Odisha treinongeluk: CBI start treinsonde, inspecteert stationspaneelkamer, spreekt met personeel

0
46

Als onderdeel van het onderzoek naar het Odisha-treinongeluk heeft het Central Bureau of Investigation dinsdag een bezoek gebracht aan het Bahanaga-treinstation, de panelkamer, de opnamekamer en de relaiskamer, en gesproken met het daar aanwezige personeel .

Het incident van 2 juni waarbij twee passagierstreinen en een goederentrein betrokken waren, eiste 288 levens.

Het CBI is haar onderzoek gestart op basis van een eerste FIR geregistreerd door de Spoorwegpolitie van de regering (GRP) op het politiebureau van Balasore.

Lees ook | 1.000 arbeiders, zware machines, 24×7: herstel op spoor, treinen suizen door

Het is ingediend tegen onbekende personen onder IPC-secties 304 A (dood door nalatigheid), 337 (nalatige en onbezonnen daad die mensenlevens in gevaar brengt), 338 (veroorzaken van ernstige verwondingen) en 34 (handelen met gemeenschappelijke bedoeling). Er is ook een beroep gedaan op secties van de Spoorwegwet 1989, waaronder 153 (opzettelijke nalatigheid die de veiligheid van personen die op het spoor reizen in gevaar brengt), 154 (het in gevaar brengen van de veiligheid van personen die op het spoor reizen door onbezonnen nalatig handelen of nalaten) en 175 (elke dienstdoende spoorwegbediende die de spoorwegen in gevaar brengt). de veiligheid van een persoon).

In een persverklaring zei het CBI dat het “een zaak heeft geregistreerd op verzoek van het Ministerie van Spoorwegen, toestemming van de Odisha-regering en verdere bevelen van DoPT (Govt. van India)”.

Lees ook | Odisha treinongeluk: ik bracht spoorwegveiligheid ter sprake in het parlement – ​​de regering negeerde me

Een zeskoppig CBI-team arriveerde rond 11.00 uur op de plaats van het ongeval en inspecteerde het, alvorens een bezoek te brengen aan het treinstation van Bahanaga Bazar, waar al een enorm contingent spoorwegpolitie aanwezig was.

Rechercheurs controleerden eerst het paneel kamer van het station, waar het signaleringssysteem werd weergegeven. Ze spraken later met ambtenaren in de archiefkamer en werden ook gezien bij het inspecteren van het treinstation. Alle ambtenaren die op het station werkten waren aanwezig.

Advertentie Lees ook | 3 broers onder 19 doden: 'Veranderde alles voor ons'

Volgens bronnen heeft het CBI de Spoorwegen gevraagd om documenten en fysieke en digitale logboeken van voor en na het ongeval. Agenten van het bureau zijn ook begonnen met het opnemen van verklaringen van ambtenaren die op het station aanwezig zijn.

De panelkamer, die ook dienst doet als kamer van de stationsmanager, was het middelpunt van de sonde. Het herbergt het paneelbord en de videoweergave-eenheid die het signaleringssysteem voor alle passerende treinen bestuurt.

Lees ook | Odisha treinongeluk: Wat als het een vliegtuig was geweest of een premium trein zoals Rajdhani?

Bronnen zeggen dat het stationsgebouw geen CCTV-camera's heeft.

Advertentie

Volgens bronnen heeft het station Bahanaga Bazar één stationsmanager en drie stationsinspecteurs, afgezien van ander personeel. De stationsinspecteurs en stationsmanager bemannen over het algemeen om beurten de paneelkamer.

Bronnen zeiden dat de stationsinspecteur die het paneel bemande op de avond van 2 juni ook naar Kharagpur werd gebracht om af te treden voor de commissaris van Spoorwegveiligheid.

Ondertussen zagen arbeiders bij de spoorwegovergang in de buurt van de plaats van de tragedie nieuwe vangrails plaatsen terwijl een enorm contingent politieagenten de wacht hield.

Lees ook

Gitanjali Aiyar, de legendarische stem van Doordarshan in het Engelse nieuws, overleden Ongeval met Coromandel Express: 'Opgetuigd' location box vermoedelijke trigger voor …

< /figure>De politie ondervraagt ​​Brij Bhushan verwanten, om volgende week rapport in te dienen bij de rechtbank

Hulp van Mukhtar Ansari vermoord in rechtbank Lucknow door man verkleed als advocaat

Een medewerker van het bureau, sprekend op voorwaarde van anonimiteit, zei: “Ik zou die avond dienst hebben. Ik moest een huwelijksceremonie bijwonen en nam afscheid. Er was iemand anders bij mij thuis.”

© The Indian Express (P) Ltd