Odisha-treintragedie: met meerdere eisers voor lichamen, begint de staatsoverheid met DNA-monsters

0
40

Nu familieleden van de slachtoffers van de treinramp in Odisha verschillende ziekenhuizen bezoeken om de lichamen van hun dierbaren te zoeken en te midden van meerdere claims voor een enkel lichaam, is de regering begonnen met het verzamelen van DNA-monsters van de bezoekers.

“Overal waar er verwarring is over de identiteit van het lichaam, nemen we pas een beslissing na het uitvoeren van de DNA-test. Er waren een paar gevallen waarin we meer te weten kwamen over meerdere eisers voor een enkele instantie”, zegt de gemeentecommissaris van Bhubaneswar, Vijay Amrut Kulange.

Lees ook | Odisha treinongeluk: Wat als het een vliegtuig was geweest of een premium trein zoals Rajdhani?

Bij AIIMS is maandag ook een DNA-testcentrum geopend waar al monsters van ruim 20 mensen zijn afgenomen. De regering van Odisha heeft ondertussen het uiteindelijke dodental bij het treinongeluk herzien van 275 naar 288.

“Volgens het eindrapport van de districtscollector van Balasore zijn 193 lichamen naar Bhubaneswar gestuurd. In Balasore werden 94 lichamen geïdentificeerd en overgedragen aan hun families, terwijl één lichaam werd overgedragen in Bhadrak”, aldus Chief Secretary P K Jena.

Lees ook | Odisha treinongeluk: AIIMS-Bhubaneswar roept balsemexperts in; verwanten om hulp te krijgen tot de laatste riten

Van de 193 lichamen die naar Bhubaneswar zijn gebracht, zijn er al 110 geïdentificeerd en overgedragen aan hun families.

Lees ook

Ongeval met Coromandel Express: &#039 ;Opgetuigd' location box vermoedelijke trigger voor …

Gitanjali Aiyar, de legendarische stem van Doordarshan in het Engelse nieuws, sterft ” />

IMD kondigt aankomst moesson aan, maar zal minstens een week zwak blijven

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' van de moord op Indira Gandhi…

“We voeren ook DNA-testen uit. Als een persoon in een later stadium een ​​lichaam komt opeisen, zullen we het DNA matchen en dienovereenkomstig een beslissing nemen”, aldus Jena.

© The Indian Express (P) Ltd