Vem är Apple Vision Pro Augmented Reality Headset för?

0
42
Apple

Det är officiellt: Apple går officiellt in på marknaden för mixed reality-headset. Om du har sett bilderna, tittat på några videor och kanske till och med bildat dig några åsikter, har du förmodligen fortfarande en kvardröjande fråga: vem är egentligen denna dyra böjda aluminium och glas till för?

Vad är Apple Vision Pro?

Apple introducerade Vision Pro som en ny typ av bärbar dator som ger en förstärkt verklighetsupplevelse (AR). Dubbat en “spatial dator,” Apple Vision Pro är en fristående bärbar enhet som inte är beroende av andra enheter. Detta skiljer sig från många headset som redan finns på marknaden.

Till skillnad från high-end virtual reality-headset (VR) som Valve Index, behöver Apple Vision Pro inte vara ansluten till en dator för att fungera. Det skiljer sig också från befintliga AR-glasögon som vanligtvis fungerar som bärbara skärmar eller bara förlängningar av smartphone-gränssnitt. Apple demonstrerade Vision Pro med en enda tråd som sträcker sig till ett externt batteripaket, designat för att passa i fickan för att minska vikten på ditt huvud.

Apple

Det är mest jämförbart med allt-i-ett Meta Quest, men det är också helt annorlunda. Till skillnad från Quest är Vision Pro inte en ren VR-affär. Vi använder termen “blandad verklighet” eftersom Apple låter dig styra nedsänkningsnivån med en digital krona som den som finns på Apple Watch.

Takeaway är att Apple Vision Pro syftar till att blanda sömlösa digitala upplevelser i din omgivning. Du kan ha appar flytande på kontoret, förvandla ditt vardagsrum till en personlig biograf, chatta med andra som om de vore i samma rum som du och kontrollera allt med dina ögon och händer. Du kan till och med köpa linsinsatser om du behöver glasögon för att se normalt.

Det är ett headset för Apple-användare

Det borde inte komma som någon överraskning för någon att Vision Pro är djupt integrerad i Apples befintliga ekosystem. Den fungerar med alla dina befintliga enheter och använder iCloud för att synkronisera, precis som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och andra enheter. Även om det är en fristående enhet som inte kräver en iPhone eller Mac, siktar Apple på användare som använder dess produkter och njuter av befintliga upplevelser.

Ett exempel på detta är att du& #8217;kommer att utöka din MacBook-skärm till en flytande 4K-skärm i Vision Pro, helt enkelt genom att titta på den. Och headsetet fungerar med Bluetooth kringutrustning, som Apple’s Magic Trackpad, för tillfällen då du behöver precisionen hos en mus.

Apple

Vid lanseringen kommer Apple att göra “hundratusentals” av iPad- och iPhone-appar tillgängliga i Vision Pro. Detta bör ge dig en uppfattning om vilka upplevelser du kan förvänta dig utanför porten, även om plattformen också kommer att ha en egen App Store för visionOS-appar, vilket lämnar den platta upplevelsen av en iPhone- eller iPad-app bakom dig.

Om du är ett fan av Apple-design kommer du förmodligen också att uppskatta Vision Pro. Det finns surrningar av “legeringar av flyg- och rymdkvalitet” och en “3D stickad” pannband, som omedelbart påminner dig om MacBook Pro eller Apple Watch. Framsidan av enheten är en enda glasplatta, och pannbandet fästs och lossas på samma sätt som ett Apple Watch-band.

Produktivitet och arbete är kärnan i upplevelsen

Till skillnad från VR-headset som är helt riktade till spelare och befintliga AR- eller XR-glasögon (mixed reality) som ännu inte har tagit fart, öppnade Apple sin Vision Pro-introduktion genom att betona arbete och produktivitet. Istället för att vara begränsad till traditionella bildskärmar och arbetsytor demonstrerades Vision Pro som ett verktyg som förvandlar hela din omgivning till ett produktivt utrymme.

Du kan placera fönster runt omkring dig, ändra storlek på dem, stapla dem ovanpå varandra och snabbt göra saker som att se alla dina Safari-flikar samtidigt, växla mellan appar smidigt och mer. Du styr Vision Pro med dina ögon, sedan action “klick” genom att klämma ihop fingrarna. Du kan gå runt i miljön för att göra saker samtidigt som du håller koll på vad du jobbar med.

Apple

Om allt fungerar som det är tänkt kan Vision Pro ersätta en befintlig installation med flera skärmar, förvandla ett trångt utrymme till ett nav för produktivitet, ta bort distraktioner från din miljö genom att låta dig “tuna ut” världen omkring dig och res med dig som den enda enheten du behöver för att få riktigt arbete gjort.

Vision Pro kan tilltala dem som är trötta med befintliga headset Erfarenheter

Mixed reality-headset har ännu inte tagit fart inom mainstream. Virtuell verklighet har varit mycket mer framgångsrik, men den är utan tvekan begränsad till en undergrupp av spelare som verkligen uppskattar dessa upplevelser. Alla är inte övertygade om att det är vägen framåt att fästa ett headset i ansiktet, och till och med Google tog deras innovativa men inte helt färdiga bärbara Google Glass från produktion.

