De beste haakse slijpgereedschappen van 2023

0
37
Black+Decker

Net als onmisbare multitools en snoerloze roterende gereedschappen, moet ook een haakse slijper deel uitmaken van je essentiële verzameling doe-het-zelfkits. En als u op zoek bent naar de beste gereedschappen voor haakse slijpers op de markt, dan hebben we u in deze samenvatting gevonden.

Wat om te zoeken in een haakse slijper

Bij het winkelen voor de beste haakse slijpers voor uw behoeften, moet u rekening houden met de volgende factoren:

 • Type: Voor deze samenvatting behandelen we twee soorten haakse slijpmachines die we voor dit artikel zullen overwegen: snoerloos/draadloos en met snoer/bekabeld. Elk heeft zijn voor- en nadelen. Haakse slijpmachines met snoer zijn bijvoorbeeld vaak krachtiger, maar houden u vast aan een stopcontact. Snoerloze haakse slijpers daarentegen bieden kortere looptijden maar meer flexibiliteit.
 • Grootte: Haakse slijpers worden ingedeeld in inches, waarbij 4,5 inch de meest populaire categorie is voor de meeste dagelijkse werkzaamheden. dagelijkse taken. In deze samenvatting hebben we ook enkele van de beste 7 tot 9-inch heavy-duty haakse slijpers opgenomen.
 • Handvatten: Haakse slijpmachines zijn er in verschillende soorten en maten. Hoe meer comfortabele grip je krijgt, hoe beter. Een comfortabele handgreep vermindert vermoeidheid van de onderarm en verhoogt de manoeuvreerbaarheid, waardoor de efficiëntie toeneemt.
 • Bediening: De beste haakse slijpmachines hebben verschillende bedieningsposities en ergonomische achterhandgrepen voor verbeterde grip en bediening. Dit verbetert de toegang tot moeilijk bereikbare hoeken en vermindert spiervermoeidheid.
 • Kracht: Haakse slijpmachines worden geleverd met verschillende stroomsterktes, voltages en wattages. Dit geeft u een idee van hoe krachtig de machine is en voor welke taken deze het meest geschikt is. In deze samenvatting vindt u de beste haakse slijpers met motoren tot 15 ampère (5,3 pk).
 • Snelheid: haakse slijpers worden geleverd met verschillende snelheidsinstellingen. Gemeten in RPM (omwentelingen per minuut), kunnen de beste haakse slijpers in deze verzameling topsnelheden bereiken van 6.000 tot 12.000 RPM.

Beste algemeen: DEWALT DCG412B 4,5-inch haakse slijper

DEWALT

Pro's

 • ✓ Al met al de beste haakse slijper, draadloos
 • ✓ Zijhandgreep met 2 standen en uitschakelknop
 • ✓ Topsnelheden tot 6.800 RPM

Nadelen

 • ✗ Batterij niet inbegrepen

Als u een haakse slijper wilt die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, probeer dan de DEWALT DCG412B 4,5-inch haakse slijper. Het is gemakkelijk een van de beste haakse slijpers die er zijn. Met afmetingen van 7,32 x 16,75 x 4,75 inch en een gewicht van slechts 0,01 ounce is deze krachtige accu-aangedreven haakse slijper een zwaargewicht.

De DEWALT haakse slijper is snoerloos en borstelloos, heeft een nominaal vermogen van 2000 watt en kan van 0 tot 6.800 RPM in minder dan een seconde. Het beschikt over een e-koppeling, een terugslagrem en een Quick Change Wheel-Release-functie voor het verwijderen van wielen zonder gereedschap. Het wordt ook geleverd met een zijhandgreep met 2 standen en een triggerschakelaar met 2 vingers en een uitschakelknop.

Beste overall

DEWALT DCG412B 4,5-inch haakse slijper

De DEWALT DCG412B 4,5-inch haakse slijper biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het is compact, robuust en krachtig genoeg om te presteren.

Amazon

$ 86,30
$ 149,00 Bespaar 42%

Beste budget: BLACK + DECKER 4,5-inch haakse slijper

ZWART + DECKER

Pro's

 • ✓ Krachtige budgetvriendelijke haakse slijper met snoer
 • ✓ 3-standen zijhandgreep met spindelvergrendeling
 • ✓ Topsnelheden tot 10.000 RPM

Nadelen

 • ✗ Ondersteunt alleen 120 volt AC
 • ✗ Goedkope bouwkwaliteit

Haakse slijpers zijn er in verschillende prijzen en sommige kosten honderden dollars. Maar als u af en toe een doe-het-zelver bent, kan het zinvol zijn om voor een meer betaalbare optie te gaan. Hiervoor raden we de BLACK + DECKER 4,5-inch haakse slijper aan, een van de beste haakse slijpers voor minder dan $ 30.

Met afmetingen van 12,5 x 5,19 x 4,63 inch, heeft deze 1-pond snoerloze BLACK + DECKER haakse slijper een vermogen van 6 ampère, 120 volt en 800 watt, en kan een topsnelheid bereiken van maximaal 10.000 tpm. Het beschikt ook over een zijhandgreep met 3 standen, een ontgrendelschakelaar met één druk op de knop om snel uit te schakelen en een spindelvergrendeling voor eenvoudig wisselen van accessoires.

Beste budget

BLACK + DECKER 4,5-inch haakse slijper

De BLACK + DECKER 4,5-inch haakse slijper is een budget -vriendelijke optie voor de prijsbewuste doe-het-zelver of gebruiker.

