Gebruik zomervakanties om digitale detox te doen en technologievrije gewoonten bij uw kind op te bouwen

0
34

Iedereen wil een virtuele verbinding onderhouden, maar in het proces raken we vervreemd van onszelf en verwarren we wie we zijn. Wat nog belangrijker is, we moeten zorgen voor een technologievrije omgeving voor onze volgende generatie als we willen dat ze een evenwichtig leven leiden, waar ze voldoende waarde hechten aan informatie om deze in de echte wereld te verwerken en te gebruiken, maar niet zo overspoeld raken dat ze worden gedomineerd door het. Daarom moet er in de eerste plaats een technologievrije routine voor het hele gezin worden ontwikkeld. En wat is een betere tijd dan vakanties, die ons de luxe van tijd geven, om verfrissende veranderingen teweeg te brengen. Zomerkampen voor kinderen omvatten meestal het stellen van grenzen, als het gaat om het beperken van het gebruik van apparaten, en het aanmoedigen van hen om creatief voor zichzelf te zorgen zonder hulp van hun ouders te zoeken.

1) Stel een gezinsschema op van gedeelde buitenactiviteit:Zet een dagelijks of wekelijks programma op met bepaalde technologievrije activiteiten. Tijd doorbrengen in de natuur geeft het gezin ook de kans om een ​​band op te bouwen zonder de afleiding van elektronica. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als het inademen van de frisse lucht, een wandeling of hardlopen in het park, een trektocht in de heuvels, een picknick in de weiden, zelfs naar de oever van het meer en de oceaan gaan. Routine fietsen en speurtochten zijn goed genoeg. Buitenactiviteiten hebben bewezen gezondheidsvoordelen door de bloedsomloop te waarborgen, spieren te activeren, de algehele gezondheid te verbeteren en de mentale vermogens te verbeteren.

2) Creativiteit aanmoedigen: Technisch vrij zijn is een kans om betrokken te raken bij creativiteit. Hoewel zomerworkshops een rage zijn, kunt u ze gebruiken om de alternatieve interesses van uw kind in kunst, muziek, schrijven, tuinieren, uitvoerende kunsten of iets naar keuze op te bouwen.

3) Plan activiteiten/spelavonden die passen bij de leeftijd: bied een scala aan interessante, bij de leeftijd passende activiteiten om de aandacht van kinderen vast te houden. Dit kan zijn puzzelen, bordspellen spelen, knutselen, blokken bouwen, frisbee of muziekinstrumenten bespelen. Houd game-avonden met het gezin, dat al een langzame comeback maakt in het Westen.

4) Technologievrije bedtijdroutines: Creëer een vredige omgeving voor het slapengaan door uren voor het slapengaan technologievrij te implementeren. Stimuleer het vertellen van verhalen, lezen of deelnemen aan ontspannende activiteiten om tot rust te komen en een betere nachtrust voor iedereen te bevorderen. Blijf tijdens de maaltijden uit de buurt van apparaten. Stel door het hele huis speciale “technologievrije zones” in, zoals de familiekamer, slaapkamers en de eetkamer.

5) Geef het goede voorbeeld: Ouders moeten hun toewijding aan technologievrije tijd actief tonen door hun eigen gebruik van technologie te beperken. Kinderen zijn meer geneigd om kwaliteitsverbindingen voorrang te geven boven schermtijd als hun ouders dat doen. Wanneer u het initiatief neemt, kunt u openhartige en open discussies met uw kinderen voeren over wat wel en niet is toegestaan ​​naarmate ze verder gaan. Zodra de grens is vastgesteld met uw naleving ervan, weten kinderen wat ze kunnen verwachten en zullen ze zich aanpassen aan een nieuwere routine en andere vaardigheden ontwikkelen.

6) Timers instellen voor apps:Hoewel het doel is om te genieten van tijd zonder technologie, kan technologie nog steeds doelbewust worden gebruikt om bepaalde doelen te bereiken. Om de schermtijd te beperken of voor educatieve doeleinden zoals taalstudie of creatieve tools, kunnen ouders bijvoorbeeld apps of timers gebruiken.

Advertentie

7) De slimme kunst van vervanging:Bedenk, voordat u limieten stelt voor het gebruik van apparaten, aan vervangende activiteiten waaraan u ook kunt deelnemen. U kunt bijvoorbeeld boeken voor het slapengaan vervangen door telefoons. Als u samen leest, ontwikkelt uw kind leesvaardigheden die hem op de lange termijn tot een fervent boeklezer kunnen maken. En gezien het feit dat uw kind wordt blootgesteld aan allerlei informatie, helpt u uw kind praktische overlevingsvaardigheden te ontwikkelen door middel van doe-het-zelfworkshops.

Maar vergeet vooral niet uw kind te belonen voor alternatieve bezigheden. Onthoud dat wanneer het tempo ontspannen en langzaam is en wanneer de geest niet rommelig is, hij de kans krijgt om zichzelf te ontwaken en te groeien.

Lees ook

Cardioloog sterft op 41-jarige leeftijd aan een hartaanval ondanks normaal ECG: wat doet de… jpg?resize=450,250″ />

Kunnen druiven darmbacteriën verhogen, cholesterol verlagen en je gezondheid beschermen…

Ben je 45+ en maak je je zorgen over het risico op een hartaanval? Neem de calciumsco…

Een nieuwe strategie voor gewichtsverlies? Een studie toont eiwitrijk, vezelrijk en go…

(Dr. Mehta heeft Bollywood-supersterren Akshay Kumar, Preity Zinta, miljardairs, politici, Miss World/Miss Universe-kandidaten en de politie van Maharashtra getraind. Een bestsellerauteur, zijn nieuwste boek heet “Weightless.” Hij is door de Sports Authority of India benoemd tot FIT India Movement Champion)