Som jämförelse, Apples vision verkar lösa många av dessa problem. Det är till skillnad från Apple att gå in på en marknad tills det är övertygat om att det kan “fixa” ett problem eller ge någon meningsfull förbättring av det som redan finns där. Det är vanligtvis värt att piggna till och lägga märke till när företaget går in på en ny marknad.

Genom att designa Vision Pro som en helt fristående enhet går Apple på samma sätt som Meta gjorde med Quest. The Quest är ett fristående VR-headset som avsevärt förenklade processen att spela spel i VR. Det är utan tvekan det mest framgångsrika VR-headsetet hittills, delvis tack vare dess aggressivt överkomliga pris.

Apple

Med Vision Pro får du en hel dator som sitter i ansiktet. Headsetet innehåller samma M2 Apple Silicon-chip som driver datorer som MacBook Air och iPad. Dessutom ger ett specialdesignat R1-chip en fördröjningsfri, responsiv upplevelse som bearbetar rumsliga indata i realtid. Trött på underpar VR- och AR-upplevelser? Det är Apple också.

visionOS är också det första operativsystemet designat specifikt för denna typ av headsetupplevelse. Det är ingen hemlighet att Apples operativsystem har mycket gemensamt, särskilt nu när Mac och mobila enheter som iPad faktiskt körs på samma chips. Apple har gjort samma sak med visionOS, som förhoppningsvis ska ge det bästa av två världar: en skräddarsydd AR-upplevelse och utmärkt kompatibilitet med befintliga appar, tjänster och upplevelser.

Apple

Mängden eftertanke som har lagts ner på visionOS-gränssnittet och användarupplevelsen framgår av några av de stödjande seminarierna som släpptes under WWDC 2023. Till exempel Apple’s “Design for spatial input” Riktlinjerna täcker aspekter som att minska påfrestningen på ögonen, maximera komforten med förnuftig innehållsplacering, hur djupet påverkar upplevelsen och mer.

Utöver detta har Apple utökat sina vanliga sekretess- och säkerhetsrutiner till AR-utrymmet. Headsetet använder irisskanning för att låsa din Vision Pro, vilket låter dig auktorisera Apple Pay-transaktioner och få tillgång till iCloud Keychain-lösenord också. Företaget gjorde en poäng av att betona att appar och webbplatser inte vet var du letar förrän du “klickar” precis som macOS, iOS och andra. Bearbetningen sker på systemnivå och lämnar inte enheten.

Apples headset är till för att titta, spela och koppla av Även

Vision Pro är mycket som en iPad i detta avseende. Ipaden är en gör-allt-enhet, som folk köper av alla möjliga olika anledningar. Vissa använder sin iPad på jobbet för att klottra anteckningar, hålla presentationer och som ett verktyg för att behålla fokus vid möten. Andra laddar ner spel, tittar på filmer och surfar på sociala medier. För vissa är iPad enbart en dator du använder i en soffa. Vision Pro är på många sätt analog med iPad.

Poängen här är att Apple inte har fokuserat helt på arbete och produktivitet. Att titta på filmer och TV-program är starkt hyllade som skäl att köpa en Vision Pro. Du kan justera skärmen till önskad storlek, dämpa omgivningen eller byta ut ditt vardagsrum helt för att titta på innehåll på en bioduk eller någonstans unikt, som en skog.

Apple

De dubbla mikro-OLED-skärmarna kan leverera en sann 4K-upplevelse i högt dynamiskt omfång, med ett brett färgomfång. Du kan till och med titta på 3D-innehåll, inklusive filmer. Utöver detta packade Apple rumsligt ljud i headsetet för uppslukande surroundljud. Du kan till och med ansluta dina AirPods eller andra Bluetooth-hörlurar för att blockera allt omgivande ljud.

Den kanske mest saknade aspekten av Apples introduktion till Vision Pro var fokus på spel. Apple Arcade-titlar kommer att stödjas, och Apple talade om ett partnerskap med 3D-motorutvecklaren Unity. Det pratas ännu inte mycket om den sortens avancerade Half-Life: Alyx-liknande VR-upplevelser du kan förvänta dig av ett headset av den här kalibern.

Det finns ingen besked om huruvida du kommer att kunna ansluta externa enheter, så håll inte andan om du hoppas kunna ansluta en PlayStation 5- eller Xbox-konsol till Vision Pro. Vad du kommer att kunna göra är att använda samma sorts trådlösa kontroller som redan är kompatibla med iOS, iPadOS och macOS för att spela spel som körs inbyggt på headsetet.

