India is een levendige democratie, ga naar Delhi en zie het zelf: het Witte Huis

0
24

India is een levendige democratie en iedereen die toevallig naar New Delhi gaat, kan dat met eigen ogen zien, zei het Witte Huis maandag, omdat het de zorgen over de gezondheid van de democratie in India leek weg te nemen.

Premier Narendra Modi brengt later deze maand een staatsbezoek aan de VS.

&#8220 ;India is een levendige democratie. Iedereen die toevallig naar New Delhi gaat, kan dat met eigen ogen zien. En ik zou zeker verwachten dat de kracht en gezondheid van democratische instellingen deel zullen uitmaken van de discussie,” John Kirby, coördinator voor strategische communicatie bij de National Security Council in het Witte Huis, vertelde verslaggevers op een persconferentie in Washington.

“Kijk, we schrikken nooit terug. En dat kan met vrienden. Dat moet je met vrienden doen. Je schrikt er nooit voor terug om zorgen te uiten die we zouden kunnen hebben met iemand over de hele wereld. Maar dit (staats)bezoek gaat echt over het bevorderen van wat nu is en wat naar we hopen een diepere, sterkere samenwerking en vriendschap in de toekomst zal zijn,” Zei Kirby in antwoord op een vraag.

Kirby zei dat India op veel niveaus een sterke partner is met de Verenigde Staten.

'Je zag dat in Shangri-La minister (van Defensie, Lloyd) Austin wat aanvullende defensiesamenwerking aankondigde nu we met India verder gaan. Natuurlijk is er ontzettend veel economische handel tussen onze twee landen. India is lid van de Pacific Quad en een belangrijke vriend en partner met betrekking tot de Indo-Pacifische veiligheid. zei hij.

Lees ook

Een boot met 180 Rohingya-vluchtelingen verdween. Een hectisch telefoontje helpt…

VS zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden nadat de SFO-vlucht van Air India is mislukt… .jpg?resize=450,250″ />

Kooldioxidegehalte bereikt nieuw record, nu meer dan 50% hoger dan pre-i…

Terwijl het water uit een vernietigde dam stijgt, worden Oekraïners geconfronteerd met een frisse nieuwe verschrikking

“ Ik zou kunnen doorgaan en doorgaan. Er zijn ontelbare redenen waarom India er zeker toe doet, niet alleen bilateraal tussen onze twee naties, maar multilateraal op heel veel niveaus. En de president kijkt er erg naar uit om premier Modi hier te hebben om over al die kwesties te praten en om dat partnerschap en die vriendschap te bevorderen en te verdiepen. zei Kirby.