Het nieuwe samenwerkingsbeleid zal waarschijnlijk in juli van dit jaar worden onthuld

0
32

Het nieuwe samenwerkingsbeleid zal naar verwachting in juli 2023 worden onthuld, zei het ministerie van Samenwerking van de Unie maandag.

In een verklaring zei het ministerie dat Suresh Prabhu, de voorzitter van het nationale niveau De commissie voor het opstellen van het nieuwe document voor het nationale samenwerkingsbeleid heeft maandag een presentatie gegeven aan de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Samenwerking Amit Shah in New Delhi. Tijdens de vergadering waren ook andere leden van de commissie aanwezig.

Volgens het ministerie hebben de commissieleden Shah ingelicht over de doelstellingen, visie en missie van het ontwerpbeleid, samen met de belangrijkste aanbevelingen in verschillende sectoren, waaronder structurele hervormingen & bestuur, coöperaties als levendige economische entiteiten, gelijk speelveld voor coöperaties, bronnen van kapitaal en fondsen, opname van prioritaire secties, gebruik van technologie, bijscholing en training, duurzaamheid en implementatieplan.

“Volgens de richtlijnen van de minister van Samenwerking zal de commissie een herzien ontwerp opstellen. Het nieuwe samenwerkingsbeleid zal naar verwachting in juli 2023 worden onthuld na raadpleging van alle belanghebbenden, waaronder deelstaatregeringen, centrale ministeries/departementen, nationale coöperaties, enz.', aldus de verklaring.

De regering had de Commissie op nationaal niveau voor het opstellen van nieuw nationaal samenwerkingsbeleid op 2 september 2022. Het bestaande samenwerkingsbeleid is in 2002 geformuleerd.

De redactiecommissie, voorgezeten door Suresh Prabhu, bestaat uit 49 leden. Volgens het ministerie zijn de leden afkomstig uit het hele land en verschillende belanghebbenden, zoals functionarissen van de samenwerkingsafdeling van verschillende deelstaatregeringen, betrokken ministeries/afdelingen van centrale overheden, instellingen zoals IRMA, RBI, nationale federaties zoals IFFCO, NCCF, NAFCARD , NAFCUB, KRIBHCO, NFCSF, NCUI, NAFED, vertegenwoordigers van coöperatieve verenigingen in verschillende sectoren, academici en experts.

“Het proces van het vormen van een nieuw nationaal samenwerkingsbeleid werd in gang gezet toen het concept werd besproken tijdens de conferentie van staatssecretarissen voor samenwerking/RCS op 12 & 13 april 2022 en ministers van staatssamenwerking gehouden op 8 & 9 september 2022, die werden ingehuldigd door de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Samenwerking van de Unie”, aldus de verklaring.

Advertentie

“Er zijn meer dan 500 suggesties ontvangen van verschillende stakeholders en het grote publiek voor de concept-beleidsnota. Het comité op nationaal niveau heeft na zijn oprichting meer dan 8 vergaderingen gehouden en ook verschillende belanghebbenden geraadpleegd om het conceptdocument voor te bereiden”, aldus de verklaring.

Lees ook

Mukhtar Ansari's assistent gedood in Lucknow rechtbank door man verkleed als advocaat

Odisha treinongeluk: CBI start treinsonde, inspecteert stationspaneel roo… =450,250″ />

DD's legendarische stem in Engels nieuws Gitanjali Aiyar sterft

2e autopsie van IIT Kharagpur-studentenlichaam duidt op 'moord'

Volgens de verklaring zijn commissieleden, waaronder Dileep Sanghani, voorzitter, NCUI; KV Shahji, voorzitter, NABARD; Jyotindra Mehta, voorzitter, NAFCUB; P K Aggarwal, financieel adviseur, D/o-samenwerking, Govt. van Uttar Pradesh; Dr. Umakant Dash, Directeur, Instituut voor Plattelandsbeheer Anand (IRMA); Satish Marathe, directeur, RBI; Dr. C. Pitchai, professor, Gandhigram Rural University; Dr. Hema Yadav en directeur, VAMNICOM; Secretaris (Samenwerking); Tijdens de ontmoeting met Shah op maandag waren ook extra secretarissen (samenwerking) en hoge functionarissen van het ministerie van samenwerking aanwezig.