För att återuppleva och skapa minnen (och att fly också)

Apples presentation fokuserade mycket på foton och videor, och hur bra Vision Pro kommer att vara för att återuppleva minnen. Faktum är att du kan titta på dina bilder på vilken enhet som helst, just nu. Vill du ha en uppslukande tillbakablick på en video från din senaste resa? AirPlay den till din TV eller titta på den i HDR på en MacBook Pro.

Den här aspekten har lite av en “VR-halo” effekt som du kanske har sett (eller till och med upplevt) på andra plattformar. Tanken att saker är mer imponerande, känns mer uppslukande och är mer tilltalande när de utförs med ett headset är inte ny. Du får vänta och se om du hittar “normalt” saker extraordinära i AR, men möjligheten att fördjupa dig i dina panoramabilder kan bara vara en anledning till att använda funktionen mer på din iPhone.

Kanske mer intressant är införandet av två linser på framsidan av enheten som kan användas för att fånga 3D “spatial” foton och videor. Du kommer bara att verkligen kunna uppskatta dessa i Vision Pro eller liknande 3D-skärm. Du måste också ha en enhet som ser ut som skidglasögon fastspänd i ansiktet för att spela in dessa minnen i första hand.

Apple

Två exempel på att använda Vision Pro utanför bekvämligheten av ditt eget utrymme var på ett barns födelsedagsfest (för att spela in en 3D-video) och under en hektisk flygning (för att titta på en film). Det är lätt att avskriva dessa användningsområden på grund av hur stor och imponerande Vision Pro ser ut vid första anblicken, men det är inte så att den allmänna opinionen inte har förändrats tidigare med produkter som AirPods eller ens original Sony Walkman. Ändå kommer adoptionskurvan och allmänhetens uppfattning om en stor enhet på ansiktet att vara mycket annorlunda än de mindre påträngande teknikerna som föregick den.

Det kan vara en fjärranställds drömenhet

Oavsett om du arbetar hemma eller ofta reser i jobbet kan Vision Pro tillåta dig att förvandla din studievrå, hotellrum eller till och med tågresa in i en produktiv lya. Du kan göra detta med endast din Vision Pro (det är trots allt en fristående dator) och vilken kringutrustning du behöver för att förbli produktiv.

Fundera på hur det skulle vara att resa med bara headsetet och ett lätt tangentbord. Du kan få “inställning av flera skärmar” produktivitet nästan var som helst, förutsatt att din arbetslinje är kompatibel med vilket visionOS. Många av oss här på How-To Geek använder och älskar flera bildskärmsinställningar i vår strävan efter att ta med ditt fantastiska innehåll. Hur coolt skulle det vara att behålla den där expansiva arbetsytan på vägen?

Apple

Det fungerar också bra med FaceTime och konferensappar, med Vision Pro som kan skanna ditt ansikte och skapa en stand-in-liknande som ser ut precis som du för videosamtal.

Främst är det för tidiga adoptanter med djupa fickor

Apple Vision Pro är ett headset på $3 499 som kommer att lanseras i USA någon gång i början av 2024. Det är inte bara dyrt, utan det är också en nisch. Många väljer att sitta borta från första generationens hårdvara av rädsla för att bli betatestare, så om du funderar på att lägga ner dina surt förvärvade pengar för ett Vision Pro-headset kommer du att vara i minoritet av användare.

VR har misslyckats med att penetrera mainstream i spelområdet. Vision Pro har utan tvekan den bästa chansen att gå hela vägen när det gäller produktivitet, underhållning och den typ av uppslukande tillfälliga upplevelser du annars skulle kunna få på en iPad. Men det är verkligen en lång väg till mainstream-antagande.

Apple

Det finns ett värdeförslag där om du kisar tillräckligt hårt. Om du kan undvika att spendera tusentals på en konfiguration med flera skärmar, stationära datorer och hörlurar med surroundljud och se värdet i underhållnings- och spelutrymmet, kan du förmodligen övertyga dig själv om att Vision Pro inte är så dyrt med tanke på hur mycket allt de skulle kosta separat.

För de flesta blir det en sträcka. Oavsett hur du ser på det är Vision Pro den bästa chansen som AR har för att bli mainstream.

Får allt snack om headset dig att undra om du ska köpa ett VR-headset? Kolla in våra topprankade VR-headset som du kan köpa just nu.

The Best VR Headsets of 2023 Bästa VR Headset Totalt Meta Quest 2 256GB Köp på Amazon Best Budget VR Headset Meta Quest 2 128GB Köp på Amazon Bästa VR Headset för PC Valve Index Shop Bästa VR-headset för konsolspel PlayStation VR2 Shop Bästa fristående VR-headset Meta Quest 2 Köp på Amazon LÄS NÄSTA

  • › Kommer iOS 17 och iPadOS att köras på min iPhone eller iPad?
  • › IDrive Review: A Great Storage and Backup Combo
  • › Apple Maps kommer äntligen att fungera offline
  • › 7 misstag som Smartwatch-användare gör
  • › Standby kommer att förvandla din iPhone till en smart skärm
  • › Vad händer när du blockerar någon på Facebook?