Vad händer när du blockerar någon på Facebook?

0
42
Jason Montoya/How-To Geek

När du blockerar ett Facebook-konto kan det kontot inte komma åt din profil, inlägg, foton och annat innehåll. De kan inte skicka meddelanden eller ringa dig, och du visas inte i deras Facebook-sökningar.

Vill du blockera någons Facebook-profil men är inte helt säker på vad som händer när du gör det? Facebook vidtar flera åtgärder för att säkerställa att den blockerade personen inte kan nå ut till dig på den här plattformen. Här är exakt vad som händer när du blockerar ett Facebook-konto.

Innehållsförteckning

p>Vad gör Facebook när du blockerar någon?
Vad ser du när du blockerar någon på Facebook?
Vanliga frågor

Vad gör Facebook när du blockerar någon?

När du blockerar någon är det första som Facebook gör att begränsa den blockerade användarens åtkomst till din profil. Användaren kan inte se din profil även om de har en direktlänk till din kontosida. De får ett felmeddelande om de försöker göra det.

RELATERATHur du låser din Facebook-profil

Om användaren söker efter ditt namn på Facebook visas du inte i sökresultaten. Men om de är utloggade från sitt konto eller använder ett annat Facebook-konto kan de kanske se din profil, beroende på din profils sekretessinställningar. Detsamma gäller om användaren försöker hitta dig via andra sökmotorer, som Google. Om du vill minimera risken för att din profil kan hittas via dessa vägar, vidta åtgärder för att göra din Facebook-profil svårare att hitta.

En person som du blockerar kommer inte att kunna se några av dina inlägg, kommentarer eller gilla-markeringar. De kan inte skapa nya inlägg på din tidslinje, lämna kommentarer eller gilla något du postar. Du kan inte göra det för deras konto heller.

På Facebook Messenger kan den blockerade användaren inte chatta eller ringa dig.

Vad kommer du att se när du blockerar någon på Facebook?

Medan personen du blockerade mest kommer att försvinna från ditt Facebook-nyhetsflöde, finns det några saker du fortfarande kan se från dem .

Den första är de befintliga chattarna du har haft med den användaren. Du och den blockerade användaren kan se varandras chattmeddelanden, men ingen av er kan skicka nya meddelanden. Du kan ta bort dessa Facebook-meddelanden om du vill.

För det andra, om ett blockerat konto taggar din gemensamma vän i ett inlägg, ser du det inlägget på din väns tidslinje. Du ser även foton och taggar för den blockerade profilen som lagts till av andra personer.

När det gäller grupper kan en blockerad användare inte lägga till dig i nya grupper, men du kan fortsätta att vara medlem i grupperna de har skapat eller ingår i.

RELATERATHur man gör det svårare för människor att hitta ditt Facebook-konto

Om du använder appar eller spel på Facebook gäller inte plattformens standardpolicyer för dem. Det betyder att om du och din blockerade användare spelar ett spel, kan de till exempel kunna chatta med dig med det spelets chattfunktion.

När det gäller Facebook Marketplace, om du blockerar en säljare, kan säljaren fortsätta att komma åt dina recensioner för dem och svara på dessa recensioner.

Sistligen, om din blockerade användare skapar ett nytt Facebook-konto, kan de använda det nya kontot för att se de offentliga inläggen på din profil. Ett sätt att förhindra detta är att låsa din Facebook-profil.

Vanliga frågor

Om jag blockerar någon på FB, kommer de att vet du?

Nej, Facebook meddelar inte användaren när du blockerar dem. Några saker kan dock tyda på för den användaren att du har blockerat dem. Till exempel att de inte kan komma åt din profil längre.

Går det att blockera någon på FB för dem?

Ja, när du blockerar någon tar Facebook bort dem från din vänlista. Det finns inget sätt att blockera någon utan att ta bort dem från din vänlista.

När du blockerar någon på Facebook, försvinner deras likes?

Ja, Facebook tar bort likes och kommentarer från den blockerade användaren från dina inlägg. Senare, även om du avblockerar användaren, kan deras likes och kommentarer inte återställas.

Kan en blockerad person på Facebook se mina offentliga inlägg?

Nej, en blockerad person kan inte se några inlägg i din profil. Men om de kommer åt din profil med ett nytt eller sekundärt konto kan de se dina offentliga inlägg.

Kan jag se vem som har blockerat mig på Facebook?

Facebook erbjuder inte ett enkelt sätt att kontrollera om någon har blockerat dig. Men om du inte kan komma åt någons profil, eller inte kan chatta eller ringa med någon, är det troligt att de har blockerat dig.

Hur hittar jag personer som jag blockerat på Facebook?

För att se din blockeringslista på Facebooks skrivbordswebbplats, gå till Facebooks sekretesssida och välj “Redigera” bredvid “Blockera användare.” Klicka sedan på “Se din blockerade lista.” I Facebook’s mobilapp, navigera till Meny > Inställningar & Sekretess > Inställningar > Blockerar för att se din lista över blockerade användare.

Kan du avblockera någon som du har blockerat på Facebook?

Ja, du kan avblockera någon som du har blockerat på Facebook med hjälp av din dator eller mobil. För att göra det, gå till din blockeringslista och ta bort personen du vill avblockera från listan.

Och det är allt du behöver veta om vad Facebook gör när du väljer att blockera ett användarkonto . Håll dig säker!

RELATERAT: 7 viktiga Facebook-sekretessinställningar att ändra just nu

LÄS NÄSTA

    < li>› Standby kommer att förvandla din iPhone till en smart skärm
  • › IDrive Review: A Great Storage and Backup Combo
  • › Kommer iOS 17 och iPadOS att köras på min iPhone eller iPad?
  • › Apple Maps kommer äntligen att fungera offline
  • › Vem är Apple Vision Pro Augmented Reality-headsetet till för?
  • › 7 misstag som Smartwatch-användare gör