Hvordan Odisha-regjeringens katastrofestyrke igjen var timehelten

0
47

Odisha-regjeringens år med investeringer i kapasitetsbygging og anskaffelse av toppmoderne utstyr for å håndtere katastrofer lønnet seg i redningsaksjonen etter treveiskatastrofen i Balasore-distriktet .

Det var etter supersyklonen i 1999 som krevde over 10 000 liv at den Naveen Patnaik-ledede BJD-regjeringen bestemte seg for å utgjøre en profesjonelt trent gruppe utstyrt med nødutstyr. Dermed ble Odisha Disaster Rapid Action Force (ODRAF) født, det første av sitt slag i landet, før National Disaster Response Force (NDRF) som ble opprettet i 2006.

ODRAF er nå frontlinjeberedskapen i enhver katastrofe i Odisha, som har sin rimelige andel av dem, så vel som utenfor staten.

17.1Redningsaksjon pågår etter en ulykke som involverte Coromandel Express, Bengaluru-Howrah Express og et godstog, i Balasore-distriktet, lørdag 3. juni 2023. (PTI)2/17< img src="https://indianexpress.com/wp-content/themes/indianexpress/images/icons/expand.png" />Minst 238 mennesker er drept og over 900 skadet (Foto: Reuters)3/17Redningsteam søker etter vraket av togene under en redningsaksjon etter trippeltogulykken i Balasore distrikt. (Express Photo by Partha Paul)4/17Ulykken fant sted klokken 07.00 i går da et passasjertog traff de avsporede bussene til et annet tog etterfulgt av en kollisjon med et godstog som forårsaket kollisjon av flere busser. (Express Photo by Partha Paul)5/17Bilder fra ulykkesstedet viste knuste togvogner revet opp og vridd togskinner. (Express Photo by Partha Paul)6/17NDRF-personell utfører redningsarbeid (PTI Photo) 17/7Folk, som ble skadet i togkollisjon, ligger i en sykehuskorridor i Balasore-distriktet i den østlige delstaten Odisha, India, 3. juni 2023. REUTERS8/17Unions jernbaneminister Ashwini Vaishnaw overvåker restaureringsarbeidet på ulykkesstedet. (Ekspressbilde av Partha Paul)9/17Odishas sjefsminister Naveen Patnaik møter en skadet på et sykehus i Balasore (PTI)10/17En tjenestemann gir en demonstrasjon om togulykken i Odisha mens statsminister Narendra Modi leder et møte for å gjøre status over situasjonen etter uhellet, i New Delhi, lørdag 3. juni 2023. (PTI Photo) 17/11Statsminister Narendra Modi tar oversikt over situasjonen på ulykkesstedet i Balasore-distriktet, lørdag 3. juni 2023. Unions jernbaneminister Ashwini Vaishnaw er også sett. (PTI-bilde) 17/12Unionens helseminister Mansukh Mandaviya møter en skadet på Capital Hospital etter fredagens ulykke med tre tog i Bhubaneswar. (PTI)13/17Nødtelefonnummeret er utgitt av Odisha-regjeringen (Foto: PTI)14/17< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/2023-06-04T045003Z_414368590_RC24C1AP3P10_RTRMADP_5_INDIA-CRASH-RAIL.jpeg?w=640" />Folk ser på bilder for å identifisere likene til ofre for en togkollisjon, ved et midlertidig likhus opprettet i en forretningspark, etter togkollisjonen i Balasore-distriktet i Odisha. (Reuters)15/17Frantiske familiemedlemmer myldrer over Bahanaga videregående skole, snakker med myndighetene i et desperat forsøk på å identifisere de døde. (Ekspressbilde av Partha Paul)16/17Sheikh Abdul Wahab fra Parganas-distriktet Sør 24 gjør runder av lik med bildet av broren Md Giasuddin Sheikh som reiste til Chennai for å jobbe som murer. (Ekspressbilde av Partha Paul)17/17Disaster Response Force-personell ved Chennai Central jernbanestasjon, der et spesialtog med passasjerer skadet i en ulykke med tre tog ankom stasjonen søndag. (PTI)

2. juni, innen en halvtime etter togkatastrofen, selv om omfanget av det som hadde skjedd fortsatt var i ferd med å bli klart, hadde et team på 30 ODRAF-personell nådd stedet fra Balasore og satt i gang.< /p>

I løpet av to til tre timer hadde ytterligere fire team bestående av 120 ekstra personell ankommet fra Kalinganagar, Baripada, Bhubaneswar og Dhenkanal, og ble senere sluttet seg til flere team av Odisha Fire Services og NDRF.

