NLSIU Bengaluru beste rechtenfaculteit van het land, check top 5: NIRF 2023

0
55

NIRF 2023 Best Law Colleges: Net als vorig jaar pakte de National Law School of India University, Bengaluru de eerste plaats in de categorie best presterende rechtencolleges in het National Institutional Ranking Framework (NIRF) 2023 Dat heeft het ministerie van Onderwijs maandag bekendgemaakt. Er zijn geen grote veranderingen in deze categorie.

Dit jaar scoorde de NLSIU 80,52 punten, een verbetering ten opzichte van 78,00 punten in 2022. De tweede positie werd veiliggesteld door National Law University, New Delhi, de hetzelfde als vorig jaar. De universiteit scoorde 73,91 punten.

Lees ook | NIRF Rankings 2023 (algemene categorie): IIT-Madras, IISc top onderwijsinstellingen in India

Nalsar University of Law, Hyderabad verzekerde zich van de derde plaats met 73,76 punten. In 2023 stond de universiteit op de vierde plaats. De nummer 4 positie is ingenomen door de West Bengal National University of Juridicial Sciences, Kolkata met 69,34 punten, een stijging ten opzichte van de vijfde positie vorig jaar.

Dit jaar behaalde Jamia Millia Islamia, New Delhi de vijfde positie met 68,30 punten. punten. Het is twee plaatsen gestegen ten opzichte van de zevende positie van vorig jaar. De zesde plaats was voor Symbiosis Law School, Pune (66,67 punten) die vorig jaar op de derde plaats stond.

NIRF 2023: Best Law Colleges

Gujarat National Law University, Gandhinagar werd dit jaar zevende met 65,69 punten stond de universiteit laatst op de achtste plek. Siksha `O` Anusandhan werd dit jaar achtste, één plek hoger dan vorig jaar.

NIRF-ranglijsten 2023 | Top technische hogescholen | Topmanagementcolleges | Top medische hogescholen | Toplandbouwscholen | Toponderzoeksinstituten | Tophogescholen | Topuniversiteiten

Lees ook

CHSE Odisha Plus Two Arts Resultaat 2023 Datum: op welk tijdstip +2 resultaat zal b…

NEET UG 2023: resultaten tegen volgende week, verzekert NTA parlementaire commissie

CHSE Odisha +2 Arts Result 2023 Live: chseodisha.nic.in geeft scorec…< figure class="non_premium_icon">

JoSAA 2023 counseling schema vrijgegeven; keuze-invulproces om te beginnen…

Indian Institute of Technology Kharagpur staat op de negende plek met 62,20 punten, een dip ten opzichte van de zesde positie van vorig jaar. De 10e plek werd ingenomen door Babasaheb Bhimrao Ambedkar University, Lucknow, een nieuwe vermelding in de top 10. Vorig jaar stond het niet in de top 30. In 2022 werd de 10e positie ingenomen door National Law University, Jodhpur.

© IE Online Media Services Pvt Ltd