Review Master & Dynamic MH40 Wireless (2e generatie): mooi, maar het kan beter

0
36

Beoordeling: 7/10 ?

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • < li>5 – Aanvaardbaar imperfect

 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: $399 sterk> Amazon M&D

Jason Montoya/Review Geek

De Meester & Dynamic MH40 (2e generatie) Draadloze hoofdtelefoon biedt enkele verbeteringen ten opzichte van het vorige model. Net als andere M&D-hoofdtelefoons zijn deze blikjes gemaakt van hoogwaardige materialen en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Of ze de toegangsprijs waard zijn, hangt echter van verschillende factoren af.

De MH40 Wireless (2nd Gen)-bussen hebben alles wat je zou verwachten van het in New York gevestigde audiobedrijf, dat al lang bekend staat om het produceren van opvallende lichtgewicht hoofdtelefoons gemaakt van duurzame materialen zoals leer, staal en geanodiseerd aluminium. Hoewel ze enkele hoognodige upgrades bevatten ten opzichte van het originele model, hebben de nieuwste MH40-hoofdtelefoons helaas ook een nare verrassing: ze zijn $ 100 meer dan de versie uit 2019.

Dit is wat we doen Zoals

 • Uitzonderlijk ontwerp
 • Meerdere kleuropties
 • Comfortabel
 • Snel opladen
 • Geweldige accessoires< /li>

En wat we niet doen

 • Premium prijs
 • Betere, niet geweldige batterijduur
 • Onvoldoende bediening op het apparaat

Review Geek's deskundige recensenten gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Bouwkwaliteit & Ontwerp: nog een M&D-winnaar
Comfort
Connectiviteit
Besturing en de M&D Connect-app: goed en slecht
Geluids- en gesprekskwaliteit: wat u zou verwachten
Audiovoorbeeld microfoon: binnen, stille kamer
Audiovoorbeeld microfoon: buiten, wind
Audiovoorbeeld microfoon: buiten, zijtoon
Batterij: goed, maar. ..
Accessoires

Bouwkwaliteit & Ontwerp: nog een M&D-winnaar

Jason Montoya/Review Geek

 • Afmetingen: 205 x 202 x 71 mm (8,1 x 8,0 x 2,8 inch)
 • Gewicht: 280 g (9,88 oz)< /li>
 • Verbinding: bekabelde 3,5 mm en draadloze Bluetooth-verbinding
 • Bluetooth-versie: 5.2

Ik heb Master & Al geruime tijd dynamische producten voor verschillende publicaties. Eén ding viel altijd op: het bedrijf maakt prachtige producten, of het nu gaat om koptelefoons of oortjes, ongeacht het model.

Op de bouw- en ontwerpafdeling heeft M&D nog een winnaar met de MH40 Wireless (2e generatie) hoofdtelefoon. Deze hoofdtelefoon heeft een behuizing en oorschelpen van aluminium met knoppen van geanodiseerd aluminium, een hoofdband van gecoat canvas en oorkussens van lamsleer. Bij de lancering zijn deze producten verkrijgbaar in vijf kleurcombinaties: zilver metaal/bruin leer, zwart metaal/zwart leer, gunmetal/zwart leer, zilver metaal/grijs leer en zilver metaal/navy leer. Zoals je kunt zien op de bijgevoegde foto's, is de recensie-unit van de site gemaakt van zilverkleurig metaal en bruin leer.

Comfort

Luisteren naar muziek of je favoriete podcast met over- koptelefoons zouden geen oncomfortabele ervaring moeten zijn. Dankzij de hoogwaardige hoofdband en nauwsluitende oorkussens behoort de MH40 (2e generatie) hoofdtelefoon tot de meest comfortabele op de markt voor zijn prijs. Sterker nog, de verstelarmen aan weerszijden zijn eenvoudig te gebruiken (en blijven op hun plaats) voor maximale flexibiliteit.

Ongetwijfeld gaan de oorkussens lang mee. En toch zijn ze gemagnetiseerd voor eenvoudige verwijdering en vervanging. Daarom heb je altijd een positieve ervaring.

Connectiviteit

Het koppelingsproces van de MH40 Wireless (2e generatie) is relatief pijnloos. Wanneer de hoofdtelefoon voor het eerst wordt ingeschakeld, gaat deze automatisch in de koppelingsmodus. Maak vanaf daar verbinding via het Bluetooth-menu op uw apparaat. Daarna kun je extra apparaten koppelen, zoals je smartphone en computer. Als u het ene apparaat boven het andere wilt gebruiken, moet u het apparaat dat u niet gebruikt pauzeren; het vindt het volgende apparaat binnen enkele seconden.

