Home Dutch De moesson van Kerala zal verder worden uitgesteld, de cycloon ontwikkelt zich vandaag: IMD

De moesson van Kerala zal verder worden uitgesteld, de cycloon ontwikkelt zich vandaag: IMD

0

Als aanvulling op de bestaande vertraging in het begin van de moesson boven Kerala, zal er zich woensdag een cycloon vormen in de Arabische Zee, aldus de Meteorologische Dienst van India (IMD). De intensiteit, de plaats van vorming in de Arabische Zee en de daaropvolgende beweging zullen waarschijnlijk het begin van de zuidwestmoesson boven Kerala beïnvloeden.

Het heersende systeem werd maandagavond snel geïntensiveerd van een cyclonische circulatie tot een lage druk. Dinsdagochtend werd het verder versterkt tot een depressie en lag het boven de zuidoostelijke Arabische Zee. Het ligt momenteel 920 km ten westen van Goa, 1.120 km ten zuidwesten van Mumbai, 1.160 km ten zuiden van Porbandar en 1.520 km ten zuiden van Karachi, Pakistan. Volgens de voorspelling van de cycloon trekt hij noordwaarts naar Pakistan en zal hij de westkust van India niet aantasten.

Volgens de laatste updates van het IMD zal dit systeem zich waarschijnlijk bijna noordwaarts verplaatsen en in de komende 24 uur verhevigen tot een cycloonstorm boven de oost-centrale Arabische Zee en de aangrenzende zuidoostelijke Arabische Zee. Eenmaal geïntensiveerd tot een storm, zal de cycloon worden geïdentificeerd als Cycloon Biparjoy, een naam gegeven door Bangladesh.

In 2021 had zich cycloon Yaas gevormd ten tijde van het begin van de moesson.

Dit zal de tweede cycloon zijn die zich binnen drie weken in de Noord-Indische Oceaan vormt. Cycloon Mocha, die zich vormde in de Golf van Bengalen, raasde Bangladesh en Myanmar binnen en veroorzaakte enorme verwoestingen.

Hoewel verschillende gunstige factoren de moesson naar de voordeur van Kerala brachten, hebben de moessonwinden nog niet genoeg kracht gewonnen om haar voort te stuwen. voortgang naar het vasteland van India, zeiden IMD-functionarissen maandag.

“Sinds een week zijn de omstandigheden voor de voortgang van de moesson gunstig gebleven. De satellietbeelden laten consistent wolkenvorming zien voor de kust van Kerala en de moesson die sterker wordt”, zei een hoge IMD-functionaris.

Advertentie

Hoewel de normale datum voor het begin van de moesson boven Kerala 1 juni is, dit jaar, IMD had gezegd dat het begin waarschijnlijk op 4 juni was met een standaarddeviatie van vier dagen.

“Op dit moment valt de moesson nog binnen de aanvaardbare aanvangsdatum, maar er zijn verschillende onzekerheden. De ontwikkeling van een cycloon zal niet goed zijn voor de voortgang van de moesson,” voegde de ambtenaar eraan toe.

Een van de mogelijke redenen waarom de moessonwinden zwak blijven, zelfs als de eerste week van juni ten einde loopt, is de ontoereikende landverwarming tijdens het lopende zomerseizoen.

Advertentie

“Vorige maand waren er minder hittegolven omdat er verschillende regenbuien waren die werden beïnvloed door de onlusten in het westen. De vereiste landverwarming ten gunste van de moesson werd niet geregistreerd”, zei de weerexpert.

Lees ook

Gitanjali Aiyar, de legendarische stem van Doordarshan in het Engelse nieuws, sterft

Ongeval met Coromandel Express: 'Opgetuigd' location box vermoedelijke trigger voor …

< /figure>De politie ondervraagt ​​Brij Bhushan verwanten, om volgende week rapport in te dienen bij de rechtbank

Hulp van Mukhtar Ansari vermoord in rechtbank Lucknow door man verkleed als advocaat

Sinds 2005 was de meest vertraagde moessonbegin boven Kerala 8 juni, onthulden de IMD's moessonbegingegevens.