Tysklands försvarsminister Boris Pistorius intervju: “Vi minskade energiberoendet av Ryssland överraskande bra, angelägna om samarbete inom ubåtsteknik med Indien”

0
32

På ett fyra dagar långt besök i Indien var den tyske försvarsministern Boris Pistorius planerad att träffa sin indiske motsvarighet Rajnath Singh för bilaterala samtal på tisdag. I en intervju med The Indian Express berättar han om försvarsrelationerna mellan de två länderna.

F. Indien och Tyskland har haft High Defense Committee sedan 2006. Hur ser du på att den som toppplattform ökar försvarsrelationerna?

Boris Pistorius:I 23 år har Tyskland och Indien upprätthållit ett strategiskt partnerskap. Vår höga försvarskommitté är den mest synliga manifestationen av de växande strategiska relationerna mellan Indien och Tyskland. Dess kärnuppgifter förblir säkerhetspolitik och rustningssamarbete. Vi har etablerat detta format med väldigt få andra icke-NATO-länder. Jag ser fram emot nästa månads möte i Berlin för att följa upp mina samtal här i dag i New Delhi och i morgon i Mumbai. Beväpning är ett känsligt ämne i tysk inrikespolitik. Våra uppskattade indiska motsvarigheter är medvetna om detta. Men Rysslands illegala och brutala anfallskrig mot Ukraina har dramatiskt förändrat tyskarnas inställning till försvar – vi kallar det “Zeitenwende”, en avgörande vändpunkt. Just nu arbetar vi på en lag som slutför Tysklands första nationella säkerhetsstrategi någonsin som kommer att styra vapenexport som ett säkerhetspolitiskt instrument.

F. Ukrainakonflikten har tömt krigsreserver från de flesta stödjande nationer. Ser du på indisk försvarsproduktion som en källa för krigsliknande butiker? Har Tyskland också ställt upp på något sätt för att stödja Indien i leveransen av kritiska ryska reservdelar/annan hårdvara som har påverkats på grund av konflikten?

Boris Pistorius: Rysslands oprovocerade krig mot Ukraina har en historisk inverkan på europeisk säkerhet. I Bryssel hade vi en intensiv debatt om huruvida det första EU-lanserade ammunitionsinitiativet också skulle vara öppet för länder utanför EU. Jag säger ja! Ju tidigare, desto bättre, oavsett geografisk plats. Allt detta skulle vara onödigt om Ryssland skulle stoppa sitt krig och dra tillbaka sina trupper. Det är en ren lögn när Moskva håller Nato ansvarigt för sin invasion. Att skylla på suveräna länders fria beslut att ansöka om denna defensiva allians avslöjar Rysslands bristande respekt för rättsstatsprincipen. Ingenting rättfärdigar Rysslands invasion, en uppenbar kränkning av FN:s charter och en hänsynslös attack mot världsordningen.

F. Tyskland går på lina med västerländska allianser, rysk energi och kinesiskt ekonomiskt inflytande. När Europa omorienterar sig, var ser du att försvarssamarbetet med Indien vänder mot? Med den pågående konflikten mellan Indien och Kina, planerar Tyskland och Indien att arbeta tillsammans på någon sfär, såsom informationsutbyte, höghöjdsträning eller andra?

Boris Pistorius:Först Ryssland och Kina. Vi lyckades minska vårt energiberoende av Ryssland förvånansvärt bra. Vi för en politik för att ta bort risker men inte frikoppling. För det andra, samtidigt som Bundeswehr fokuserar på avskräckning och försvar i Europa och går tillbaka till framtiden, kommer Bundeswehr – samtidigt – att befästa sitt engagemang i Indo-Stillahavsområdet. Detta är en ganska signal för landcentrerade väpnade styrkor från hjärtat av Europa utan utomeuropeiska territorier i regionen. Indien är en strategisk partner; vi delar värderingar och intressen. Nästa år, när den tyska marinen återigen ska sättas in i regionen, planerar vi att hålla en sjöövning med den indiska marinen. Men vårt samarbete behöver inte begränsas till denna dimension.

Annons

F. Efter HDW-projektet har det inte funnits några stora bidrag från tyska försvarskonsortier i den indiska arsenalen. Föreslås några nya affärer med tanke på de tyska tekniska erbjudandena med hög tillförlitlighet?

Boris Pistorius:Detta kan faktiskt diskuteras under mitt besök här i Indien. Jag ser fram emot potentiellt samarbete kring nyckelteknologi angående ubåtar från TKMS. Det kommer också att ske ett utbyte med industrin.

F. Indiska och tyska styrkor har begränsad kontakt mellan människor genom gemensamma övningar. Planerar ni som allierade nationer att ha sådana utbyten som skapar synergi på gräsrotsnivå?

Läs även

Gitanjali Aiyar, Doordarshans legendariska röst i engelska nyheter, dör

Coromandel Express-olycka: 'Rigged' platsbox misstänkt utlösare för …

< /figur>Polisen förhör Brij Bhushan anhöriga för att lämna in anmälan till domstol nästa vecka

Mukhtar Ansaris medhjälpare dödades i Lucknows domstol av en man utklädd till advokat Annons

Boris Pistorius: Tyskland och Indien delar gemensamma värderingar och intressen, särskilt när det gäller den regelbaserade internationella ordningen, multilateralism och öppenhet sjöförbindelser. Utifrån denna grund är ökade kontakter en naturlig följd. Jag ser fram emot att prata med nystartade entreprenörer som en del av min agenda här i Indien. Jag tar mig också tid att bli lite mer bekant med ditt enorma och vackra land. Men viktigast av allt är att vi har en stadig ökning av utbyten av våra väpnade styrkor inom ramen för våra sjöinsatser och den gemensamma övningen av våra flygvapen. Efter det framgångsrika hamnbesöket av vår flotta i Mumbai 2022 planerar vi ytterligare ett till Goa av två tyska flottans fartyg nästa år, inklusive gemensamma övningar. —-