ODRAF-personellet hadde med dem tårnlys, gasskuttere, plasmakuttere og hydrauliske spredere.

“Dødstallene kunne ha vært mye høyere hadde ikke Odishas regjering grepet inn i tide. Den raske mobiliseringen av ODRAF og brannvesenet reddet livet til 1200 skadde, sa Odisha Industries Secretary Hemant Sharma, som overvåket redningsaksjonen på bakken.

Annonse Les også | Rask løsning for grønt signal til Coromandel sannsynlig årsak til Odisha-togulykken

Sharma la til at tidligere erfaringer med katastrofer hjalp til med å planlegge fremover, med de nødvendige ordningene. Med leger, ambulanser, medisinsk personell, ambulansepersonell, essensielle medisiner i beredskap, møtte ikke pasientene noen ventetid på sykehus, sa Sharma.

Da ODRAF startet opp, var det med bare tre enheter i 2001, bestående av personell som ble trukket ut fra Odisha Special Armed Police, Armed Police Reserve, India Reserve Battalion og Specialized India Reserve.

Den har nå 20 enheter. (50 personell i hvert lag), stasjonert på 17 forskjellige lokasjoner, med myndighetene som har bevæpnet dem med bedre trening og utstyr gjennom årene. Dessuten er det en spesiell opplæringscelle for katastrofehåndtering i nærheten av delstatshovedstaden Bhubaneswar for å styrke ikke bare ODRAF, men brannvesenet og andre slike enheter.

Annonse

BJD-regjeringen har sikret betydelige bestemmelser i sitt årlige statsbudsjett for katastrofebegrensning. I 2023-24 ble Rs 3700 crore tildelt i budsjettet for det, opp fra Rs 3210 crore i 2022-23.

Administrerende direktør, Odisha State Disaster Management Authority, Gyana Ranjan Das sa: “Selv om vi hovedsakelig håndterer naturkatastrofer som flom og syklon, er ODRAF og brannvesenets personell opplært til å håndtere situasjoner som vannredning, kollapset struktursøk og redning, avlastningslinjeklarering, transport, havarihåndtering og kommunikasjon.»

ODRAF og Odisha Fire Services-personell har også blitt utplassert for redningsaksjoner gjennom årene i nabostatene, som under syklonen Hudhud i 2014 i Andhra Pradesh, Kerala-flom i 2018, syklonen Amphan i Vest-Bengal og Odisha i 2020, og til og med Meghalaya redning av miner i 2018.

De ODRAF-ledede lagene ble kreditert for å sikre at menneskelige tap ble holdt på et minimum under ekstremt alvorlige sykloner de siste årene i Odisha, inkludert Phailin i 2013, Titli i 2018 og Fani i 2019, med millioner evakuert fra kystområder.

Les også | “Beveget min sønns kropp med mine egne hender”: Ved Balasores overfylte helsesentre er arrene dype

ODRAF og Odisha Fire Service mottar nå også opplæring for å skifte fra en innsatsstyrke etter katastrofe til et beredskapsbyrå før katastrofe .

Annonse

Selv opposisjonspartier anerkjenner ODRAF’s innsats. Kongressleder Ganeswar Behera sa at dens rednings- og hjelpeoperasjoner ikke bare under naturkatastrofer, men også under den nylige togtragedien må settes pris på.

I minuttene etter togkatastrofen sa Sunil Sahu, viseadministrerende direktør for Odisha State Disaster Management Authority, som koordinerte redningsaksjonen, at de hadde utarbeidet sin prioritet: redde de skadde, skynde dem til sykehus og evakuere de levende fra de avsporede bussene.

Annonse

«Kl. 02.00,» sa han, mindre enn syv timer etter at det første ODRAF-personellet hadde nådd stedet, «hadde vi reddet alle de skadde og i live fra de avsporede bussene til de to togene.»

Les også

Jeg tilber CM … større slag som kommer: sjef for Meitei-antrekket i sentrum o …

I Haryana, Dushyant Chautala sete treffer et flammepunkt når spenningen øker bet…

Pilot viser kald komfort for BJP-messing når den ser Rajasthan-kanten i direkte…

Midt i Gehlot-Shekhawat-striden får kongressen et advarselssignal fra Rajput …

Mens den første frykten for dødstallet svevet rundt 400-grensen, Regjeringen vil til slutt sette tallet til 288, hvorav 98 kropper ennå ikke er identifisert.

© The Indian Express (P) Ltd