Kommer iOS 17 och iPadOS att köras på min iPhone eller iPad?

0
32
Apple

Varje år släpper Apple en ny stor uppdatering av operativsystemen som driver dess iPhone- och iPad-sortiment. Här är alla enheter som kommer att vara kompatibla med de nya iOS 17 och iPadOS 17 uppgraderingarna, som kommer senare under 2023.

iOS 17 kommer att köras på iPhone XS , XR eller nyare

För att installera iOS 17-uppdateringen när den kommer, behöver du en iPhone XS, iPhone XR eller en andra generationens iPhone SE. Alla iPhone-modeller som producerats under åren efter dessa utgåvor är kompatibla med den nya uppdateringen. Alla nya iPhones som Apple tillkännager vid sitt årliga iPhone-evenemang kommer att levereras med iOS 17.

Apple

Du kan ta reda på vilken iPhone du har genom att besöka Inställningar > Allmänt > Om och titta under “Modell” fält. Du ser även din enhet listad i kontodelen av ditt Apple-ID på dina enheter (under Inställningar > [Ditt namn]) och använder Hitta min på iCloud.com.

iOS 17-uppdateringen minskar stödet för iPhone 8 och iPhone X, som båda kommer att se resten av deras livslängder på iOS 16. Dessa modeller avslöjades båda vid samma iPhone-evenemang 2017, vilket markerar fem års support. Äldre enheter kommer att fortsätta att få begränsade säkerhetsuppdateringar.

iPadOS 17 kommer att köras på iPad Pro (2:a generationen), iPad Air (3:e generationen), iPad ( 6:e generationen), och iPad mini (5:e generationen) eller nyare

iPadOS 17 kommer att kräva minst en andra generationens iPad Pro, en tredje generationens iPad Air, en sjätte generationens iPad eller en femte generationens iPad mini. Alla nyare iPad-modeller kommer att kunna dra nytta av uppdateringen när den kommer senare under året. Nya iPad-modeller som tillkännages efter (eller nära) lanseringen kommer att levereras med iPadOS 17.

Apple

Precis som iPhone kan du se vilken iPad-modell du har under Inställningar > Allmänt > Om på din enhet genom att titta på “Modell” fält. Du hittar också din modell i din Apple ID-kontoinformation under Inställningar > [Ditt namn] på en enhet eller genom att använda Hitta mitt på iCloud.com.

iPadOS 17 är den första utgåvan som tar bort stödet för den ursprungliga iPad Pro som gjorde sin debut 2016 (efter att ha haft sex år med mjukvarustöd). I år saknas också den femte generationens iPad, som introducerades 2017.

Nya releaser kommer hösten 2023

Det finns några fantastiska förbättringar på gång till iOS och iPadOS under 2023. Det bästa av allt är att dessa uppdateringar är gratis så länge eftersom din enhet är kompatibel. Räkna med att iOS 17-uppdateringen kommer någon gång i september, ungefär samtidigt som Apples årliga iPhone-evenemang.

iPadOS kan komma in lite senare, som 2022 när Apple försenade iPadOS 16 till stryka ut några buggar. I så fall väntade surfplattor till slutet av oktober på att uppdateringen skulle komma.

Äger du också en Mac? Se vilka framstående funktioner som kommer till macOS 14 Sonoma.

LÄS NÄSTA

  • › IDrive Review: A Great Storage and Backup Combo
  • › Vem är Apple Vision Pro Augmented Reality-headsetet till för?
  • › Vad händer när du blockerar någon på Facebook?
  • › Apple Maps kommer äntligen att fungera offline
  • › 7 misstag som Smartwatch-användare gör
  • › Standby kommer att förvandla din iPhone till en smartskärm