Voor wie is de Apple Vision Pro Augmented Reality-headset bedoeld?

0
42
Apple

Het is officieel: Apple betreedt officieel de markt voor headsets met gemengde realiteit. Als je de foto's hebt gezien, een paar video's hebt bekeken en misschien zelfs een mening hebt gevormd, heb je waarschijnlijk nog een vraag: voor wie is dit dure stuk gebogen aluminium en glas eigenlijk bedoeld?

Wat is Apple Vision Pro?

Apple introduceerde de Vision Pro als een nieuw type draagbare computer die een augmented reality-ervaring (AR) biedt. Een “ruimtelijke computer” de Apple Vision Pro is een op zichzelf staande wearable die niet afhankelijk is van andere apparaten. Dit maakt het anders dan veel headsets die al op de markt zijn.

In tegenstelling tot high-end virtual reality (VR)-headsets zoals de Valve Index, hoeft Apple Vision Pro niet op een computer te worden aangesloten om te werken. Het verschilt ook van bestaande AR-brillen die meestal functioneren als draagbare displays of louter uitbreidingen van smartphone-interfaces. Apple demonstreerde de Vision Pro met een enkele draad die zich uitstrekt tot een externe accu, ontworpen om in je zak te passen om het gewicht op je hoofd te verminderen.

Apple

Het is het meest vergelijkbaar met de alles-in-één Meta Quest, maar het is ook heel anders. In tegenstelling tot de Quest is de Vision Pro geen puur VR-aangelegenheid. We gebruiken de term “mixed reality” aangezien je met Apple het niveau van onderdompeling kunt regelen met een digitale kroon zoals die op de Apple Watch.

De afhaalmogelijkheid is dat de Apple Vision Pro tot doel heeft om naadloze digitale ervaringen in uw omgeving te integreren. Je kunt apps in je kantoor laten zweven, je woonkamer omtoveren tot een persoonlijke bioscoop, chatten met anderen alsof ze in dezelfde kamer zijn als jij, en alles bedienen met je ogen en handen. U kunt zelfs glazen op sterkte kopen als u een bril nodig heeft om normaal te kunnen zien.

Het is een headset voor Apple-gebruikers

Het zou voor niemand als een verrassing moeten komen dat de Vision Pro diep geïntegreerd is in het bestaande ecosysteem van Apple. Het werkt met al uw bestaande apparaten en gebruikt iCloud om te synchroniseren, net als de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en andere apparaten. Hoewel het een op zichzelf staande entiteit is waarvoor geen iPhone of Mac nodig is, mikt Apple op gebruikers die zijn producten gebruiken en genieten van de bestaande ervaringen.

Een voorbeeld hiervan is dat je #8217;Je kunt je MacBook-scherm uitbreiden naar een 4K zwevend scherm in Vision Pro, simpelweg door ernaar te kijken. En de headset werkt met Bluetooth-randapparatuur, zoals Apple's Magic Trackpad, voor momenten waarop je de precisie van een muis nodig hebt.

Apple

Bij de lancering zal Apple “honderdduizenden” van iPad- en iPhone-apps beschikbaar binnen Vision Pro. Dit zou u een idee moeten geven van de ervaringen die u buiten de poort kunt verwachten, hoewel het platform ook een eigen App Store voor visionOS-apps zal hebben, waardoor de platte ervaring van een iPhone- of iPad-app achterwege blijft.

Als je een fan bent van Apple-design, zul je de Vision Pro waarschijnlijk ook waarderen. Er zijn sjorringen van “legeringen van ruimtevaartkwaliteit” en een “3D gebreide” hoofdband, die je meteen doet denken aan de MacBook Pro of Apple Watch. De voorkant van het apparaat is een enkele glasplaat en de hoofdband kan op dezelfde manier worden bevestigd en losgemaakt als een Apple Watch-band.

Productiviteit en werk zijn de kern van de ervaring

In tegenstelling tot VR-headsets die volledig op gamers zijn gericht, en bestaande AR- of XR-brillen (mixed reality) die nog moeten verschijnen, opende Apple de introductie van Vision Pro door de nadruk te leggen op werk en productiviteit. In plaats van beperkt te blijven tot traditionele monitoren en werkruimten, werd Vision Pro gedemonstreerd als een hulpmiddel dat uw hele omgeving transformeert in een productieve ruimte.

