Oekraïne beschuldigt Rusland van het vernietigen van een grote dam bij Kherson en waarschuwt voor wijdverbreide overstromingen

0
31

De Oekraïne beschuldigde dinsdag Russische troepen van het opblazen van een grote dam in een deel van Zuid-Oekraïne dat ze controleren, waardoor bewoners verderop langs de rivier de Dnipro werden gewaarschuwd om te evacueren en waarschuwden voor overstromingen stroomafwaarts.

< p>Het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken riep inwoners van 10 dorpen op de rechteroever van de rivier en delen van de stad Kherson op om essentiële documenten en huisdieren te verzamelen, apparaten uit te schakelen en te vertrekken, en waarschuwde voor mogelijke desinformatie.

Lees ook< figure class="non_premium_icon">

Een boot met 180 Rohingya-vluchtelingen verdween. Een hectisch telefoontje helpt…

VS zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden nadat de SFO-vlucht van Air India is mislukt… .jpg?resize=450,250″ />

Kooldioxidegehalte bereikt nieuw record, nu meer dan 50% hoger dan pre-i…

Terwijl het water uit een vernietigde dam stijgt, worden Oekraïners geconfronteerd met een frisse nieuwe verschrikking

Oleksandr Prokudin, het hoofd van de Kherson Regional Military Administration, zei in een video die kort voor 07.00 uur op Telegram werd gepost dat “het Russische leger zich nog weer een terreurdaad”, en waarschuwde dat het water binnen vijf uur “kritieke niveaus” zal bereiken.