IIT Roorkee, NIT Calicut, IIT Kharagpur behouden hun topposities: NIRF 2023 (Best Architecture and Planning Colleges)

0
33

NIRF 2023 Best Architecture and Planning Colleges: Het ministerie van Onderwijs heeft maandag de lijst met beste colleges vrijgegeven volgens het National Institutional Ranking Framework 2023. De categorie (vakdomein) is dit jaar hernoemd van Architectuur naar architectuur en planning. Indian Institute of Technology Roorkee verzekerde zich van de eerste plek met een score van 83,21. Ook vorig jaar stond het instituut bovenaan. Er is een kleine verandering in de score, van 83,46 vorig jaar naar 83,21 dit jaar.

NIRF Rankings 2023 | Top technische hogescholen | Topmanagementcolleges | Top medische hogescholen | Toplandbouwscholen | Toponderzoeksinstituten | Tophogescholen | Topuniversiteiten

National Institute of Technology, Calicut behield ook zijn tweede plek. Het behaalde dit jaar 78,18 punten, een verbetering ten opzichte van 77,35 punten vorig jaar. De derde plaats werd ingenomen door het Indian Institute of Technology Kharagpur, net als vorig jaar. IIT Kharagpur behaalde 76,82 punten, een verbetering ten opzichte van de 75,42 punten van vorig jaar.

National Institute of Technology Tiruchirappalli sprong een rang omhoog ten opzichte van vorig jaar en behaalde dit jaar de vierde positie met 65,42 punten dit jaar. School of Planning and Architecture, New Delhi werd vijfde, een rang lager dan vorig jaar.

NIRF 2023: Architectuur en planning

Jamia Millia Islamia, New Delhi zag een aanzienlijke sprong van de negende positie in 2022 naar de zesde positie in 2023. Centre for Environmental Planning and Technology University, Ahmedabad pakte de zevende plek. Een nieuwe vermelding in de top 10, vorig jaar nergens in de top 30.

Lees ook

NEET UG 2023: resultaten volgende week, NTA verzekert parlementaire commissie

CUET UG 2023 : Banaras Hindu University begint registratie voor toelating tot RUG

JoSAA 2023 Counselingschema vrijgegeven; keuze vulproces om te beginnen…

CHSE Odisha Plus Two Arts Resultaat 2023 Datum: Resultaat wordt morgen bekend gemaakt Lees ook | NIRF Best Colleges 2023: Miranda House op nummer 1, 5 Delhi University colleges in top 10 lijst

De achtste plek werd ingenomen door National Institute of Technology Rourkela, alweer een nieuwkomer in de top 10 die niet in de top 30 stond afgelopen jaar. De Aligarh Muslim University behaalde de negende plaats, vorig jaar nog de dertiende. Indian Institute of Engineering Science and Technology, Shibpur zag een daling van vier posities, van de zesde positie vorig jaar naar de 10e positie dit jaar.

© IE Online Media Services Pvt Ltd