemikalier och gödningsmedel var också närvarande vid mötet.

“Mer än 9 400 Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendras har öppnats över hela landet hittills. Över 1 800 typer av mediciner och 285 andra medicinska apparater finns tillgängliga i dessa Jan Aushadhi Kendras,” sa uttalandet.

“Mediciner på Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendras är tillgängliga till 50 % till 90 % lägre pris i jämförelse med märkesläkemedlen”, står det i uttalandet.

Läs även

Gitanjali Aiyar, Doordarshans legendariska röst i engelska nyheter, dör

Coromandel Express-olycka: 'Rigged' platsbox misstänkt utlösare för …

< /figure>Polisen frågar anhöriga Brij Bhushan, för att lämna in anmälan till domstol nästa vecka

Mukhtar Ansaris medhjälpare dödades i Lucknows domstol av en man utklädd till advokat Annons

“Incitamentsbeloppet för Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendra är 5 lakh (15 % av månadsköpet eller högst 15 000 Rs. per månad). Ytterligare engångsincitament på Rs. 2 lakh som ersättning för IT- och infrautgifter i speciella kategorier och områden tillhandahålls också”, står det i uttalandet.