Werken iOS 17 en iPadOS op mijn iPhone of iPad?

0
42
Apple

Elk jaar brengt Apple een nieuwe grote update uit voor de besturingssystemen die de iPhone- en iPad-reeks aandrijven. Hier zijn alle apparaten die compatibel zullen zijn met de nieuwe iOS 17- en iPadOS 17-upgrades, die later in 2023 verschijnen.

iOS 17 werkt op iPhone XS , XR of nieuwer

Om de iOS 17-update te installeren wanneer deze arriveert, heb je een iPhone XS, iPhone XR of een iPhone SE van de tweede generatie nodig. Alle iPhone-modellen die in de jaren na deze releases zijn geproduceerd, zijn compatibel met de nieuwe update. Alle nieuwe iPhones die Apple tijdens zijn jaarlijkse iPhone-evenement aankondigt, worden geleverd met iOS 17.

Apple

Je kunt zien welke iPhone je hebt door naar Instellingen > Algemeen > Over en kijken onder de “Model” veld. Uw apparaat wordt ook vermeld in het accountgedeelte van uw Apple ID op uw apparaten (onder Instellingen > [Uw naam]) en bij het gebruik van Zoek mijn op iCloud.com.

De iOS 17-update laat de ondersteuning voor de iPhone 8 en iPhone X vallen, die beide de rest van hun levensduur op iOS 16 zullen zien. Deze modellen werden beide onthuld op hetzelfde iPhone-evenement in 2017, waarmee vijf jaar ondersteuning werd gemarkeerd. Oudere apparaten blijven beperkte beveiligingsupdates ontvangen.

iPadOS 17 werkt op iPad Pro (2e generatie), iPad Air (3e generatie), iPad ( 6e generatie), en iPad mini (5e generatie) of nieuwer

Voor iPadOS 17 is minimaal een iPad Pro van de tweede generatie, een iPad Air van de derde generatie, een iPad van de zesde generatie of een iPad mini van de vijfde generatie vereist. Alle nieuwere iPad-modellen kunnen profiteren van de update wanneer deze later in het jaar arriveert. Nieuwe iPad-modellen die na (of nabij) de release zijn aangekondigd, worden geleverd met iPadOS 17.

Apple

Net als bij de iPhone kun je onder Instellingen > zien welk iPad-model je hebt. Algemeen > Over op uw apparaat door te kijken naar het “Model” veld. U vindt uw model ook vermeld in uw Apple ID-accountgegevens onder Instellingen > [Uw naam] op een apparaat of met Zoek mijn op iCloud.com.

iPadOS 17 is de eerste release die de ondersteuning voor de originele iPad Pro, die zijn debuut maakte in 2016, laat vallen (na zes jaar software-ondersteuning). Wat dit jaar ook ontbreekt, is de iPad van de vijfde generatie, die in 2017 werd geïntroduceerd.

Nieuwe releases komen in de herfst van 2023

In 2023 komen er een aantal geweldige verbeteringen voor iOS en iPadOS. Het beste van alles is dat deze updates gratis zijn zolang omdat uw apparaat compatibel is. Verwacht dat de iOS 17-update ergens in september aankomt, rond dezelfde tijd als het jaarlijkse iPhone-evenement van Apple.

iPadOS komt mogelijk iets later, zoals in 2022 toen Apple iPadOS 16 uitstelde strijk wat bugs uit. In dat geval wachtten tabletbezitters tot eind oktober op de update.

Ook een Mac? Bekijk welke opvallende functies beschikbaar zijn voor macOS 14 Sonoma.

LEES VOLGENDE

  • › IDrive-recensie: een geweldige combinatie van opslag en back-up
  • › Voor wie is de Apple Vision Pro Augmented Reality-headset bedoeld?
  • › Wat gebeurt er als je iemand op Facebook blokkeert?
  • › Apple Maps werkt eindelijk offline
  • › 7 fouten die smartwatch-gebruikers maken
  • › Stand-by maakt van uw iPhone een smartdisplay