De Duitse industrie kan investeren in industriële defensiecorridors in UP, TN: Delhi tot Berlijn

0
40

Benadrukkend dat er mogelijkheden zijn voor Duitse investeringen in de twee defensie-industriële corridors die zijn opgezet in Uttar Pradesh en Tamil Nadu, heeft India dinsdag tegen Duitsland gezegd dat de defensie-industrie van het land kan deelnemen aan toeleveringsketens van de Duitse defensie-industrie en waarde toevoegen aan het ecosysteem, naast het bijdragen aan de veerkracht van de toeleveringsketen.

In een verklaring, na een bilaterale ontmoeting tussen minister van Defensie Rajnath Singh en zijn Duitse tegenhanger, Boris Pistorius,

Het Ministerie van Defensie (MoD) zei in een verklaring dat de twee de lopende bilaterale samenwerkingsactiviteiten op het gebied van defensie hebben herzien en manieren hebben onderzocht om de samenwerking te verbeteren, met name het industriële partnerschap op het gebied van defensie.

Pistorius die een vierdaags bezoek brengt aan India – de eerste voor een Duitse minister van Defensie sinds 2015 – vertelde afzonderlijk aan de Duitse media dat de Duitse industrie “op een goede plek” zit met een mogelijke deal van ongeveer zes onderzeeërs met India. “De procedure is nog niet afgerond, maar ik denk dat de Duitse industrie op een goede plek zit in die race”, zei hij.

Maandag vertelde Pistorius aan The Indian Express dat Duitsland enthousiast is over een mogelijke samenwerking met India op het gebied van onderzeese technologie van ThyssenKrupp Marine Systems (tkMS).

Bronnen zeiden dat Duitsland tijdens de bilaterale bijeenkomst de mogelijkheid had besproken van een samenwerking met India op het gebied van onderzeese technologie van tkMS, waarbij India de P 75I-route naar voren bracht.

Voor haar slinkende onderzeeërvloot wil de marine zes geavanceerde dieselelektrische onderzeeërs aanschaffen onder Project 75I – een deal die nog moet worden voortgezet vanwege verschillende technische parameters. MDL en L&T gaan samenwerken met een buitenlandse fabrikant om de onderzeeërs te maken.

Advertentie

Tijdens de bilaterale bijeenkomst vertelde Singh aan Pistorius dat India en Duitsland een meer symbiotische relatie zouden kunnen opbouwen op basis van “gedeelde doelen en complementariteit van kracht”, inclusief geschoolde arbeidskrachten, concurrerende kosten uit India en geavanceerde technologieën en investeringen uit Duitsland.

De twee naties hebben sinds 2000 een strategisch partnerschap, dat sinds 2011 is versterkt door intergouvernementeel overleg op het niveau van de regeringsleiders.

Pistorius vertelde de Duitse media: “We zijn het volledig eens over de Duitse en Europese rol in de Indo-Pacific.” Hij zei ook dat Berlijn het ermee eens is dat meer betrokkenheid van Europa en Duitsland nodig is om daar een relevante rol te spelen.

Advertentie

Hij zei dat er behoefte is aan meer samenwerking – niet alleen bij gezamenlijke militaire oefeningen, maar ook in de defensie-industrie, en Duitsland werkt eraan. Dit geldt niet alleen voor de onderzeeërs, maar ook voor andere aspecten. Hij zei: “Ik denk dat we meer zouden moeten, en we kunnen en zouden moeten doen, meer doen in die regio in samenwerking met India, omdat we tijden naderen [waarin] we niet echt kunnen voorspellen wat ;s gaat gebeuren in de komende jaren.”

De Duitse minister zei: “We hebben een strategische partner nodig, zoals Indonesië, zoals bijvoorbeeld India, om ervoor te zorgen dat de wet van de vrije scheepvaart en de vrije handelsroutes ook in het komende decennium haalbaar zijn. Dit is een zaak voor meerdere partners, maar niet elke partner voor zich, maar als team.”

Sprekend met de Duitse media zei Pistorius over de bijeenkomst: “Er is grote bezorgdheid over wat er momenteel gebeurt in de Indo-Pacific, de Chinese nadering van de Straat van Taiwan, maar vooral de zee, de Straat van Malakka, de effecten van het scheepvaartverkeer op Indiase wateren – dit alles baart de Indianen begrijpelijkerwijs zorgen. En daarom is samenwerking belangrijk in zo'n oefening. het zou de aanschaf van zes onderzeeërs kunnen zijn, de TKMS – het zou een vlaggenschipproject kunnen worden. We spraken over welke en hoe ver het proces is gevorderd. Hier lijkt veel interesse voor te zijn.”