Besturing en de M&D Connect-app: goed en slecht

Jason Montoya/Review Geek

Je bedient de koptelefoon met de knoppen op de rechter oorschelp. Dit omvat een multifunctionele knop voor het bedienen van muziek en het activeren van de spraakassistent, volumeregelaars en een aan/uit-/koppelingsknop. Een koppelings-/batterijniveau-indicator is ook handig als u bang bent dat de hoofdtelefoon bijna leeg raakt.

Deze bedieningselementen werken zoals verwacht, hoewel ze een beetje klein zijn. Als gevolg hiervan is het enigszins problematisch om ze (althans in eerste instantie) met alleen je hand te vinden wanneer de koptelefoon wordt gedragen. En toch zien ze er geweldig uit met het blote oog, dus daar is dat.

De M&D Connect-app, beschikbaar voor iPhone/iPad en Android, biedt extra bedieningselementen en meldingen voor hun hoofdtelefoon. Een van de meest opvallende kenmerken is de mogelijkheid om het exacte batterijpercentage van de hoofdtelefoon te bekijken. Bovendien biedt de app vier EQ-presets: bass boost, bass cut, podcast (die middentonen en zang verbetert) en audiofiel. Nadat u een EQ-voorinstelling hebt ingesteld, wordt deze opgeslagen op alle gekoppelde apparaten. Een andere handige functie is de Sidetone-instelling, die het stemniveau tijdens telefoongesprekken verhoogt en wat passieve geluidsisolatie biedt.

Afgezien van deze functies stelt de app gebruikers in staat om de naam van de hoofdtelefoon te wijzigen, de timer voor automatisch uitschakelen aan te passen (30 minuten, een uur, drie uur of nooit) en installeer beschikbare firmware-updates.

Hoewel de M&D Connect-app efficiënt is in zijn functies, zou het beter zijn geweest als sommige functies in de hoofdtelefoon waren geïntegreerd. EQ-veranderingen en Sidetone-activering hadden bijvoorbeeld kunnen worden opgenomen in een andere knop op de rechterkop. Helaas is het weglaten van laatstgenoemde onhandig, aangezien deze voor elk gesprek moet worden geactiveerd.

Geluids- en gesprekskwaliteit: wat u had Verwacht

Jason Montoya/Review Geek

Het M&D-geluidsprofiel is uitzonderlijk gebleven, met een perfect uitgebalanceerde bas en hoge tonen voor alle muziekgenres. De MH40 Wireless (2e generatie) hoofdtelefoon verhoogt de geluidskwaliteit met zijn 40 mm titanium drivers, die kristalheldere en diepe lage tonen produceren. De bas is aanwezig zonder te overdrijven, wat zorgt voor een goed afgeronde en meeslepende luisterervaring.

Ongetwijfeld zullen de meeste mensen deze hoofdtelefoon gebruiken om via Bluetooth naar muziek en podcasts te luisteren. U kunt echter overwegen om de USB-C naar USB-C-kabeloptie te gebruiken voor uitzonderlijke kwaliteit. Hiermee kunt u digitale audio met hoge resolutie ervaren tot 24-bit/96kHz.

Ik ben niet de strengste audiofiel, en je kunt elders online meer diepgaande tests vinden. Mijn geluidstests omvatten meestal het luisteren naar een paar geselecteerde nummers, wat ik hier deed. Ik begin altijd met de in 2011 geremasterde versie van Queen’s “Bohemian Rhapsody,” wat laat zien hoe goed de koptelefoon overweg kan met meerlagige harmonieën en hoge tonen. De MH40 (2e generatie) kan beide prachtig aan, vooral de ongelooflijke stem van Freddie Mercury, die noten bevat die hoog op de muziekschaal staan.

GERELATEERDWat is ANC en hoe verbetert het mijn hoofdtelefoon?

Om te zien of koptelefoons veranderingen in muzikale intensiteit aankunnen, wend ik me tot David Bowie's remaster van 2017 van “Heroes.” Hier hoor je de unieke trilling van het nummer tegen het einde — wat soms ontbreekt bij andere koptelefoons. Voor het snel testen van koptelefoons raad ik ten zeerste aan om Bjork’s “Hunter.” Je zou inleidende snelle drumbeats moeten horen die in beide oren wegebben en vloeien. Als u dat niet doet, is er iets mis.

“Slimme uren” van John Martyn, kan ik zien of koptelefoons een ruimtelijk optreden kunnen doorstaan ​​en claustrofobie kunnen voorkomen. Maar nogmaals, de MH40 (2e generatie) werkt hier geweldig. Ten slotte schakel ik voor het testen van de baskwaliteit over op een moderne optie, Billie Eilish's “Bad Guy.” Ondanks de behoorlijke bas die door de M&D-koptelefoon wordt geproduceerd, is het mogelijk om een ​​koptelefoon te vinden met een nog diepere bas. Dit is niet goed of slecht, het is gewoon een feit.

