Na audiëntie bij Chandrababu Naidu door BJP, de vrijgevigheid van de regering van Modi aan de regering van Jagan

0
31

The Centre Tuesday heeft Rs 12.911 crore meer vrijgegeven aan Andhra Pradesh voor het Polavaram-project, waardoor de staat de eerste fase, inclusief belangrijke onderdelen van de dam, kan voltooien.

Dit is de tweede dergelijke tranche van middelen vrijgegeven door het Centrum voor Andhra, na 23 mei, toen het had voldaan aan een langlopende vraag van de staat voor Rs 10.460 crore als compensatie voor het inkomstentekort dat het had geleden na de splitsing in juni 2014 .

Dagen na de vrijgave van het fonds waren Andhra Chief Minister Y S Jagan Mohan Reddy en verschillende parlementsleden van zijn YSRCP-partij aanwezig bij de inauguratie van het parlement, die door veel oppositiepartijen werd geboycot.

Andhra gaat volgend jaar naar verkiezingen en de BJP heeft partners in de staat nodig om indruk te maken. Hoewel de YSRCP een bevriende partij is tegenover de regering-Modi sinds ze aan de macht kwam, heeft de BJP aangegeven dat haar opties open zijn, waarbij minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah afgelopen weekend TDP-chef N Chandrababu Naidu ontmoette in New Delhi.

Lees | Elke 3 maanden, BJP om de grondsituatie te onderzoeken, haar positie in alle 80 Lok Sabha-zetels van UP te beoordelen

De TDP, die vanaf nu als ver achter de heersende YSRCP wordt gezien, is ook niet vies van bondgenoten. Het heeft al een krachtige partij in Pawan Kalyan's JanaSena Party (JSP), en met de BJP erbij kan Naidu hopen Jagan een uitdaging te stellen bij de staatsverkiezingen.

Ambtenaren zeiden dat de Union Finance Department (Uitgaven) maandag een brief schreef aan de State Water Resources Department, waarin de Polavaram-fondsen werden goedgekeurd.

Lees ook | Post-Karnataka, BJP verlegt Zuid-strategie, praat met Chandrababu Naidu eerste stap

Op dinsdag bezocht Jagan de projectlocatie van Polavaram om de voortgang van de constructie te bekijken.

Advertentie

Ambtenaren zeiden dat de toewijzing van Rs 12.911 crore door de regering van de Unie een extra Rs 2.000 crore omvat voor het project omdat een deel ervan is weggespoeld als gevolg van de Godavari-overstromingen. Bovendien, zo zeiden ze, heeft het centrum de fondsen voor het project tegen de laatste tarieven geleid in plaats van tegen 2013-2014.

Lees ook | Chandrababu Naidu praat met BJP: YSRCP zegt dat TDP bang is om te verliezen, Cong zegt dat geen alliantie waarschijnlijk is

Jagan heeft premier Narendra Modi en minister van Financiën Niramala Sitharaman verschillende keren ontmoet op zoek naar Rs 10.000 crore om de bouw van de Polavaram-dam te voltooien. Het kantoor van de CM zei dinsdag dat ongeveer 79% van het werk aan het Polavaram-project is voltooid en dat ongeveer 12.658 families die door het project ontheemd zouden zijn, zijn gerehabiliteerd.

Lees ook

Ik aanbid de CM… er komt nog een grotere klap: chef van Meitei-outfit in het midden van .. .

In Haryana raakt Dushyant Chautala een vlampunt naarmate de spanning stijgt…

Pilotshow koud comfort voor BJP-koper terwijl het de rand van Rajasthan in directe ogen ziet…

Tijdens de strijd tussen Gehlot en Shekhawat krijgt het Congres een waarschuwingssignaal van Rajput…

Tijdens zijn bezoek inspecteerde de CM ook de civiele infrastructuur in de rehabilitatiekolonies.

© The Indian Express (P) Ltd