U kunt overal om u heen vensters plaatsen, de grootte ervan wijzigen, ze op elkaar stapelen en snel dingen doen zoals al uw Safari-tabbladen tegelijk bekijken, vloeiend schakelen tussen apps en meer. Je bestuurt Vision Pro met je ogen, waarna actie “kliks” door je vingers samen te knijpen. Je kunt door de omgeving lopen om dingen te doen terwijl je toch bijhoudt waar je mee bezig bent.

Apple

Als alles werkt zoals bedoeld, zou Vision Pro een bestaande opstelling met meerdere monitoren kunnen vervangen, een krappe ruimte veranderen in een hub van productiviteit, afleiding uit uw omgeving verwijderen door u toe te staan ​​“uit te schakelen” de wereld om je heen en reis met je mee als het enige apparaat dat je nodig hebt om echt werk gedaan te krijgen.

Vision Pro kan een beroep doen op mensen die afgemat zijn met een bestaande headset Ervaringen

Headsets met gemengde realiteit moeten nog van de grond komen binnen de mainstream. Virtual reality is veel succesvoller geweest, maar het is aantoonbaar beperkt tot een subgroep van gamers die deze ervaringen echt waarderen. Niet iedereen is ervan overtuigd dat het dragen van een headset op je gezicht de juiste weg is, en zelfs Google haalde hun innovatieve, maar nog niet helemaal klaar draagbare Google Glass uit de productie.

Ter vergelijking: de visie van Apple lijkt veel van deze problemen op te lossen. Het is anders dan dat Apple een markt betreedt totdat het er zeker van is dat het de problemen kan “repareren” een probleem op te lossen of een betekenisvolle verbetering aan te brengen op wat er al is. Het is meestal de moeite waard om op te vrolijken en op te merken wanneer het bedrijf een nieuwe markt betreedt.

Door de Vision Pro te ontwerpen als een volledig op zichzelf staand apparaat, gaat Apple op dezelfde manier als Meta deed met de Quest. De Quest is een stand-alone VR-headset die het proces van het spelen van games in VR enorm vereenvoudigde. Het is misschien wel de meest succesvolle VR-headset tot nu toe, mede dankzij de agressief betaalbare prijs.

Apple

Met de Vision Pro krijg je een hele computer die op je gezicht zit. De headset bevat dezelfde M2 ​​Apple Silicon-chip die computers als de MacBook Air en iPad van stroom voorziet. Bovendien biedt een speciaal ontworpen R1-chip een vertragingsvrije, responsieve ervaring die ruimtelijke invoer in realtime verwerkt. Moe van ondermaatse VR- en AR-ervaringen? Dat geldt ook voor Apple.

visionOS is ook het eerste besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor dit soort headsetervaring. Het is geen geheim dat de besturingssystemen van Apple veel gemeen hebben, vooral nu de Mac en mobiele apparaten zoals de iPad feitelijk op dezelfde chips draaien. Apple heeft hetzelfde gedaan met visionOS, dat hopelijk het beste van twee werelden zou moeten bieden: een op maat gemaakte AR-ervaring en uitstekende compatibiliteit met bestaande apps, services en ervaringen.

Apple

De hoeveelheid aandacht die is besteed aan de visionOS-interface en gebruikerservaring blijkt uit enkele van de ondersteunende seminars die tijdens WWDC 2023 zijn uitgebracht. richtlijnen hebben betrekking op aspecten zoals het verminderen van vermoeide ogen, maximaal comfort met verstandige plaatsing van inhoud, hoe diepte de ervaring beïnvloedt, en meer.

