Så vad är skräppost?

0
29
Miro Vrlik Photography/Shutterstock.com

Många människor tänker på spam som något slags mysterium. Det har varit baken av massor av skämt och stereotyper genom åren, även om det faktiskt är en av de största affärsframgångsberättelserna som någonsin existerat. Spam har faktiskt funnits sedan 1937, och receptet och processerna har verkligen inte förändrats mycket sedan dess.

Men vad är skräppost egentligen? Vad är grejen med detta ökända konserverade kött?

Trots vissa stereotyper och myter är Spam tillagat och pressat kött som bara görs på fläskaxel och fläskskinka. Det finns inga konstiga rester i blandningen, och köttet som används är inte bara “rester” från andra färdigförpackade produkter.

T-fal Advanced Nonstick stekpanna

Vissa människor föredrar att fritera sin skräppost, och hey, varför inte?

Amazon

24,94 $
 

I själva verket har skräppost bara sex ingredienser— fläskaxel, fläskskinka, salt, rent socker, potatisstärkelse (för att binda köttet) och natriumnitrat för konservering. Det finns inget “mystiskt” om det.

Medan skräppost nuförtiden kan anses vara ett ekonomiskt val för kött, var det en gång i tiden en amerikansk bas. Under andra världskriget köpte USA skräppost för 150 miljoner dollar eftersom det var den enda typen av kött som fanns som kunde stå emot långa båtturer till andra länder.

Spam gav soldaterna utomlands en proteinkälla och bekantskap. Det är också därför som skräppost fortfarande är otroligt populärt på Hawaii idag sedan det introducerades av militären under andra världskriget.

Så, nästa gång du passerar burkarna med skräppost i din livsmedelsbutik, gör det&#8217 stick inte upp näsan. Det är en enkel produkt som har bestått tidens tand, och när den är tillagad på rätt sätt kan det faktiskt bli en riktigt läcker rätt.