Haryana Cong worsteling gaat in première in roze aan de kust van de VS: Deepender Hooda duikt op aan de zijde van Rahul Gandhi

0
42

Te midden van de voortdurende machtsstrijd in het Haryana-congres, dat naar verwachting zal intensiveren in de aanloop naar de Lok Sabha- en staatsverkiezingen in 2024, laat Hoodas geen middel onbeproefd om de suprematie te behouden en dit duidelijk te maken aan hun tegenstanders binnen de partijeenheid .

Om zo'n boodschap naar hun partijrivalen te sturen, trok het Hooda-kamp vorige week uit de weg – naar de Verenigde Staten, waar Deepender Hooda werd gezien terwijl hij het spoor volgde van toppartijleider Rahul Gandhi daar. De 45-jarige, viervoudig parlementslid voor het Congres, Deepender, is de zoon van Bhupinder Hooda, de leider van de oppositie (LoP) en ex-eerste minister, die zichzelf positioneert om naar voren te komen als het gezicht van de partij in de de peilingen van volgend jaar.

Deepender tweette de foto's waarop hij Rahul de roze tulband laat dragen. (Twitter/@DeependerSHooda) Om zijn aanwezigheid te markeren op een Rahul Gandhi-evenement waarbij de Indiase diaspora in New York betrokken was, slaagde Deepender er zelfs in om Rahul een tulband te laten dragen, ook een roze – de kleurgecodeerde hoofddeksels die geassocieerd worden met Hoodas, die vragen hun supporters om roze tulbanden te dragen tijdens hun evenementen en shows.

Lees ook | India heeft de haat van de BJP verworpen en zal de partij bij de komende verkiezingen verslaan: Rahul Gandhi in de VS

Deepender tweette de foto's waarop hij Rahul de roze tulband laat dragen. Rahul sprak op 4 juni een bijeenkomst toe in het Jacob Javits Center in New York, het laatste evenement tijdens zijn zesdaagse Amerikaanse tournee door drie steden. Voorafgaand aan de interactie van Rahul met de Indiase diaspora, tweette Deepender verschillende foto's en video's, waarin hij de voorbereidingen liet zien waarbij hij betrokken was bij het vorige evenement.

Deepender tweette ook zijn foto met Rahul van Roosevelt House in New York. Een paar dagen eerder woonde hij een bijeenkomst van de NRI's in New Jersey bij om hen aan te sporen deel te nemen aan het evenement van Rahul in New York.

Lees ook | Bezoek van Rahul Gandhi aan de VS: kan het congres de Modi-betovering van de Indiase diaspora verbreken?

In april 2015 hielden verschillende staatseenheden van het congres een bijeenkomst in New Delhi om de terugkeer van Rahul na zijn pauze van 56 dagen te markeren. Op dat moment kreeg Bhupinder Hooda te maken met hevige concurrentie in het one-upmanship-spel van de toenmalige president van het Haryana Congress, Ashok Tanwar, vervolgens LoP Kiran Choudhry en kapitein Ajay Singh Yadav.

Voorafgaand aan deze bijeenkomst hield Deepender een ontmoeting met de partijleiders, MLA's en arbeiders die bij hun factie waren aangesloten en vroeg hen om eraan deel te nemen met roze tulbanden als blijk van steun aan Bhupinder. Reageren op Hoodas’ oproep, vroeg Tanwar zijn supporters om een ​​Gandhi-pet te dragen tijdens de bijeenkomst.

Advertentie Lees ook | 'India beledigen': de opmerkingen van Rahul Gandhi in de VS wekken de woede van de BJP

In september 2016 hield het congres een Kisan Samman-bijeenkomst in Ramlila Maidan in Delhi, waar Hoodas’ aanhangers zouden Tanwar hebben aangevallen, wat resulteerde in zijn ziekenhuisopname. Terwijl de leden van het Hooda-kamp tijdens die bijeenkomst roze tulbanden droegen, droegen de aanhangers van Tanwar rode tulbanden.