Bovendien heeft Apple zijn gebruikelijke privacy- en beveiligingspraktijken uitgebreid naar de AR-ruimte. De headset maakt gebruik van irisscanning om uw Vision Pro te vergrendelen, waardoor u Apple Pay-transacties kunt autoriseren en ook toegang kunt krijgen tot iCloud-sleutelhangerwachtwoorden. Het bedrijf maakte er een punt van om te benadrukken dat apps en websites pas weten waar je zoekt als je “klikt” net als macOS, iOS en anderen. De verwerking vindt plaats op systeemniveau en verlaat het apparaat niet.

De headset van Apple is bedoeld om te kijken, te spelen en te ontspannen Ook

De Vision Pro lijkt in dit opzicht veel op een iPad. De iPad is een alles-in-één-apparaat, dat mensen om allerlei verschillende redenen kopen. Sommigen gebruiken hun iPad op het werk om aantekeningen te maken, presentaties te geven en als hulpmiddel om de focus tijdens vergaderingen vast te houden. Anderen downloaden games, kijken films en surfen op sociale media. Voor sommigen is de iPad puur een computer die je op een bank gebruikt. Vision Pro is in veel opzichten analoog aan de iPad.

Het punt hier is dat Apple zich niet volledig heeft gericht op werk en productiviteit. Het kijken naar films en tv-programma's wordt zwaar aangeprezen als reden om een ​​Vision Pro te kopen. Je kunt het scherm aanpassen aan de gewenste grootte, je omgeving dimmen of je woonkamer helemaal vervangen om content te bekijken op een bioscoopscherm of op een unieke plek, zoals een bos.

Apple

De dubbele micro-OLED-schermen kunnen een echte 4K-ervaring leveren in een hoog dynamisch bereik, met een breed kleurengamma. U kunt zelfs 3D-inhoud bekijken, inclusief films. Bovendien heeft Apple ruimtelijke audio in de headset gestopt voor meeslepend surround-geluid. U kunt zelfs uw AirPods of andere Bluetooth-hoofdtelefoons aansluiten om al het omgevingsgeluid te blokkeren.

Misschien wel het meest ontbrekende aspect van Apple's introductie van de Vision Pro was een focus op gamen. Apple Arcade-titels worden ondersteund en Apple sprak over een samenwerking met 3D-engine-ontwikkelaar Unity. Er wordt nog niet veel gesproken over het soort high-end Half-Life: Alyx-achtige VR-ervaringen die je mag verwachten van een headset van dit kaliber.

Er is geen vraag of je externe apparaten kunt aansluiten, dus houd je adem niet in als je hoopt een PlayStation 5- of Xbox-console op de Vision Pro aan te sluiten. Wat je kunt doen, is dezelfde soort draadloze controllers gebruiken die al compatibel zijn met iOS, iPadOS en macOS om games te spelen die standaard op de headset worden uitgevoerd.

Voor het herbeleven en creëren van herinneringen (en ook ontsnappen)

De presentatie van Apple was veel gericht op foto's en video's, en hoe geweldig de Vision Pro zal zijn voor het herbeleven van herinneringen. Het is een feit dat u uw foto's nu op elk apparaat kunt bekijken. Wil je een meeslepende terugblik op een video van je laatste reis? AirPlay het op je tv of bekijk het in HDR op een MacBook Pro.

Dit aspect heeft een beetje een “VR-halo” effect dat je misschien hebt gezien (of zelfs ervaren) op andere platforms. Het idee dat dingen indrukwekkender zijn, meeslepender aanvoelen en prettiger zijn als ze via een headset worden uitgevoerd, is niet nieuw. Je zult moeten afwachten of je “normaal” dingen buitengewoon in AR, maar de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in je panorama's kan een reden zijn om de functie meer op je iPhone te gebruiken.

Wellicht interessanter is de toevoeging van twee lenzen aan de voorkant van het toestel die gebruikt kunnen worden om 3D “ruimtelijke” foto's en video's. U kunt deze alleen echt waarderen in de Vision Pro of een vergelijkbaar 3D-scherm. Je hebt ook een apparaat nodig dat eruitziet als een skibril dat op je gezicht is vastgemaakt om deze herinneringen in de eerste plaats vast te leggen.

