Tillbaka från Balasore håller minister möte om säkerhetsplaner

0
25

När han återvände till Delhi från Odisha på tisdagen, efter att ha övervakat räddnings- och restaureringsarbetet efter fredagskvällens olycka i Balasore-distriktet, lärer sig järnvägsminister Ashwini Vaishnaw ha hållit ett högnivåmöte på ministeriet och bett tjänstemän att utarbeta planer för att göra säkerhetssystemen mer robusta.

“Bland de saker som diskuterades var att förstärka mekanismer på plats för att avvärja externa störningar i säkerhetssystem”, sa en tjänsteman.

Järnvägsstyrelsens ordförande A K Lahoti ledde senare ett virtuellt möte med chefer och divisionschefer och gick igenom säkerhetsaspekterna. Det anses att Lahoti har upprepat måndagens instruktioner om ett intensivt säkerhetsarbete, med särskilt fokus på säkerhet för signaltillgångar, över hela landet.

Läs även

Odisha tågtragedi: Video fångar de sista ögonblicken innan Coromandel Expr…

Jaishankar kritiserar Kanada över “firandet” av Indira Gandhis lönnmord…

IMD förklarar monsunens ankomst, men förblir svag i minst en vecka

Cyclone Biparjoy Live Updates: IMD förklarar att monsunen börjar i Kerala, dela…

Tjänstemän sa att tiden det tog att återställa linjen för tågdriften — 51 timmar — efter en olycka av denna omfattning var bland de kortaste med globala mått mätt. Med hänvisning till de senaste olyckorna utomlands sa de att efter en frontalkrock mellan två tåg i Grekland i februari, som dödade 57 människor, tog det nästan fem veckor att återställa linjen.

© The Indian Express (P) Ltd.