Varför VPN:er inte löser Netflix Lockdown

0
44
Hannah Stryker/Recensionsnörd

Netflix kräver nu att användare anger sitt hushåll. Om du inte är i deras hem kan du inte använda deras Netflix-konto. Du kan komma runt denna begränsning genom att fjärrtunnla din webbaktivitet genom ett Netflix-kontos ägares nätverk — det vill säga genom att förvandla deras hem till ett VPN. Men den här lösningen är inte riktigt värt ansträngningen.

Attdragningen av Netflix lösenordsdelning är nu i full gång. Om du är extremt listig kan du komma runt Netflixs nya regler genom ett VPN. Men ett VPN är inte en realistisk lösning—de flesta människor kommer inte att förstå installationsprocessen, och dessutom måste du hitta en Netflix-kontoägare som är villig att besvära sig själva.

Om du är desperat efter Netflix bör du förmodligen bara betala för det. Och jag ska göra mitt bästa för att förklara varför.

Kan en VPN komma runt Netflixs nya regler?

< p>När du behöver komma åt begränsat innehåll på en streamingtjänst kan ett VPN vara din bästa lösning. Det är det enklaste sättet att dölja din plats, IP-adress och identitet. Men kan en VPN komma runt Netflixs nedbrytning av lösenordsdelning?

Tyvärr är svaret lite komplicerat. Netflix tvingar kontoägare att ange sitt hushåll. Om du är utanför ett kontos angivna hushåll kommer Netflix att se att din platsdata och din IP-adress inte stämmer överens, och du ser en popup som förklarar att du inte är med rätt hem.

Att starta upp din VPN-klient och ansluta till en slumpmässig server kommer inte att lösa det här problemet. När du ansluter till en VPN-server tar du på dig dess IP-adress, som inte kommer att matcha informationen som är kopplad till din familjemedlems konto.

Vad är nästa logiska steg? Tja, om du och din familjemedlem ansluter till Netflix från samma VPN-server ser det ut som att du är samma person, eller hur? Kan inte din familjemedlem bara ställa in sitt hushåll på ett VPN? Problemet är att offentliga VPN regelbundet cyklar igenom nya IP-adresser (som delas av massor av människor), och Netflix är mycket bra på att identifiera offentliga VPN-servrar.

RELATERAT10 vanliga VPN-misstag som människor gör

Du och din familjemedlem kan komma undan med att använda en virtuell privat server (VPS) snarare än en offentlig VPN. I grundläggande termer är en VPS bara ett låtsasnätverk som lever i molnet. Men installationsprocessen här är något svår, och det finns en chans att Netflix kommer att identifiera VPS-trafik med hjälp av djup paketinspektion. Ännu viktigare är att jag inte är säker på varför du skulle betala för en VPS (och tvinga din familjemedlem att använda den) när en Netflix-prenumeration är ungefär samma pris.

Så vi& #8217;är nere på bara ett alternativ. Du måste dirigera din internettrafik genom din familjemedlems hem. En VPN kommer att klara denna uppgift—du kan förvandla mormors hem till en personlig VPN-server gratis, även om det förmodligen inte är värt besväret.

The Best VPN Services of 2023 Best Overall VPN ExpressVPN ExpressVPN Best Budget VPN Private Internet Access Shop Bästa VPN för Windows NordVPN Shop Bästa gratis VPN Windscribe Windscribe Bästa VPN för iPhone Proton VPN Shop Bästa VPN för Android Hide.me Handla Bästa VPN för strömmande ExpressVPN ExpressVPN Bästa VPN för spel TorGuard TorGuard Bästa VPN för Torrenting IVPN IVPN Bästa VPN för Kina VyprVPN VyprVPN < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" /> Bästa VPN för integritet Mullvad VPN Mullvad

Hur man delar en Netflix-konto med ett hem-VPN

Jason Montoya/Recensionsnörd figur>

Okej, låt oss låtsas att din mormor (eller vem som helst) stöder ditt beslut att dirigera internettrafik genom hennes nätverk. Det finns flera olika sätt att gå igenom denna process. Men det finns också flera problem som du måste överväga—och jag pratar inte bara om en nördig installationsprocess.

