Terug uit Balasore houdt de minister een vergadering over goede veiligheidsplannen

0
42

Bij zijn terugkeer naar Delhi vanuit Odisha op dinsdag, na toezicht te hebben gehouden op reddings- en herstelwerkzaamheden na het ongeval van vrijdagavond in het Balasore-district, heeft minister van Spoorwegen Ashwini Vaishnaw vernomen dat hij een bijeenkomst op hoog niveau heeft gehouden op het ministerie en ambtenaren heeft gevraagd om opstellen van plannen om veiligheidssystemen robuuster te maken.

“Onder de besproken zaken was het versterken van bestaande mechanismen om externe interferentie in veiligheidssystemen af ​​te weren”, zei een functionaris.

Voorzitter Railway Board AK Lahoti zat later een virtuele vergadering voor met algemene managers en divisiespoorwegmanagers en beoordeelde de veiligheidsaspecten. Lahoti zou de instructies van maandag hebben herhaald over een intense veiligheidsactie, met speciale aandacht voor de beveiliging van signaalmiddelen, in het hele land.

Lees ook

Odisha-treintragedie: video legt laatste momenten vast voordat Coromandel Expr… =450,250″ />

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' van Indira Gandhi's moordenaar…

IMD kondigt aan dat de moesson eraan komt, maar zal minstens een week zwak blijven

Cyclone Biparjoy Live Updates: IMD kondigt moesson aan in Kerala, dela…

Officieren zeiden dat het tijd kostte om de lijn te herstellen voor treinoperaties – 51 uur – na een ongeval van deze omvang was een van de kortste volgens wereldwijde normen. Onder verwijzing naar recente ongevallen in het buitenland, zeiden ze dat het na een frontale botsing tussen twee treinen in Griekenland in februari, waarbij 57 mensen om het leven kwamen, bijna vijf weken duurde om de lijn te herstellen.

© The Indian Express (P) Ltd