Etter «unntaksbud» vises plakater som ber muslimske handelsmenn om å stenge butikker i Uttarakhands Uttarkashi

0
49

Midt i den pågående spenningen i et område i Uttarakhands Uttarkashi-distrikt etter protester over et angivelig rømningstilbud som involverte en muslimsk mann og en ung jente, dukket plakater opp utenfor flere butikker som truet muslimske handelsmenn om å stenge butikkene deres. drevet av medlemmer av minoritetssamfunnet tidlig mandag.

Plakatene, som truet «love jihadis» med alvorlige konsekvenser hvis de ikke forlot butikkene sine, ble fjernet innen én eller to timer og politiet registrerte en suo motu FIR mot uidentifiserte personer. Politiet sa at de ikke visste hvem som hadde satt opp plakatene.

Spenningen påtok seg i området på 27. mai, en dag etter at noen personer tok to menn sammen med en jente, en mindreårig. Med en av de to mennene en muslim, påsto innbyggerne at det var et tilfelle av “kjærlighetsjihad”. Mens jenta ble sendt hjem, ble mennene arrestert i henhold til ulike paragrafer i den indiske straffeloven og loven om beskyttelse av barn mot seksuelle overgrep (POCSO). De er for tiden i varetekt.

«Disse plakatene må ha blitt stukket av noen sent søndag kveld. Det er rundt 30-35 butikker eid av muslimer i området, og disse plakatene var utenfor alle disse butikkene. Vi informerte det lokale politiet etter at vi så plakatene, og de fjernet umiddelbart disse plakatene. Plakatene skal ha blitt satt opp av noen lokalbefolkning ettersom bare de vet hvilke butikker som tilhører muslimer. Situasjonen her er anspent, og ingen av de som forlot byen planlegger å returnere i en slik situasjon,” sa en butikkeier fra det muslimske samfunnet og la til at det også var en plakat utenfor butikken hans.

Plakaten på hindi ble trykket på et hvitt papir i A4-størrelse. «Kjærlighetsjihadistene er informert om at de må forlate butikkene sine før 15. juni, Mahapanchayat. Hvis du ikke gjør dette, vil det (utfallet) avhenge av tidspunktet», sto det på plakaten, og hevdet å være en del av 'Devbhoomi Raksha Abhiyan'.

“Vi registrerte en FIR mot uidentifiserte personer i henhold til paragraf 153 A (fremme fiendskap mellom forskjellige grupper på grunn av religion, rase, fødested, bosted, språk osv., og å utføre handlinger som skader opprettholdelsen av harmoni), 505 (uttalelser som fører til til offentlig ugagn) og 506 (kriminell trussel) av IPC. Jeg er selv klager i FIR. Det ser ut til å være ugagn av noen siden det ikke er planlagt noen Mahapanchayat noe sted i området, sa stasjonsoffiseren (SO) ved den jurisdiksjonelle politistasjonen.

Uttarkashi-politioverbetjent Arpan Yaduvanshi sa at politistyrken er i beredskap og nattpatruljering er økt i området.

Les også

Kvinne tatt for å se 'Kerala Story' av BJPs Pragya Thakur 'elopes' med ma…

Syklon Biparjoy vil sannsynligvis intensivere til en kraftig syklonstorm i dag

Manipur-vold: mor , sønn blant tre fryktede drept i pøbelangrep på …

Broen over Ganga 'kollapser', Bihar sier planlagt riving Annonse

Sjefsminister Pushkar Singh Dhami kommenterte urolighetene i Uttarkashi, og sa at myndighetene jobber for å sikre fred i distriktet. Han sa at Uttarakhand er en fredelig stat og forstyrrelse av lov og orden vil ikke bli tolerert. «Enten det er kjærlighets-jihad eller land-jihad, vi jobber strengt mot det. Uttarakhand er en veldig fredelig stat. Her er lov- og ordenssituasjonen god. Vi lever alle i harmoni her og elsker hverandre. Men hvis noen bryter lov og orden eller gjør slike ting, vil vi ikke tolerere det,” sa han til media.

© The Indian Express (P) Ltd