De Britse premier Rishi Sunak bevestigt plannen om illegale migranten op schepen onder te brengen

0
47

De Britse premier Rishi Sunak beweerde maandag dat zijn plan om “de boten te stoppen” van de illegale migranten die naar de Britse kusten komen is aan het werk terwijl hij plannen aankondigt om hen op schepen onder te brengen om de druk op door de belastingbetaler gefinancierde hotels te verminderen.

Toespraak op een persconferentie in de grensplaats Dover in Kent , zei Sunak dat het eerste dergelijke schip later deze maand klaar zal zijn en twee andere om spoedig daarna plaats te bieden aan nog eens 1.000 migranten.

Hij wees erop dat belangrijke wetgeving, aangeduid als de Illegal Migration Bill of Stop the Boats Bill, het Lagerhuis heeft goedgekeurd en zijn regering het recht zal geven om migranten die het land illegaal binnenkomen vast te houden en te deporteren.

“Ik heb beloofd dat we illegale migranten uit hotels zouden halen – en naar alternatieve locaties, waaronder militaire faciliteiten,” zei Sunak. “Om de druk op lokale gemeenschappen te verminderen, huisvesten we ook mensen op schepen. De eerste zal in de komende twee weken in Portland aankomen. En we hebben er vandaag nog twee veiliggesteld die plaats bieden aan nog eens 1.000″, zei hij.

Er zullen ook nieuwe grote locaties worden geopend in Wethersfield en Scampton, met naar verwachting honderden migranten die de komende maanden hun intrek zullen nemen met een capaciteit van ongeveer 3.000 tegen later dit jaar. Sunak zei dat hij naast het toevoegen van alternatieve accommodatiemogelijkheden vastbesloten is om efficiënter gebruik te maken van hotels.

Lees ook | De wet op de illegale migratie van Rishi Sunak: belangrijke punten om te weten

“Door mensen te vragen kamers te delen, waar dat gepast is, hebben we 11.500 extra plaatsen gevonden, wat de belastingbetaler 250 miljoen pond extra per jaar zal besparen. En ik zeg tegen de migranten die bezwaar maken: dit is meer dan terecht,” zei Sunak, kennelijk verwijzend naar rapporten die tijdens het weekend naar buiten kwamen over migranten die buiten een hotel in het centrum van Londen protesteerden tegen gedwongen kamers delen.

“Als je hier illegaal komt , die bescherming claimt tegen dood, marteling of vervolging, dan zou je bereid moeten zijn om een ​​door de belastingbetaler gefinancierde hotelkamer in het centrum van Londen te delen', zei hij.

Advertentie

De Brits-Indiase leider zei dat het asielsysteem van het land “overweldigd wordt” met mensen die uit veilige landen reizen, wat van invloed is op het vermogen van de overheid om de meest behoeftigen te helpen en ertoe leidt dat de Britse belastingbetaler ongeveer 6 miljoen Britse pond per dag uitgeeft aan huisvesting van illegale migranten.

Explained | Waarom zijn migranten in kleine boten een verhitte kwestie in het VK?

Aan het begin van het jaar had Sunak “stop de boten” genoemd als een van zijn vijf belangrijkste prioriteiten als premier, met halvering van de inflatie; de economie laten groeien; schulden verminderen; en het terugdringen van wachtlijsten bij de door de staat gefinancierde National Health Service (NHS), die als zijn andere vier prioriteiten worden genoemd.

“In de vijf maanden sinds ik het plan lanceerde, is het aantal overtochten nu met 20 procent gedaald vergeleken met vorig jaar… Maar we zijn niet zelfgenoegzaam, want we weten dat mensensmokkelaars goed georganiseerd zijn en hun tactiek zullen veranderen als we dat toelaten. Ik zal niet rusten voordat de boten zijn gestopt”, aldus Sunak.

Lees ook

Een boot met 180 Rohingya vluchtelingen verdwenen. Een hectisch telefoontje helpt…

VS zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden nadat de SFO-vlucht van Air India is mislukt… .jpg?resize=450,250″ />

Kooldioxidegehalte bereikt nieuw record, nu meer dan 50% hoger dan pre-i…

Terwijl het water uit een vernietigde dam stijgt, worden de Oekraïners geconfronteerd met een frisse nieuwe horrorAdvertentie

Hij benadrukte de terugkeer van migratie partnerschapsovereenkomsten gesloten met Europese landen, waaronder Frankrijk, Bulgarije en Albanië, die resultaten beginnen af ​​te werpen.