Apple

Twee voorbeelden van het gebruik van de Vision Pro buiten het comfort van uw eigen ruimte waren op een verjaardagsfeestje van een kind (om een ​​3D-video op te nemen) en tijdens een drukke vlucht (om een ​​film te kijken). Het is gemakkelijk om dit gebruik af te schrijven vanwege hoe groot en imposant de Vision Pro er op het eerste gezicht uitziet, maar het is niet zo dat de publieke opinie niet eerder is verschoven met producten als de AirPods of zelfs de originele Sony Walkman. Toch zal de acceptatiecurve en publieke perceptie van een groot on-face apparaat heel anders zijn dan de minder opdringerige technologieën die eraan voorafgingen.

Het zou het droomapparaat van een thuiswerker kunnen zijn

Of u nu thuis werkt of vaak voor uw werk reist, met de Vision Pro kunt u uw studeerkamer, hotelkamer of zelfs treinreis transformeren naar een productief hol. U kunt dit doen met alleen uw Vision Pro (het is tenslotte een stand-alone computer) en alle randapparatuur die u nodig heeft om productief te blijven.

Bedenk hoe het zou zijn om te reizen met alleen de headset en een lichtgewicht toetsenbord. U kunt “meerdere monitorinstellingen” productiviteit vrijwel overal, ervan uitgaande dat uw werk compatibel is met wat visionOS. Velen van ons hier bij How-To Geek gebruiken en houden van meerdere monitorconfiguraties in ons streven om uw geweldige inhoud te brengen. Hoe cool zou het zijn om die uitgestrekte werkruimte onderweg te houden?

Apple

Het werkt ook goed met FaceTime en conferentie-apps, waarbij Vision Pro uw gezicht kan scannen en een stand-in-gelijkenis kan creëren die precies op u lijkt voor videogesprekken.

Voornamelijk voor early adopters met diepe zakken

Apple Vision Pro is een headset van $ 3.499 die ergens begin 2024 in de VS wordt gelanceerd. Het is niet alleen duur, maar het is ook een niche. Velen kiezen ervoor om hardware van de eerste generatie achterwege te laten uit angst bètatesters te zijn, dus als u overweegt uw zuurverdiende geld in te zetten voor een Vision Pro-headset, zult u in de minderheid van de gebruikers zijn.

VR is er niet in geslaagd om door te dringen tot de mainstream in de gaming-ruimte. De Vision Pro heeft aantoonbaar de beste kans om helemaal te gaan op het gebied van productiviteit, entertainment en het soort meeslepende informele ervaringen die je anders op een iPad zou krijgen. Maar het is zeker een lange weg naar acceptatie door het grote publiek.

Apple

Er is daar een waardevoorstel als je hard genoeg tuurt. Als je kunt voorkomen dat je duizenden euro's uitgeeft aan een opstelling met meerdere monitoren, een desktopcomputer en surround sound-hoofdtelefoons, en waarde ziet in de entertainment- en gamingruimte, zou je jezelf er waarschijnlijk van kunnen overtuigen dat de Vision Pro niet zo duur is, gezien hoeveel alles die kosten apart.

Voor de meesten zal het een stuk zijn. Hoe je het ook wendt of keert, de Vision Pro is de beste kans die AR heeft om mainstream te worden.

Vraag je je door al dit gepraat over headsets af of je een VR-headset moet kopen? Bekijk onze best beoordeelde VR-headsets die je nu kunt kopen.

The Best VR Headsets of 2023 Beste VR-headset in het algemeen Meta Quest 2 256 GB Koop bij Amazon Beste budget VR-headset Meta Quest 2 128GB Koop bij Amazon Beste VR-headset voor pc Valve Index Shop Beste VR-headset voor consolegaming PlayStation VR2-winkel Beste standalone VR-headset Meta Quest 2 Koop bij Amazon LEES VOLGENDE

  • › Werken iOS 17 en iPadOS op mijn iPhone of iPad?
  • › IDrive-recensie: een geweldige combinatie van opslag en back-up
  • › Apple Maps werkt eindelijk offline
  • › 7 fouten die smartwatch-gebruikers maken
  • › Stand-by maakt van uw iPhone een smartdisplay
  • › Wat gebeurt er als je iemand op Facebook blokkeert?