In het door facties geteisterde Haryana-congres worden door verschillende facties kleurgecodeerde hoofddeksels gebruikt om hun respectieve sterke punten op het opperbevel te projecteren.

Terwijl Hooda's volgelingen worden geïdentificeerd door hun roze tulbanden, All India De algemeen secretaris van het Congress Committee (AICC) die verantwoordelijk is voor de aanhangers van Karnataka Randeep Surjewala dragen meestal beige tulbanden bij openbare evenementen.

Advertentie Lees ook | 'Auto van premier Modi crasht terwijl hij in achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in VS

Tijdens hun periodes bij het congres droegen de volgelingen van Kuldeep Bishnoi gele tulbanden, terwijl de aanhangers van Tanwar rode of witte hoofddeksels droegen.

“Rahul Gandhi een roze tulband laten dragen is niets maar een poging om hun loyalisten en aanhangers en zelfs hun tegenstanders te laten zien dat hij (Rahul)

staat aan hun (Hoodas') kant. Hoewel tijdens Rahul's Bharat Jodo Yatra elke congresmedewerker eraan deelnam en met hem meeliep, waren het Bhupinder Hooda en Deepender Hooda die de show stalen tijdens hun Haryana-etappe door enorme menigten te mobiliseren', zei een senior congresleider.

Lees ook | ‘Ons beleid zou vergelijkbaar zijn’: Rahul Gandhi steunt het standpunt van Centre over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Hun rivaliserende kampen wezen dergelijke beweringen echter van de hand. “Hij (Rahul) zou niet eens geweten hebben welke kleur tulband hij droeg. Het geeft hen (Hoodas) misschien wat zelfgenoegzaamheid, maar de tijd zal leren wat er de komende maanden gaat gebeuren. Het is aan het opperbevel van de partij om te verklaren wie de belangrijkste ministerskandidaat in Haryana zou zijn. Onze leiders een roze tulband laten dragen zou hen niets opleveren', zei een van Hooda's tegenstanders.

Terwijl Surjewala zich koesterde in de klinkende overwinning van de partij in de recente opiniepeilingen van de Karnataka Assembly, Kiran Choudhry en Kumari Selja zijn ook begonnen met het verkennen van de staat buiten hun respectieve bolwerken van Bhiwani en Ambala.

Advertentie Lees ook | Zittend met God, kan premier Modi Hem uitleggen hoe het universum werkt: Rahul Gandhi in de VS.

Partijbronnen vertelden The Indian Express dat deze drie leiders, die bekend staan ​​als Hooda-rivalen, een uitgebreid publieksbereik gaan lanceren in de staat de komende dagen. Ze hebben allemaal afstand gehouden, niet alleen van de door Hooda geleide partijprogramma's, maar zelfs van de CLP-bijeenkomsten.

Bhupinder Hooda wordt echter gesteund door staatspartijleider Udai Bhan, die bekend staat als een van zijn trouwe aanhangers. Zelfs de AICC die de leiding heeft over Haryana, Shaktisinh Gohil, zou de voorkeur geven aan Bhupinder Hooda.

Lees ook

Ik aanbid de CM… er komt nog een grotere klap: chef van Meitei-outfit in het midden van … Pilotshow koud comfort voor BJP-koper terwijl het de rand van Rajasthan in directe ogen ziet…

AAP's Raghav Chadha verliest bungalow hij kwam boven zijn cijfer, neemt RS Secre…

In Haryana raakt de stoel van Dushyant Chautala een vlampunt als de spanning stijgt bet…Advertentie

Het is een andere kwestie waar het Hooda's Congress rivalen , waaronder Surjewala, Choudhry, Selja en Capt Ajay zouden de leiderschapsrace voor de peilingen van 2024 geen fluitje van een cent laten zijn voor de eerste.