Kommer Hot Pavement att skada hundars tassar? Plus andra sommarhundvårdsfrågor

0
55
Rohappy/Shutterstock.com

När temperaturen stiger och dagarna blir längre, tar sommaren med sig en uppsjö av utomhusaktiviteter och äventyr. Det är en tid då många hundägare ivrigt tar ut sina lurviga vänner för långa promenader, strandturer och vandringar.

Men sommarmånaderna kan också innebära vissa risker för våra älskade husdjur. Från brännande hetta till uttorkning, det är viktigt att prioritera hundsäkerhet och skötsel under denna säsong. Vi pratade med en veterinär för att svara på vanliga sommarhundvårdsfrågor som du förmodligen har om att hålla din valp säker den här säsongen.

Innehållsförteckning

< blockquote class="moka_autotoc">

Är sommaren farlig för hundar?
Kommer het trottoar att skada hundars tassar?
Kan hundar bli överhettade?
Kan hundar bli uttorkade?
Kan hundar bli solbrända ?
Är det säkert att ta med min hund till stranden?

Är sommaren farlig för hundar?

Jaromir Chalabala/Shutterstock.com

“Det kan definitivt vara farligt,“ 8221; sa Dr Nikki Meredith, DVM, en partner med Puppylation Health.

Värma och solsken är farliga för hundar av många av samma anledningar som de är farliga för människor. Hundar kan drabbas av uttorkning, värmeslag och solbränna, precis som du och jag.

RELATERATHur man planerar en hundvänlig semester i sommar

Många husdjursföräldrar tror också att deras hundar är bättre förberedda för dessa faktorer eftersom de är vilda djur, men det är inte riktigt sant. Medan hundar ärvde överlevnadsinstinkter och egenskaper som hjälpte deras förfäder att överleva varma somrar, är de fortfarande ganska sårbara för extrema faktorer, särskilt eftersom de flesta raser har anpassat sig till att leva inuti.

Lyckligtvis är det lätt att vidta de rätta försiktighetsåtgärderna för att undvika en olycklig eller ohälsosam valp i sommar.

< h3>Niubya hopfällbar hundpool

Ett enkelt sätt att hålla din hund sval under varma dagar.

Amazon

41,99 $
 

Will Hot Trottoar Hurt Dogs’ Tassar?

Aleksey Boyko/Shutterstock.com

Ja, het trottoar kan skada, och till och med bränna, tassskydd av hundar. Folk antar ofta felaktigt att de tjocka kuddar på hundar’ tassar är byggda för att klara extrema temperaturer, men det är inte sant. Het trottoar kan orsaka allvarliga skador på ditt husdjurs fötter.

“Om du inte kan stå barfota på het trottoar i mer än fem minuter, så borde inte din hund heller,” sa Dr Meredith.

Om du inte är säker på hur varm trottoaren är, placera handflatan på marken. Du ska kunna hålla handen på trottoaren i minst en minut utan att känna något obehag. Om du inte kan göra det är det för varmt för din hund.

Du kan köpa tossor som kan skydda din hunds fötter från het trottoar, även om Dr Meredith noterade att dessa kan stänga av luftflödet och göra det svårare för din hund att svalna i värmen.

XSY&G Dog Boots

Dessa kan förhindra din hund från att bränna sina tassar på het trottoar.

Amazon

22,80 USD
26,99 USD Spara 16 %

Det finns också många balsam och lotioner tillgängliga som annonseras som ett sätt att skydda din hunds tassar från het cement eller asfalt. Samantha Long, en av grundarna och ägarna av Puppylation Health, noterade dock att dessa produkter kan fånga värme på din hunds tassar, så det är bäst att kontrollera med din veterinär innan du använder dem.

Musher's Secret Dog Paw Wax

En populär tassbalsam som kan förhindra torra, spruckna tassar.

Amazon

15,99 USD
 

Kan hundar bli överhettade?

Cavan-Images/Shutterstock.com

Hundar finns i alla former och storlekar, men ja, de kan alla bli överhettade under varma förhållanden. Faktum är att hundar kan bli överhettade mycket lättare än människor. Hundar svettas inte som människor gör, och de har färre svettkörtlar som bara finns på näsan och trampdynorna. En hund som överhettas kan bara reglera kroppstemperaturen genom att flämta, vilket inte är särskilt effektivt under varmt väder.

För att undvika en överhettad hund rekommenderar Dr Meredith ingen ansträngande aktivitet när temperaturen är över 90 grader Fahrenheit eller 85 grader i fuktigt klimat. Under varma dagar, försök att gå ut med din hund tidigt på morgonen eller sent på kvällen när temperaturen har svalnat.

