Home Dutch Grenssituatie met India stabiel, duldt geen inmenging van derde partij: China

Grenssituatie met India stabiel, duldt geen inmenging van derde partij: China

0

In reactie op de opmerkingen van de Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin dat de wereld getuige is van “pesten en dwang” vanuit Beijing, zei China dinsdag dat de VS hun toevlucht nemen tot allerlei soorten maatregelen voor dwang en hegemonie in plaats daarvan.

Woordvoerder van de Chinese ambassade in India, Wang Xiaojian, zei dat China bijdraagt ​​aan wereldvrede en welvaart.

“Het zijn de VS, niet China, die hun toevlucht nemen tot allerlei soorten maatregelen voor dwang en hegemonie. Slachtoffers van dwang en pesterijen door de VS zijn onder meer bondgenoten en partners, waarbij ontwikkelingslanden er de dupe van worden”, tweette Wang.

Verklarend dat de huidige grenssituatie tussen China en India stabiel is, zei hij dat de grensvraag is een zaak tussen China en India, en duldt geen tussenkomst van een derde partij.

Austin vertelde maandag aan een deel van de media dat er sprake is van intimidatie en dwang vanuit China, en dat de Russische agressie tegen Oekraïne probeert de grenzen met geweld te verleggen en de nationale soevereiniteit bedreigt, evenals transnationale uitdagingen zoals terrorisme en klimaatverandering.

Lees ook | India en VS stellen ambitieuze routekaart op voor industriële samenwerking op defensiegebied

“Het behouden en beschermen van de vrijheden die essentieel zijn voor vrede en welvaart vereist krachtig leiderschap van de Verenigde Staten en India. En we hebben nog veel werk te doen, maar ik ben ervan overtuigd dat het partnerschap tussen de VS en India zal bijdragen aan een open en welvarende toekomst voor de Indo-Pacific en de rest van de wereld', had hij gezegd.

Ook. Lees | India tegen VS: versoepeling van verkoopnormen voor defensie, overdracht van technologie

Tijdens de Shangri-La Security Summit in Singapore had hij gezegd dat het conflict in de Straat van Taiwan verwoestend zou zijn.

Lees ook

Odisha treintragedie: Video legt laatste momenten vast voor Coromandel Expr…< figure class="non_premium_icon">

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' ' van Indira Gandhi's moordenaar…

IMD kondigt de aankomst van de moesson aan, maar blijft minstens een week zwak

Ongeval met Coromandel Express: 'Rigged' location box vermoedelijke trigger voor …Advertentie

“Ons beleid is constant en vastberaden. Het geldt voor alle Amerikaanse regeringen. En we zullen ons categorisch blijven verzetten tegen unilaterale veranderingen in de status-quo van beide kanten”, zei hij.

© The Indian Express (P) Ltd