Odisha-togtragedie: Med flere saksøkere for lik, begynner statlige myndigheter DNA-prøvetaking

0
48

Med slektninger til Odisha-tragedie-ofrene som besøker forskjellige sykehus for å lete etter likene til sine kjære, og midt i flere krav om en enkelt kropp, har regjeringen begynt å samle inn DNA-prøver av de besøkende.

“Hvor det er forvirring rundt identiteten til kroppen, vil vi ta en avgjørelse først etter å ha utført DNA-testen. Det var noen få tilfeller der vi ble kjent med flere saksøkere for ett enkelt organ,» sa Bhubaneswar kommunekommissær Vijay Amrut Kulange.

Les også | Odisha-togulykke: Hva om det hadde vært et fly eller et premiumtog som Rajdhani?

Et DNA-testsenter har også blitt åpnet ved AIIMS på mandag hvor prøver av over 20 personer allerede er samlet inn. Odisha-regjeringen har i mellomtiden revidert det endelige dødstallet i togulykken til 288 fra 275.

«I følge den endelige rapporten som ble sendt inn av Balasore-distriktets samler, ble 193 lik sendt til Bhubaneswar. I Balasore ble 94 lik identifisert og overlevert til familiene deres, mens ett lik ble overlevert i Bhadrak,” sa sjefsekretær P K Jena.

Les også | Odisha jernbaneulykke: AIIMS-Bhubaneswar kaller inn balsameringseksperter; pårørende for å få hjelp til siste ritualer

Av 193 lik brakt til Bhubaneswar, er 110 allerede identifisert og overlevert til familiene deres.

Les også

Coromandel Express-ulykke: &#039 ;Rigget' plasseringsboks mistenkt utløser for …

Gitanjali Aiyar, Doordarshans legendariske stemme i engelske nyheter, dør

IMD erklærer monsunankomst, men forblir svak i minst en uke

Jaishankar kritiserer Canada over “feiringen” av Indira Gandhis attentat …

“Vi gjennomfører også DNA-tester. Hvis en person kommer for å kreve et lik på et senere tidspunkt, vil vi matche DNA-et og ta en avgjørelse deretter, sa Jena.

© The Indian Express (P) Ltd.