India er et levende demokrati, dra til Delhi og se selv: Det hvite hus

0
50

India er et levende demokrati, og alle som tilfeldigvis drar til New Delhi kan se det selv, sa Det hvite hus mandag, da det så ut til å avvise bekymringer om helsen til demokratiet i India.

Statsminister Narendra Modi skal på statsbesøk i USA senere denne måneden.

&#8220 ;India er et levende demokrati. Alle som, du vet, tilfeldigvis drar til New Delhi kan se det selv. Og absolutt, jeg forventer at styrke og helse til demokratiske institusjoner vil være en del av diskusjonen,” John Kirby, koordinator for strategisk kommunikasjon ved National Security Council i Det hvite hus, fortalte reportere på en pressekonferanse i Washington.

“Se, vi viker aldri unna. Og det kan du gjøre med venner. Du skal gjøre det med venner. Du viker aldri unna å uttrykke bekymringer som vi kan ha med noen rundt om i verden. Men dette (stats)besøket handler egentlig om å fremme det som er nå og det vi håper vil være et dypere, sterkere partnerskap og vennskap fremover,” sa Kirby som svar på et spørsmål.

Kirby sa at India er en sterk partner med USA på mange nivåer.

“Du så at i Shangri-La kunngjorde sekretær (forsvarsminister, Lloyd) Austin noe ekstra forsvarssamarbeid nå som vi skal fortsette med India. Selvfølgelig er det forferdelig mye økonomisk handel mellom våre to land. India er medlem av Pacific Quad og en nøkkelvenn og partner med hensyn til Indo-Pacific sikkerhet,” sa han.

Les også

En båt med 180 rohingya-flyktninger forsvant. En hektisk telefonsamtale hjelper…

USA sier at situasjonen overvåker nøye etter SFO-pågående Air India-flymak…

Karbondioksidnivåer nådde ny rekord, nå mer enn 50 % høyere enn tidligere…

Når vann fra ødelagt demning stiger, står ukrainere overfor en fersk ny redsel

“ Jeg kunne fortsette og fortsette og fortsette. Det er utallige grunner til at India absolutt betyr noe, ikke bare bilateralt mellom de to av våre nasjoner, men multilateralt på veldig mange nivåer. Og presidenten ser veldig frem til å ha statsminister Modi her for å snakke om alle disse sakene og for å fremme og utdype det partnerskapet og det vennskapet,” sa Kirby.