Deze blikken verschuiven naar gesprekskwaliteit en bieden een betere ervaring dan hun voorganger. Tijdens een gesprek worden gematigde achtergrondgeluiden meestal vermeden, zoals airconditioning op een paar meter afstand en muziek die in een andere kamer speelt. Veel hardere geluiden zoals voorbijrijdende auto's zijn echter nog steeds vervelend. Meestal zijn er echter bijna geen stille winden.

Microfoonaudiovoorbeeld: binnen, stille kamer

Microfoonaudiovoorbeeld: buiten, wind

Microfoonaudio Voorbeeld: buiten, zijtoon

De olifant in de kamer is wat de MH40 (2e generatie) niet heeft actieve ruisonderdrukking. Deze weglating is niet verrassend als je je realiseert dat M&D deze functie reserveert voor zijn MW75-hoofdtelefoons. De koptelefoon heeft echter een relatief hoge prijs, dus het ontbreken van ANC kan niet over het hoofd worden gezien, vooral bij een deel van de concurrentie. Goed ontvangen hoofdtelefoons zoals Sony WH-1000XM5 ($ 399) en Bose QuietComfort 45 ($ 329) worden beide geleverd met ANC en evenaren of verslaan de prijs van de MH40 (2e generatie).

Een ander negatief punt is dat deze koptelefoons hebben geen automatische pauze, die je wel vindt op andere producten zoals de MW75.

Batterij: goed, maar

Jason Montoya/Review Geek

 • Batterij speeltijd : 30 uur
 • Opladen: USB-C
 • Snel opladen: 15 minuten opladen voor 6 uur gebruik afspelen

Er is goed en slecht nieuws over de batterijduur van de MH40 (2e generatie). Ten eerste gaat deze hoofdtelefoon met 30 uur tussen oplaadbeurten 66% langer mee dan de 2019-versie. En misschien nog beter: 15 minuten snel opladen kan gemakkelijk zes uur extra tijd opleveren. En toch is 30 uur niet veel voor niet-ANC-koptelefoons in 2023. Veel van de beste ANC-koptelefoons op de markt bieden dezelfde of meer tijd, wat vreemd is, aangezien ANC doorgaans de levensduur van de batterij verkort.

< h2 role="heading" aria-level="2">Accessoires

Nogmaals, M & D biedt enkele van de beste hoofdtelefoonaccessoires in de doos. Bij de MH40 Wireless (2e generatie) vindt u een canvas draagtasje, een USB-C naar USB-C oplaadkabel, USB-C naar USB-A adapter, USB-C naar 3,5 mm audiokabel en een adapter van 3,5 mm naar 1/4 inch.

Naast de extra oorschelpen die u kunt kopen, biedt M&D extra functies als aanvulling op uw aankoop, waaronder een oplaadstandaard, extra kabels en meer.

p>The Best Headphones of 2023 Best Noise-Canceling Headphones Overall Sony WH-1000XM5 Buy at Amazon Best Budget Headphones Philips SHP9600 Buy at Amazon Beste hoofdtelefoon met ruisonderdrukking Sony WH-1000XM4 Koop bij Amazon Beste draadloze hoofdtelefoon Sennheiser Momentum 4 Koop bij Amazon Beste bedrade hoofdtelefoon Sennheiser HD 650 Koop bij Amazon Beste trainingskoptelefoon Adidas RPT-01 Koop bij Amazon Beste studiokoptelefoon Beyerdynamic DT 770 PRO-koptelefoon Koop bij Amazon

Moet je de Master & Dynamische MH40 draadloze (2e generatie) hoofdtelefoon?

Jason Montoya/Review Geek

De eerste generatie MH40-hoofdtelefoons gelanceerd voor $ 299. Het is waar het laatste paar had moeten vallen, maar dat niet deed. Voor $ 399 zijn dit prijzige niet-ANC-koptelefoons in een wereld waar enkele van de beste ANC-koptelefoons voor minder geld beschikbaar zijn.

Prijs terzijde, de Master & De Dynamic MH40-hoofdtelefoon (2e generatie) is prachtig en voelt geweldig aan op je hoofd, of je nu 30 minuten of drie uur achter elkaar naar je favoriete muziek luistert. Bovendien is het geluid uitstekend, ongeacht de muziek die je selecteert. En 30 uur entertainment tussen oplaadbeurten is niets om over te klagen, vooral als je in slechts 15 minuten zes uur extra kunt toevoegen.

Waar het op neerkomt: als je echt een draadloze M&D-koptelefoon wilt, de prijs herkent en niet veel geeft om ANC, dan is de MH40 (2e generatie) het overwegen waard.

Beoordeling: < strong>7/10 ?

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: $399 Amazon M&D

Dit is wat we leuk vinden

 • Uitzonderlijk ontwerp
 • Meerdere kleuropties
 • Comfortabel
 • Snel opladen
 • Geweldige accessoires

En wat we niet doen

 • Premium prijs
 • < li>Betere, niet geweldige batterijduur

 • Onvoldoende bediening op het apparaat