Geweld in Manipur: moeder, zoon van drie gevreesde doden bij aanval van menigte op ambulance

0
53

Een Meitei-vrouw die getrouwd is met een Kuki-man, haar zoon en een familielid zijn vermoedelijk dood nadat zondag een ambulance in brand is gestoken door een menigte in Imphal, vertelden familieleden en inwoners van hun dorp aan The Indian Express.

De ambulance bracht het kind naar het ziekenhuis en werd begeleid door politiepersoneel.

Het incident vond plaats in het Iroisemba-gebied van Imphal West, onder de jurisdictie van het politiebureau van Lamphel. Een hoge officier van het bureau zei dat het voertuig zondag rond 19.00 uur verkoold was.

“Alles wat we konden bergen waren enkele botten uit het voertuig”, zei hij. Een FIR, die ook secties bevat die betrekking hebben op moord, werd die nacht door de politie op het bureau geregistreerd.

Het incident vond plaats meer dan een maand na de eerste botsingen tussen Meiteis en Kukis. begon op 3 mei in de staat, die sindsdien op scherp staat.

Volgens inwoners van het dorp Kangchup Chingkhok in het district Kangpokpi zijn de drie Meena Hangsing, haar zoon Tomshing – die volgens hen jonger dan 7 was – en Meena’s familielid Lydia Lourembam.

Lees | Waarom worden er in Manipur zoveel lichamen niet opgeëist? Zeven families hebben enkele antwoorden

Het Kangchup-gebied heeft verschillende Kuki-dorpen en ligt op de grens van het Kangpokpi-district met Imphal West, dicht bij het Meitei-dorp Phayeng. Het gebied wordt sinds 27 mei zwaar beschoten tijdens de tweede golf van geweld in de staat.

Advertentie

Volgens Gin Hangsing, een familielid van de slachtoffers en een inwoner van het dorp, waren ze op weg naar het Regional Institute of Medical Sciences nadat Tomshing gewond was geraakt door een kogel in het hoofd toen er zondag in het gebied werd geschoten.

p>

“De vrouwen en kinderen van ons dorp logeerden de afgelopen maand in een buitenpost van Assam Rifles in de buurt, terwijl de mannen dorpsverdedigingswerk deden. Zondag werd Tomshing van ver in het hoofd geschoten – het kan een verdwaalde kogel zijn geweest of op hem gericht zijn, we weten het niet,' zei hij.

Dit leidde tot paniek in de familie en ze namen het besluit om hem naar RIMS in Imphal West te verhuizen. p>Advertentie

Een ander familielid, Champi Hanging, zei dat de familie vertrouwen putte uit het feit dat zowel Meena als Lydia Meitei waren. “Ze dachten dat aangezien ze Metiei zijn, er niets met hen zou gebeuren als ze door de vallei reizen. Ze vertrokken in drie voertuigen: de ambulance en twee voertuigen met politiepersoneel uit Manipur dat hen begeleidde”, zei hij.

Lees | In de opvangkampen van Manipur dromen sommigen van een thuis, anderen zoeken een nieuwe start

Een woordvoerder van Assam Rifles ontkende weliswaar dat Assam Rifles deel uitmaakten van de poging om hen naar het ziekenhuis te brengen, maar verklaarde dat de twee vrouwen en het kind werden geëscorteerd door politiepersoneel van Manipur.

Een verpleger, die de drie personen in de ambulance vergezelde, zei: “Ik kreeg een telefoontje van de eigenaar van ons bedrijf om een ​​patiënt op te halen van de Assam Rifles-post in Kangchup. Samen met een chauffeur haastte ik me om de patiënt te evacueren. Er werd ons verteld dat het Meiteis waren. Zodra we daar aankwamen, pikten we twee dames en een jongen op die een hoofdwond hadden. Zijn toestand was ernstig. Op weg naar het ziekenhuis werden we begeleid door de districtspolitie.”

Hij zei dat ze al een paar keer waren tegengehouden voordat ze Iroisemba bereikten. “Toen we Iroisemba bereikten, werden we tegengehouden door een menigte en volledig omsingeld. De bestuurder en ik werden uit het voertuig getrokken en naar een club in de buurt gebracht. De politie was in de minderheid. Ze schoten niet om de menigte uiteen te drijven. Het was rond 18.30 uur. We werden ongeveer twee uur vastgehouden in een club', zei hij.

Lees ook

Hulp van Mukhtar Ansari vermoord in rechtbank Lucknow door een man verkleed als advocaat

Gitanjali Aiyar , de legendarische stem van Doordarshan in het Engelse nieuws, sterft

Odisha treinongeluk: CBI start treinsonde, inspecteert stationspaneel roo…

Coromandel Express ongeval: 'Opgetuigd' location box vermoedelijke trigger voor …

Imphal West SP Ibomcha Singh reageerde niet op oproepen en berichten waarin om commentaar werd gevraagd.

© The Indian Express (P) Ltd