Vrouw meegenomen naar 'Kerala Story' door BJP's Pragya Thakur 'weglopen' met man van ander geloof

0
36

Een 19-jarige vrouw uit Bhopal, die werd meegenomen naar The Kerala Storydoor BJP-parlementslid Pragya Singh Thakur in een poging haar ervan te weerhouden haar relatie met een 27-jarige vrouw voort te zetten. oude moslimman, is van huis vermist en zou met hem zijn weggelopen.

De lokale politie is op zoek naar het paar nadat de moeder van de vrouw een vermissingsaangifte heeft ingediend.

Leden van de familie van de man hebben gezegd dat ze bang zijn voor represailles en dat ze de vrouw niet in hun huishouden zouden verwelkomen.

Lees ook | Hoe nauwkeurig zijn de beweringen van ‘The Kerala Story’?

De familie van de vrouw zei dat ze op 15 mei werd vermist, toen ze het huis verliet nadat ze haar familieleden in het huis had opgesloten. Ze beweerden ook Rs 70.000 in contanten, evenals gouden en zilveren sieraden, vermist te zijn.

Een vermissingsrapport werd ingediend op 19 mei, maar de zaak kreeg maandag publieke aandacht.

De SHO van het politiebureau van Kamla Nagar in Bhopal, Anil Bajpai, vertelde The Indian Express dat er een eerder geval was waarin werd gedacht dat de vrouw vermist was, maar toen had ze de politie verteld dat ze uit eigen vrije wil was getrouwd. en dat ze bij haar man wilde wonen. Over de laatste aangifte van vermissing die door de moeder van de vrouw is ingediend, zei Bajpai: “We proberen momenteel de vermiste vrouw op te sporen en zullen haar versie opnemen, waarna in de toekomst actie zal worden ondernomen.”

De man heeft “zeven-acht strafzaken tegen hem lopen omdat hij in zijn plaats betrokken raakte bij gevechten”, zei de officier. Bajpai zei dat hij niet weet of de vrouw The Kerala Story met Pragya Singh Thakur had gezien.

Advertentie

De vader van de 27-jarige man had in januari een ondertekende verklaring tevoorschijn gehaald en in kranten geadverteerd dat hij had zijn zoon wettelijk verstoten.

Lees ook | Tovino Thomas over The Kerala Story: 'Laat niemand verkeerde informatie geven'

“Ik was de capriolen van mijn zoon beu. Hij zou vechten met de lokale bevolking, en zou dronken thuiskomen en een tumult veroorzaken. Vroeger stond ik borg voor mijn zoon, maar op een dag gaf ik het gewoon op. Hij is geen zoon van mij. Nu, vanwege zijn capriolen, wordt mijn hele familie bedreigd”, zei hij.

De familie van de man leerde de relatie acht maanden geleden kennen, toen ze de twee samen in de buurt zagen lopen. “We waren bang omdat de vrouw tot een andere gemeenschap behoorde. Dus stuurden we een bericht via enkele gemeenschappelijke vrienden (naar de familie van de vrouw). We zeiden dat ze alsjeblieft voor hun dochter moesten zorgen. We willen niet dat ze met onze zoon trouwt”, zei de moeder van de man.

Advertentie

Volgens de klacht van de moeder van de vrouw was ze eerder vermist op 11 mei. de familie had geprobeerd klacht in te dienen bij de politie, de vrouw “kwam opdagen in een boerka” en vertelde haar familie dat ze met de man was getrouwd, zo beweert de klacht.

Op 15 mei werd ze opnieuw vermist nadat ze haar familieleden in het huis had opgesloten, aldus de klacht.

Zittend in het kantoor van de politiecommissaris van Bhopal in de hoop de officier te ontmoeten, de 48 De -jarige vader zei: 'We hebben er alles aan gedaan om onze dochter weg te houden van een geschiedenisblad. Maar ze weigerde te luisteren.”

Sinds ze getipt is door de familie van de man, probeert de familie van de vrouw haar zover te krijgen dat ze de relatie beëindigt en met iemand anders trouwt.

>Lees ook | Het analyseren van het verhaal van The Kerala Story en hoe Malayalam 2018 trof, kwam naar voren als het tegenargument

Op 11 mei namen ze haar mee voor counseling in het Gauravi One-Stop Crisis Centre, dat was opgericht door de regering van Madhya Pradesh om vrouwelijke slachtoffers van geweld te helpen .

Advertentie

“We brachten onze dochter naar lokale counselors… In het adviescentrum deed mijn dochter haar sieraden af ​​en gaf ze aan ons, zeggend dat ze niets met ons te maken wilde hebben. Ze dreigde er zelfs mee zelfmoord te plegen als ze niet bij die man mocht zijn”, aldus de moeder van het meisje (45).

Na het counselinggesprek verdween de vrouw voor het eerst , aldus de familie. Ze werd echter al snel gevonden.

Advertentie

Later besloot de familie haar mee te nemen voor een counselingsessie met BJP-parlementslid Thakur.

Een bron dicht bij Thakur vertelde The Indian Express: “De familie had Sadhvi ji benaderd voor advies. Zij (de 19-jarige) weigerde te trouwen volgens de wensen van haar ouders. Sadhvi ji bracht een hele dag door met het achterlaten van al haar werk en sprak met de vrouw. De vrouw beloofde toen om die man te verlaten. De volgende dag nam Sadhvi ji de vrouw, samen met een aantal andere vrouwen uit het gebied, mee om The Kerala Story te kijken in een bioscoop… Toen Sadhvi ji hoorde van het nieuws (van de verdwijning van de vrouw) raakte ze erg overstuur. We zullen niets doen aan dit incident, aangezien het nu onder het domein van de politie valt.”

Lees ook

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' van Indira Gandhi's moordenaar.. .

IMD verklaart aankomst moesson, maar blijft minstens een week zwak

Ongeval met Coromandel Express: 'Opgetuigd' location box vermoedelijke trigger voor …

Gitanjali Aiyar, de legendarische stem van Doordarshan in het Engelse nieuws, sterftAdvertentie

De familie van de man zei bezorgd te blijven over de mogelijke gevolgen van de relatie. “Haar familie heeft ons bedreigd. We accepteren de vrouw niet in ons huishouden”, beweerde zijn zus.

© The Indian Express (P) Ltd