Genom att aktivera fjärråtkomst till ett hemnätverk minskar du säkerheten för det nätverket. I grund och botten skapar du en bakdörr som någon kan försöka utnyttja. För att inte tala om, att tunnla din trafik genom ett annat hem kräver mycket bandbredd. Om du förvandlar mormors hem till ett VPN kommer du att bidra till hennes datalock (förutsatt att hon har ett), och hennes heminternet kan vara märkbart långsammare medan du är ansluten.

Om du fortfarande vill gå igenom detta, då är det dags att besöka mormors hus. Det första du behöver göra är att kontrollera hennes router. Vissa routrar har inbyggda VPN-funktioner, som du kan komma åt genom att skriva in routerns LAN-adress (finns längst ner på routern) i din webbläsare. Härifrån är processen ganska enkel—aktivera routerns VPN (du kan behöva välja ett protokoll), och din router kommer att tillhandahålla den programvara som behövs för att din dator eller telefon ska kunna göra en anslutning. (När det gäller din smarta TV—ja, det är sin egen röra.)

RELATERATHur du ställer in din egen VPN-server för hemmet

En router utan VPN-funktioner kan förses med ny, mer kapabel programvara (vilket kan ogiltigförklara garantin). Och om routern inte är ett alternativ kan du konfigurera ett hem-VPN på en PC eller Mac. Både Windows- och macOS-operativsystemen erbjuder några mycket enkla VPN-inställningar. Du kan till och med förvandla en Raspberry Pi till en hem-VPN genom PiVPN.

Jag bör förtydliga att hem-VPN är en användbar och ganska vanlig sak. Om du till exempel konfigurerar ett hem-VPN på din personliga router, kan du använda det för att fjärråtkomst till hemdatorer, säkerhetskameror, skrivare eller NAS-enheter.

The Best Wi-Fi Routers of 2023 Best Wi-Fi Router Overall ASUS AX6000 (RT-AX88U) Buy at Amazon Best Budget Router TP-Link Archer AX3000 (AX50) Buy at Amazon Best Cheap Router TP-Link Archer A8 Buy at Amazon Bästa spelrouter ASUS GT-AX11000 Tri-Band Router Köp på Amazon Bästa Mesh Wi-Fi-router ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) ) (2-pack) Köp på Amazon Best Budget Mesh Router TP-Link Deco X20 Köp på Amazon Bästa modemrouterkombination NETGEAR Nighthawk CAX80 Köp på Amazon Bästa VPN-router ExpressVPN Aircove Köp på Amazon Beat Travel Router TP-Link AC750 Köp på Amazon Bästa Wi-Fi 6E-router ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 Handla nu

Nu är det bättre för dig att betala för Netflix

Justin Duino/Review Geek

Om du’är en Netflix-prenumerant som’ Om du känner dig generös kan du vara benägen att konfigurera en VPN-hemserver och ge åtkomst till dina vänner och familj. Men eftersom du läser den här artikeln antar jag att du försöker använda någon annans Netflix. Jag är inte säker på varför du skulle be dem gå igenom allt detta nonsens.

Den billigaste Netflix-prenumerationen, åtminstone i skrivande stund, är $7 per månad. Det här är inte en liten summa pengar. Det blir 84 USD efter ett år. Men om du är så desperat efter Netflix att du är villig att göra alla dessa VPN-grejer, kanske det är värt att betala för.

RELATERATDe bästa gratis TV- och filmströmningstjänsterna

Istället för att undersöka lösningar för Netflix nya regler, föreslår jag att du tittar på paket och rabatter. De flesta operatörer, inklusive Verizon och T-Mobile, erbjuder en mängd olika streamingkampanjer. Och du kan hitta massor av Netflix-kuponger på Google och Groupon (även om kuponger inte alltid är garanterade att de fungerar, jag vet).

Och för vad det är värt, kan du förmodligen leva utan Netflix-prenumeration. Gratis streamingplattformar som Tubi och Pluto TV erbjuder en del av samma innehåll som finns på Netflix. Du kan också köpa digitala versioner av de flesta filmer och program via Amazon, Google eller Apple. Och gammaldags DVD- eller Blu-ray-skivor är alltid ett alternativ—du kan köpa en spelare för cirka 10 USD i en secondhandbutik om du inte redan äger en.

Netflix-abonnemang och priser

Netflix introducerade nyligen en annonsstödd plan som kostar $7 en månad. Annonsfritt Netflix från 15,50 USD i månaden.

Handla