Wat gebeurt er als je iemand op Facebook blokkeert?

0
36
Jason Montoya/How-To Geek

Wanneer u een Facebook-account blokkeert, heeft dat account geen toegang tot uw profiel, berichten, foto's en andere inhoud. Ze kunnen je geen berichten sturen of bellen, en je verschijnt niet in hun Facebook-zoekopdrachten.

Wil je iemands Facebook-profiel blokkeren, maar weet je niet precies wat er precies gebeurt als je dat doet? Facebook neemt verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat de geblokkeerde persoon geen contact met je kan opnemen op dit platform. Dit is precies wat er gebeurt als je een Facebook-account blokkeert.

Inhoudsopgave

< p>Wat doet Facebook als je iemand blokkeert?
Wat zie je als je iemand op Facebook blokkeert?
Veelgestelde vragen

Wat doet Facebook als je iemand blokkeert?

Wanneer u iemand blokkeert, is het eerste dat Facebook doet, de toegang van de geblokkeerde gebruiker tot uw profiel beperken. De gebruiker kan uw profiel niet bekijken, zelfs niet als ze de directe link naar uw accountpagina hebben. Ze krijgen een foutmelding als ze dat proberen.

GERELATEERDHoe u uw Facebook-profiel vergrendelt

Als de gebruiker op Facebook naar uw naam zoekt, verschijnt u niet in de zoekresultaten. Als ze echter zijn afgemeld bij hun account of een ander Facebook-account gebruiken, kunnen ze mogelijk uw profiel zien, afhankelijk van de privacy-instellingen van uw profiel. Hetzelfde geldt als de gebruiker u probeert te vinden via andere zoekmachines, zoals Google. Als je het risico wilt minimaliseren dat je profiel vindbaar is via die routes, onderneem dan stappen om je Facebook-profiel moeilijker vindbaar te maken.

Een persoon die u blokkeert, kan uw berichten, opmerkingen of vind-ik-leuks niet zien. Ze kunnen geen nieuwe berichten op uw tijdlijn plaatsen, opmerkingen achterlaten of alles wat u plaatst leuk vinden. U kunt dat ook niet doen voor hun account.

Op Facebook Messenger kan de geblokkeerde gebruiker niet chatten of u bellen.

Wat zie je als je iemand op Facebook blokkeert?

Hoewel de persoon die je hebt geblokkeerd grotendeels uit je Facebook-nieuwsfeed zal verdwijnen, zijn er een paar dingen die je nog steeds van hem ziet .

De eerste zijn de bestaande chats die je met die gebruiker hebt gehad. Jij en de geblokkeerde gebruiker kunnen elkaars chatberichten zien, maar jullie kunnen geen van beiden nieuwe berichten sturen. Je kunt deze Facebook-berichten desgewenst verwijderen.

Ten tweede, als een geblokkeerd account je gemeenschappelijke vriend tagt in een bericht, zie je dat bericht op de tijdlijn van je vriend. Je ziet ook de foto's en tags van het geblokkeerde profiel die door andere mensen zijn toegevoegd.

Als het om groepen gaat, kan een geblokkeerde gebruiker u niet toevoegen aan nieuwe groepen, maar u kunt wel lid blijven van de groepen die ze hebben gemaakt of waar ze deel van uitmaken.

GERELATEERDHoe u het mensen moeilijker kunt maken om uw Facebook-account te vinden

Als u apps of games op Facebook gebruikt, is het standaardbeleid van het platform hierop niet van toepassing. Dit betekent dat als jij en je geblokkeerde gebruiker een game spelen, ze mogelijk met je kunnen chatten via bijvoorbeeld de chatfunctie van die game.

Wat Facebook Marketplace betreft, als je een verkoper, kan de verkoper toegang blijven houden tot uw beoordelingen voor hem en reageren op die beoordelingen.

Tot slot, als uw geblokkeerde gebruiker een nieuw Facebook-account aanmaakt, kan hij het nieuwe account gebruiken om de openbare berichten op uw profiel. Een manier om dit te voorkomen is door uw Facebook-profiel te vergrendelen.

Veelgestelde vragen

Als ik iemand blokkeer op FB, zullen ze dan weten?

Nee, Facebook stelt de gebruiker niet op de hoogte wanneer u deze blokkeert. Een paar dingen kunnen die gebruiker er echter op wijzen dat je hem of haar hebt geblokkeerd. Ze hebben bijvoorbeeld geen toegang meer tot uw profiel.

Betekent het blokkeren van iemand op FB hen als vrienden?

Ja, wanneer u iemand blokkeert, verwijdert Facebook ze uit uw vriendenlijst. Er is geen manier om iemand te blokkeren zonder hem of haar uit je vriendenlijst te verwijderen.

Verdwijnen hun likes als je iemand op Facebook blokkeert?

Ja, Facebook verwijdert de vind-ik-leuks en reacties van de geblokkeerde gebruiker uit je berichten. Later, zelfs als je de gebruiker deblokkeert, kunnen zijn vind-ik-leuks en reacties niet meer worden hersteld.

Kan een geblokkeerde persoon op Facebook mijn openbare berichten zien?

Nee, een geblokkeerde persoon persoon kan geen berichten op uw profiel zien. Als ze echter toegang hebben tot uw profiel met een nieuw of secundair account, kunnen ze uw openbare berichten bekijken.

Kan ik zien wie mij heeft geblokkeerd op Facebook?

Facebook biedt geen eenvoudige manier om te controleren of iemand je heeft geblokkeerd. Als je echter geen toegang hebt tot iemands profiel, of niet met iemand kunt chatten of bellen, is de kans groot dat ze je hebben geblokkeerd.

Hoe vind ik mensen die ik op Facebook heb geblokkeerd?

Om uw blokkeerlijst op de desktopsite van Facebook te bekijken, gaat u naar de Facebook-privacypagina en kiest u “Bewerken” naast “Gebruikers blokkeren.” Klik vervolgens op “Zie uw geblokkeerde lijst.” Navigeer in de mobiele app van Facebook naar Menu > Instellingen & Privacy > Instellingen > Blokkeren om uw lijst met geblokkeerde gebruikers te bekijken.

Kun je de blokkering opheffen van iemand die je op Facebook hebt geblokkeerd?

Ja, je kunt de blokkering opheffen van iemand die je op Facebook hebt geblokkeerd met uw desktop of mobiel. Om dat te doen, gaat u naar uw blokkeerlijst en verwijdert u de persoon die u wilt deblokkeren uit de lijst.

En dat is alles wat u moet weten over wat Facebook doet wanneer u ervoor kiest een gebruikersaccount te blokkeren . Blijf veilig!

GERELATEERD: 7 belangrijke Facebook-privacyinstellingen die u nu kunt wijzigen

LEES VOLGENDE

    < li>› Stand-by maakt van uw iPhone een smartdisplay
  • › IDrive-recensie: een geweldige combinatie van opslag en back-up
  • › Werken iOS 17 en iPadOS op mijn iPhone of iPad?
  • › Apple Maps werkt eindelijk offline
  • › Voor wie is de Apple Vision Pro Augmented Reality-headset bedoeld?
  • › 7 fouten die smartwatch-gebruikers maken