Volvos Tiny EX30 elektriska SUV ser fantastisk ut för priset

0
47
Volvo

Den svenska biltillverkaren Volvo började reta sin nya elektriska SUV i maj, och nu vet vi att den kompakta lilla Volvo EX30 EV är en stor sak och har mycket att erbjuda, allt för bara 35 000 USD.

Nuförtiden är gas- eller elbilar stora och superdyra. Med den helt nya 2024 Volvo EX30 får du ett kompakt elfordon som är stilrent inifrån och ut och som kommer med blygsamma 275 miles räckvidd, allt samtidigt som du går från 0-60 på cirka 3,4 sekunder.

Volvo tillkännagav sin EX30 “unboxing” idag i ett pressmeddelande, och VD Jim Rowan sa: “Vi vill säga att EX30 är liten men ändå mäktig, eftersom den levererar allt du vill ha av en Volvo men i ett mindre paket.&#8221 ; Och att döma av allt vi ser hittills är det ett ganska korrekt påstående. Denna lilla elektriska SUV ser fantastisk ut för priset, särskilt jämfört med konkurrenterna.

Växla Full-Size ViewExit Full ScreenSe i helskärm #1 av 6Föregående bild
VolvoNext Slide Föregående Slide
VolvoNext Slide Föregående Bild
VolvoNext Slide Föregående bild
VolvoNext Slide Föregående bild
VolvoNästa bild Föregående bild
VolvoNext Bild

Volvo EX30 kommer i två primära trimnivåer, även om det finns en tredje Cross Country-modell som ser ganska imponerande ut med terrängdäck och utomhustillägg. Företaget säger att det är den perfekta elbilen för den yngre publiken.

När det gäller de två huvudalternativen får du valet mellan en enmotors RWD-modell med ett 69 kWh batteri som levererar 268 hk, 253 lb-ft eller vridmoment, 0-60 på 5,1 sekunder, och uppskattningsvis 275 miles av räckvidd på en enda laddning.

Som tillval kan köpare välja AWD-konfigurationen med dubbla motorer som levererar 422 hk i samma kompakta paket, 400 lb-ft vridmoment, 0-60 på 3,4 sekunder och en något lägre räckvidd på 265 miles. Och även om det inte är ett ton, är det mer än tillräckligt för daglig körning och korta resor, för att inte tala om jämförbara i den här prisklassen.

RELATERADE10 mest prisvärda elbilar och lastbilar som kommer 2023

Volvo säger att bilen erbjuder snabba 153Kw DC snabb- laddningshastigheter, få förare från 0-80 procents laddning och tillbaka på vägen på under 27 minuter. Om man tittar på dessa specifikationer och prestandasiffror är det ganska tydligt att det går ganska snabbt att placera dubbla motorer i en kompakt SUV. Den här saken kommer att hålla jämna steg med en Tesla Model Y.

Fordonet är ganska kurvigt och snyggt på utsidan, och du kan välja mellan fyra olika interiörfärger. Köpare kommer också att hitta en stor 12,3-tums infotainmentskärm, inbyggd 5G, OTA-uppdateringar, gott om bakre lastutrymme för matvaror och ljud från Harmon Kardon med en inbyggd soundbar. Den innehåller också rolig interiörbelysning och ett valfritt fullängds moonroof.

Reservation öppnar idag för 500 USD, med ett releasedatum under våren 2024.