Amazon

$ 35,12
 

Beste compact: Metabo HPT 4,5-inch haakse slijper

Metabo

Pro's

 • ✓ Compacte haakse slijper op snoer met extra's waaronder vijf slijpschijven
 • ✓ Naar voren gekantelde zijhandgreep, onopvallende tandwielkast en asvergrendeling
 • ✓ Topsnelheden tot 12.000 RPM

Nadelen

 • ✗ Alleen 120 volt wisselstroom wordt ondersteund.

Als het om haakse slijpers gaat, is een comfortabele grip een grote factor die het overwegen waard is. Als u bij het werken met haakse slijpers last heeft van vermoeidheid van de onderarm of deze wilt minimaliseren, dan is de Metabo HPT 4,5-inch haakse slijper van Metabo (voorheen Hitachi) de juiste keuze. Het meet 10,15 x 4,5 x 2 inch en weegt 4 pond.

Deze compacte haakse slijper van Metabo met een vermogen van 6,2 ampère is ook voorzien van een snoer, heeft een vermogen van 120 volt en 980 watt en kan een topsnelheid van 12.000 tpm bereiken. Het beschikt over een onopvallende tandwielkast, een spindelvergrendeling, een links gemonteerde schuifschakelaar en een afneembare naar voren gekantelde zijhandgreep voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.

Best Compact

Metabo HPT 4,5-inch haakse slijper

Als u iets compacters wilt voor , efficiënte en spanningsvrije bediening, koop dan de Metabo HPT 4,5-inch haakse slijper.

Amazon

$ 48,89
 

Doel

$ 49,47
$ 63,99 Bespaar 23%

Beste medium duty: PORTER-CABLE 4,5-inch haakse slijper< /h2>

PORTER-CABLE< /figuur>

Pro's

 • ✓ Krachtige haakse slijper met snoer van 7,5 ampère
 • ✓ 3-standen zijhandgreep met spindelvergrendeling in een gegoten metalen tandwielhuis
 • ✓ Topsnelheden tot 10.000 RPM

Nadelen

 • ✗ Niet de beste bouwkwaliteit op de markt
 • ✗ Alleen 120 Volt AC

Als u voor uw dagelijkse werk een haakse slijper moet gebruiken voor lichte tot middelzware taken, dan moet u eens kijken naar de PORTER-CABLE 4,5-inch haakse slijper, een van de beste haakse slijpers voor de functie. Het beschikt over een krachtige motor van 7,5 ampère, meet 17,1 x 6 x 4,69 inch en weegt 3,5 pond.

Deze PORTER-CABLE haakse slijper met snoer (door PORTER-CABLE, een dochteronderneming van BLACK + DECKER) heeft een nominale spanning van 120 volt en kan topsnelheden tot 10.000 tpm bereiken. Hij wordt geleverd in een hittebestendig gegoten metalen tandwielhuis, heeft onder andere een softgrip handgreep, een in 3 standen verstelbare zijhandgreep en een spindelvergrendeling.

Beste middelzware

PORTER-CABLE 4,5-inch haakse slijper

Als je een serieuze klus te klaren hebt, kan de robuuste middelzware PORTER-CABLE 4,5-inch haakse slijper je te hulp komen.

Amazon

$ 39,97
 

Beste heavy-duty: DEWALT D28499X 7-inch tot 9-inch haakse slijper

DEWALT

Pro's

 • ✓ Premium haakse slijper van 7 tot 9 inch met 15 ampère
 • ✓ 5-standen zijhandgreep met spindelvergrendeling
 • ✓ Topsnelheden tot 6.000 RPM of meer onder belasting

Nadelen

 • ✗ Vrij duur
 • ✗ Ondersteunt alleen 120 volt AC out of the box

Terwijl de PORTER-CABLE 4,5-inch haakse slijper een solide aankoop is voor lichte tot middelzware taken, wilt u zoiets als de DEWALT D28499X 7-inch tot 9-inch haakse slijper voor zware taken. Met afmetingen van 9,8 x 1 x 5,06 inch en een gewicht van 16,37 pond is het een van de beste haakse slijpmachines op de markt.

Deze 7-inch DEWALT haakse slijper werkt zowel op wisselstroom als op gelijkstroom, wordt geleverd met een motor van 15 ampère (5,3 pk) en heeft een nominaal vermogen van 120 volt. Hij kan topsnelheden tot 6.000 tpm leveren met overbelastingsbeveiliging en kan hogere snelheden bereiken onder belasting. Het beschikt over een ergonomische roterende achterhandgreep, een zijhandgreep met 5 standen, een onopvallende tandwielkast en een sleutelloze verstelbare beschermkap.

Best Heavy-Duty

DEWALT D28499X 7-inch tot 9-inch haakse slijper

De DEWALT D28499X 7-inch tot 9-inch Angle Grinder Tool is uitgerust om alle soorten zware klussen thuis, op de bouwplaats en elders aan te kunnen.

Amazon

$ 361,98
$ 435,54 Bespaar 17%

Ongeacht welke haakse slijper je ook kiest, je hebt schijven nodig om hem te bedienen. Enkele van onze beste aanbevelingen voor haakse slijpschijven zijn de DEWALT 4,5-inch 5-pack snijschijf, de 20 stuks LotFancy 4,5-inch lamellenschijf, de 20 stuks S SATC 4,5-inch lamellenschijf, de 10 stuks Benchmark Abrasives 4,5-inch flap Disc, de 40 stuks MinCHI257 4,5-inch lamellenschijven en het 10 stuks KSIEBI 4,5-inch lamellenpakket. Zorg ervoor dat de prieelgaten overeenkomen en u bent klaar om te gaan.