Indien är en levande demokrati, åk till Delhi och se själv: Vita huset

0
32

Indien är en levande demokrati och alla som råkar åka till New Delhi kan se det själva, sade Vita huset på måndagen, eftersom det verkade avfärda oro över demokratins hälsa i Indien.

Premiärminister Narendra Modi kommer att vara på statsbesök i USA senare denna månad.

&#8220 ;Indien är en levande demokrati. Alla som, ni vet, råkar åka till New Delhi kan se det själva. Och visst, jag förväntar mig att styrka och hälsa hos demokratiska institutioner kommer att vara en del av diskussionen,” John Kirby, koordinator för strategisk kommunikation vid National Security Council i Vita huset, berättade för reportrar på en presskonferens i Washington.

“Titta, vi drar oss aldrig. Och det kan du göra med vänner. Det är meningen att du ska göra det med vänner. Du drar dig aldrig för att uttrycka oro som vi kan ha med någon runt om i världen. Men detta (stats)besök handlar egentligen om att främja det som är nu och vad vi hoppas ska bli ett djupare, starkare partnerskap och vänskap framöver,” sa Kirby som svar på en fråga.

Kirby sa att Indien är en stark partner med USA på många plan.

“Du såg det i Shangri-Las försvarsminister (försvarsminister Lloyd) Austin tillkännagav ytterligare försvarssamarbete nu när vi ska fortsätta med Indien. Naturligtvis finns det en oerhört mycket ekonomisk handel mellan våra två länder. Indien är medlem i Pacific Quad och en viktig vän och partner med avseende på Indo-Stillahavsområdets säkerhet,” sa han.

Läs även

En båt med 180 rohingyaflyktingar försvann. Ett frenetiskt telefonsamtal hjälper…

USA säger att noga övervaka situationen efter SFO-bunden Air India-flygning…

Koldioxidnivåerna slår nytt rekord, nu mer än 50 % högre än tidigare…

När vattnet från den förstörda dammen stiger, står ukrainare inför en fräsch ny fasa

“ Jag kunde fortsätta och fortsätta och fortsätta. Det finns otaliga anledningar till varför Indien verkligen spelar roll, inte bara bilateralt mellan de två av våra nationer, utan multilateralt på väldigt många nivåer. Och presidenten ser mycket fram emot att ha premiärminister Modi här för att prata om alla dessa frågor och för att främja och fördjupa det partnerskapet och den vänskapen,” sa Kirby.