Vad är nytt i iPadOS 17 och vilka iPads stöds?

0
54
Apple

Precis i tid som varje år tillkännagav Apple sin nästa stora uppgradering för iPad denna vecka. Den nya iPadOS 17-uppdateringen är endast tillgänglig som en utvecklare förhandsvisning. Ändå, när den kommer i höst kommer den att leverera otaliga spännande nya funktioner så länge din iPad stöds.

Apple tillkännagav massor av saker vid sitt årliga WWDC-evenemang, och förutom dess vilda nya Vision Pro-headsetet, många fans är spända på vad som komma skall för iPad. Denna nästa programvaruversion introducerar anpassningsbara widgets tillgängliga på hemskärmen eller låsskärmen (som iOS), nya widgets för liveaktiviteter, offlinekartor, förbättringar av PDF-stöd, Health-appen för iPad och mycket mer.

En betaversion av tidig åtkomst är tillgänglig idag för de som är intresserade, men den globala releasen är inte förrän senare i höst. Dessutom innebär ankomsten av iPadOS 17 att vissa äldre enheter inte kommer att stödjas. Enligt Apple, om du har 1:a generationens iPad Pro eller något liknande en 5:e generationens iPad, har du inte tur.

Apple
  • iPad (6:e generationen och nyare) )
  • iPad Pro (andra generationen och nyare)
  • iPad Air(3:e generationen och nyare)
  • iPad mini (5:e generationen och nyare)

Overraskande nog är de med en 1:a generationens iPad Pro ute tur, men vi visste att det skulle tappa stöd så småningom. För den som undrar kan du kolla vilken iPad-modell du äger under Inställningar > Allmänt > Om på din enhet. Kontrollera sedan om det finns på listan ovan för att få iPadOS 17.

< strong class='relatedtext'>RELATERATNär lanseras iOS 17 och vilka iPhones är kompatibla?

Även om vi inte rekommenderar vanliga användare att prova betaversionen av den tidiga förhandsgranskningen, kan de som är intresserade registrera sig för Apples utvecklarprogram här. Som sagt, du kommer sannolikt att möta några buggar och problem, så det är bättre att vänta på det officiella releasedatumet till hösten.

Senare i år kommer vi’ få många uppdateringar, från iOS 17, iPadOS 17, ett nytt watchOS och till och med macOS 14 Sonoma. Håll ögonen öppna för mer information.