Om du inte kan ta med din hund på en promenad när det är svalare ute, kan du behöva ha den inne under större delen av dagen. Du kan hålla dem sysselsatta med pusselleksaker och frysta godsaker tills det är tillräckligt svalt för en riktig promenad.

Outward Hund Nina Ottosson Dog Brick Interactive Treat Puzzle Dog Toy, Intermediate

Denna populära leksak kommer att hålla din hund sysselsatt i evigheter.

Amazon < p class="product-price">9,06 USD
19,99 USD Spara 55 %

Mål

19,99 $
 

Ett enkelt sätt att övervaka överhettning är att använda Uh-Oh Kit från Puppylation Health. Detta anpassningsbara medicinskåp för din hund kommer med en mängd olika verktyg som kan hjälpa dig att fånga upp hälsoproblem tidigt och stoppa medicinska tillstånd från att förvärras tills du kan nå din veterinär.

Uh-Oh Kit

Uh-Oh Kit, Puppylation Healths flaggskeppsprodukt, är ett anpassningsbart medicinskåp för din hund.

Handla

Ett av verktygen inuti Uh- Oh Kit är den skräddarsydda checklistan för vitala tecken. Efter att ha fyllt i detta enligt din hunds hälsostandard kan du använda listan och de medföljande instruktionerna för att övervaka din hunds vitala tecken. Om din hunds tandkött börjar bli mörkare rosa, till exempel, betyder det att de blir för varma och behöver en plats att svalka sig på.

Kan hundar bli uttorkade?

Krasula/Shutterstock.com

Ja, hundar kan lätt bli uttorkade. De ska alltid ha tillgång till rent, kallt vatten, sa Dr Meredith, men detta är särskilt viktigt på sommaren.

Symtom på uttorkning hos hundar inkluderar aptitlöshet, flämtning, torr näsa, slöhet och insjunkna ögon. Om du misstänker att din hund är uttorkad är det viktigt att ge den kallt vatten och övervaka dem noga. Om din hund upplever allvarliga symtom på uttorkning, såsom kräkningar, bör du omedelbart söka veterinärvård.

lesotc uppgraderad hundvattenflaska

Ta alltid med vatten på promenader när det är varmt ute.

Amazon

17,97 $
 

Kan hundar bli solbrända?

Gorloff-KV/Shutterstock.com

Precis som människor kan hundar bli solbrända efter för mycket solexponering. Medan de flesta hundar är täckta av päls, är många delar av deras kroppar nakna.

“De områden som är mest benägna att bränna sig och näsan, ögonen, runt munnen, öronen och magen,” sa Dr Meredith.

Du kan undvika solbränna på din hund genom att applicera husdjurssäker solskyddsmedel på dessa områden innan du går ut. Du bör också undvika att ta din hund ut när solen är som starkast, vilket vanligtvis är sent på morgonen till tidig eftermiddag.

Epi-Pet K-9 Care Sunscreen

Skydda din hund från solbränna.

Amazon

17,95 $
 

Du kan också köpa UV-kläder till dina hundar som hjälp skydda dem från starka solstrålar.

Canine Friendly 66701008 Solis UV Sun Protection Coverup Dog Shirt< /h3>

Denna skjorta erbjuder UPF-skydd på 40+.

Amazon

20,00 USD
 

Är det säkert att ta med min hund till stranden?

Maria Markevich/Shutterstock.com

Att gå till stranden är en rolig sommartradition för många familjer och deras hundar, och det kan vara ett bra sätt att trötta ut ett energiskt husdjur. Men stranden utgör många säkerhetsrisker som du måste vara medveten om innan du åker.

Du bör titta på din hund på stranden i samma sinnesstämning som du skulle titta på dina barn . Enligt Dr Meredith betyder det att de inte simmar ut i vattnet för långt, får i sig för mycket saltvatten, bränner sina tassar eller blir överhettade. Så länge du håller ett öga på din hund och ser efter symtom på ett hälsoproblem, borde det gå bra.

AMMSUN 7ft Heavy Duty High Wind Beach Paraply

Se till att din hund har en skuggig plats att vila på när du är på stranden.

Amazon

49,99 USD
58,88 USD Spara 15 %< /p>

Denna sommar kan du skapa kära minnen med dina hundkamrater samtidigt som du håller dem säkra, friska och glada under alla äventyr som ligger framför dig. Håll dig sval, håll dig säker och njut av sommaren med din fyrbenta vän.