De twee ministers bespraken ook de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. “De oorlog heeft gevolgen in alle uithoeken van de wereld, en India doet erg zijn best om zijn afhankelijkheid van Rusland voor bewapening aanzienlijk en snel te verminderen, die momenteel 60% bedraagt. Duitsland is de grootste handelspartner van India in de EU, met een volume van 30 miljard euro. Dat is beduidend meer dan tussen bijvoorbeeld India en Frankrijk. Dit is waar we meer bij betrokken willen raken', zei hij.

Advertentie

Pistorius zei dat “in gewone taal” India ook een belangrijke, om niet te zeggen de belangrijkste, strategische partner is voor Europa, maar ook voor Duitsland. “Dus we moeten hem (Singh als zodanig behandelen. Ik denk bijvoorbeeld, en ik heb het hem gezegd, dat het goed zou zijn als we een manier zouden vinden om India op dezelfde manier te behandelen als Japan en Australië.

>

“Ik denk dat het een relatief logische vervolgstap zou zijn. Daar moeten we aan werken. Dit is in eerste instantie een politieke beslissing in Duitsland. We zullen de discussie moeten voeren, want als we het strategisch partnerschap serieus nemen – als we het willen uitbreiden in het belang van het overwinnen van de situatie in de Stille Oceaan, zal betrouwbare samenwerking op het gebied van bewapening, militairen ook nodig zijn over de volgend decennium. Samenwerking met strategisch betrouwbare partners (is nodig), en dat geldt ook voor India. >

Van Duitse zijde waren naast hoge ambtenaren ook staatssecretaris van Defensie Benedikt Zimmer en de landsambassadeur in India Philipp Ackermann aanwezig.

Advertentie

Gevraagd om het onderzeeërproject toe te lichten, zei de Duitse minister: “We hebben het over de zes onderzeeërs. De Duitse defensie-industrie, vooral fabrikanten, heeft een uitstekende reputatie. Maar er zijn natuurlijk concurrenten en het zal de vraag zijn wie er zal zegevieren. Hetzelfde geldt voor ons, de bewapeningsbedrijven. Wij steunen de ‘Make in India’ we denken dat dat klopt. Dat moet dus in samenwerking tussen de bedrijven en de bedrijven hier georganiseerd worden.

“Mijn rol is natuurlijk niet dat ik contracten teken of meeneem, maar dat ik zeg dat we, ondersteunen als federale regering het werk van onze defensie-industrie en we zullen dit in de toekomst blijven doen.”

De bilaterale bijeenkomst werd voorafgegaan door een Tri-Service erewacht voor de bezoekende hoogwaardigheidsbekleder.

p>

Later op de dag woonde Pistorius een evenement bij van Innovations for Defense Excellence (iDEX) start-ups in het Research and Innovation Park, IIT-Delhi. Partner-incubator van iDEX, FITT-IIT Delhi, was mede-gastheer van het evenement.

In een verklaring van het ministerie van Defensie stond dat het evenement een briefing over iDEX omvatte, gevolgd door een presentatie van baanbrekende technologieën door Indiase start-ups op augmented reality/virtual reality, energiesystemen, slimme drones en anti-dronesystemen, voortstuwingssystemen voor de ruimte en andere aanverwante technologieën.

Er stond extra secretaris (Defensieproductie) & CEO, Defense Innovation Organization, T. Natarajan informeerde Pistorius over de groei van India's defensie-innovatie-ecosysteem via het iDEX-schema en mogelijkheden voor samenwerking in wereldwijde opkomende technologiesectoren.

Lees ook

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' van Indira Gandhi's moord…

IMD kondigt aankomst moesson aan, maar blijft minimaal een week zwak

Coromandel Express ongeval: 'Opgetuigd' location box vermoedelijke trigger voor …

Gitanjali Aiyar, de legendarische stem van Doordarshan in het Engelse nieuws, sterft. ontwikkeling en verbetering van de beveiliging van de toeleveringsketen. Het evenement bracht ook de promotie van gezamenlijke ontwikkeling en coproductie in India onder de aandacht, inclusief potentiële gebieden en projecten waar Indiase en Duitse start-ups kunnen samenwerken.

© The Indian Express (P) Ltd