Pakistaans hoofd van de luchtvaartorganisatie hekelt luchthavenbeveiligingsinstanties wegens 'intimidatie van passagiers'

0
53

Het hoofd van de Pakistaanse luchtvaartinstantie heeft de douane en veiligheidsbeambten beschuldigd van het lastigvallen van passagiers op de luchthavens van het land om geld af te persen.

Khaqan Murtaza, directeur-generaal van de Civil Aviation Authority (CAA), deed de aantijgingen tijdens de briefing van de vergadering van de vaste senaatscommissie over luchtvaart in het parlementsgebouw op maandag, meldde de krant Dawn op dinsdag.

Murtaza beweerde dat de ambtenaren van de douane, de Airport Security Force (ASF) en de Anti-Narcotics Force (ANF) “geld blijven innen door passagiers lastig te vallen” aldus de krant.

Niet te missen uit Pakistan | Overlopers van ex-Pakistan premier Imran Khan's partij vormen nieuwe outfit

De bijeenkomst – voorgezeten door senator Hidayatullah – benadrukte het gebrek aan coördinatie tussen agentschappen op luchthavens en wees op onbeleefde houding tegenover passagiers, die sommige deelnemers hadden ervaren.< /p>

“Je zult op geen enkele luchthaven ter wereld geüniformeerd gewapend personeel vinden,” zei Murtaza. “Het lijkt op een agressieve sfeer die elders ongehoord is. Het voelt alsof we in een kanton wonen.” Commissievoorzitter Hidayatullah uitte ook zijn zorgen over de “attitude” van de ANF op de luchthaven en vroeg hoe een expat zich zal voelen als hij landt en vier personeelsleden in verschillende uniformen voor zich ziet staan.

“Het is niet verstandig om een ​​passagier lastig te vallen die uit het buitenland komt”, zei hij.

Senator Syed Muhammad Sabir Shah deelde zijn eigen ervaring met ANF-functionarissen op de luchthaven van Islamabad en zei dat hij eens naar het buitenland ging toen een van de ANF-functionarissen schreeuwden tegen hem en vroegen: “Wie ben jij?” Over veiligheid gesproken, de CAA-chef zei dat een team van 25 functionarissen van het Britse ministerie van Transport onlangs Pakistan heeft bezocht en zijn tevredenheid heeft uitgesproken over de veiligheidscontroles.

Advertentie

“Met de installatie van 39 scanmachines voldoen we aan de internationale normen”, zei hij.

Lees ook

Imran Khan's zonen Suleman, Qasim bezoeken hem in Lahore na het neerschieten

Toshakhana-zaak: nog een zaak geregistreerd tegen voormalig premier Imran Khan, met…

Wie is Bushra Bibi, echtgenote van ex-Pak premier Imran Khan, beschuldigd van corruptie…

Overlopers

Corruptie is een groot probleem in Pakistan, dat op de 140e plaats staat op de Transparency International-lijst van 2022 van de minst corrupte landen.