De bästa vinkelslipverktygen 2023

0
44
Black+Decker

Precis som måste-ha multiverktyg och sladdlösa roterande verktyg, bör ett vinkelslipverktyg också vara en del av din viktiga DIY-kitsamling. Och om du letar efter de bästa vinkelslipverktygen på marknaden har vi täckt dig i den här sammanfattningen.

Vad att leta efter i ett vinkelslipverktyg

När du handlar efter de bästa vinkelsliparna för dina behov bör du överväga följande faktorer:

 • Typ: För den här sammanfattningen täcker vi två typer av vinkelslipar som vi kommer att överväga för den här artikeln: sladdlös/trådlös och sladd/kabel. Var och en har sina för- och nackdelar. Till exempel tenderar vinkelslipar med sladd att vara mer kraftfulla men kommer att hålla dig kopplad till ett uttag. Sladdlösa vinkelslipar, å andra sidan, erbjuder kortare körtider men större flexibilitet.
 • Storlek: Vinkelslipmaskiner är graderade i tum med 4,5 tum som den mest populära kategorin för de flesta dag- dagens uppgifter. I den här sammanfattningen har vi också inkluderat några av de bästa 7 till 9-tums kraftiga vinkelsliparna.
 • Grip: Vinkelslipar finns i olika former och storlekar. Ju bekvämare grepp du får, desto bättre. Ett bekvämt grepp minskar utmattning av underarmen och ökar manövrerbarheten och ökar därigenom effektiviteten.
 • Hantering: De bästa vinkelsliparna har olika hanteringspositioner och ergonomiska bakre handtag för förbättrat grepp och hantering. Detta förbättrar tillgången till svåråtkomliga hörn och minskar muskeltrötthet.
 • Kraft: Vinkelslipar kommer med olika strömstyrka, spänning och watt. Detta ger dig en uppfattning om hur kraftfull maskinen är och vilka uppgifter den är bäst lämpad för. I den här sammanfattningen hittar du de bästa vinkelsliparna med motorer på upp till 15 Amp (5,3 hästkrafter).
 • Hastighet: Vinkelsliparna kommer med olika hastighetsinställningar. Mätt i RPM (varv per minut) kan de bästa vinkelsliparna i denna sammanfattning nå topphastigheter från 6 000 till 12 000 RPM.

Bäst totalt sett: DEWALT DCG412B 4,5-tums vinkelslipverktyg

DEWALT

Proffs

 • ✓ Sammantaget bästa vinkelslipverktyg, sladdlös
 • ✓ 2-läges sidohandtag med låsknapp
 • ✓ Topphastigheter på upp till 6 800 RPM

Nackdelar

 • ✗ Batteri ingår ej

Om du vill ha ett vinkelslipverktyg som ger bäst valuta för pengarna, prova då DEWALT DCG412B 4,5-tums vinkelslipverktyg. Det är lätt bland de bästa vinkelsliparna som finns. Den här kraftfulla batteridrivna vinkelslipen mäter 7,32 x 16,75 x 4,75 tum och väger bara 0,01 ounce. 6 800 RPM på under en sekund. Den har en e-koppling, en kastbroms och en Quick Change Wheel-Release-funktion för verktygsfri borttagning av hjul. Den levereras också med ett 2-läges sidohandtag och en 2-fingrar avtryckare med en låsknapp.

Bästa övergripande

DEWALT DCG412B 4,5-tums vinkelslipverktyg

DEWALT DCG412B 4,5-tums vinkelslipverktyg ger bästa valuta för pengarna. Den är kompakt, robust och kraftfull nog att leverera.

Amazon

86,30 USD
149,00 USD Spara 42 %

Bästa budget: SVART + DECKER 4,5-tums vinkelslipverktyg

SVART + DECKER

Proffs

 • ✓ Kraftfullt budgetvänligt vinkelslipverktyg med sladd
 • ✓ 3-läges sidohandtag med spindellås
 • ✓ Topphastigheter på upp till 10 000 RPM

Nackdelar

 • ✗ Stöder endast 120 volt AC
 • ✗ Billig byggkvalitet

Vinkelslipar finns i olika priser och vissa kostar hundratals dollar. Men om du är en gör-det-själv då och då, kan det vara vettigt att välja ett mer prisvärt alternativ. För detta rekommenderar vi BLACK + DECKER 4,5-tums vinkelslipverktyg, en av de bästa vinkelsliparna för under 30 USD.

Med måtten 12,5 x 5,19 x 4,63 tum är detta 1-punds sladdiga BLACK + DECKER vinkelslipverktyg klassat till 6 Ampere, 120 Volt och 800 Watt och kan nå en topphastighet på upp till 10 000 RPM. Den har också ett sidohandtag med 3 lägen, en frigöringsknapp med en knapptryckning för snabb avstängning och ett spindellås för enkla tillbehörsbyten.

Best Budget

BLACK + DECKER 4,5-tums vinkelslipverktyg

BLACK + DECKER 4,5-tums vinkelslipverktyg är en budget -vänligt alternativ för den kostnadsmedvetna gör-det-själv- eller användaren.

Amazon

35,12 $
 

Bästa kompakta: Metabo HPT 4,5-tums vinkelslip

Metabo

Proffs

 • ✓ Kompakt vinkelslip med sladd med extrafunktioner inklusive fem slipskivor
 • ✓ Framåt lutande sidohandtag, lågprofilsväxellåda och spindellås
 • ✓ Topphastigheter på upp till 12 000 RPM

Nackdelar

 • ✗ Endast 120 volt AC stöds

När det kommer till vinkelslipverktyg är ett bekvämt grepp en enorm faktor som är värd att överväga. Om du lider av eller vill minimera trötthet under armarna när du arbetar med vinkelslipmaskiner, är Metabo HPT 4,5-tums vinkelslip från Metabo (tidigare Hitachi) rätt väg att gå. Den mäter 10,15 x 4,5 x 2 tum och väger 4 pund.

Det här kompakta Metabo vinkelslipverktyget på 6,2 ampere är också med sladd och är märkt på 120 volt och 980 watt och kan nå en topphastighet på 12 000 rpm. Den har en lågprofilsväxellåda, ett spindellås, en vänstermonterad skjutomkopplare och ett avtagbart framåtlutat sidohandtag för både vänster- och högerhänta användare.

Bästa kompakta

Metabo HPT 4,5-tums vinkelslip

Om du vill ha något mer kompakt för enkel , effektiv och spänningsfri hantering, skaffa sedan Metabo HPT 4,5-tums vinkelslip.

Amazon

48,89 USD
 

Mål

49,47 USD
63,99 USD Spara 23 %

Bästa medelstor drift: PORTER-CABLE 4,5-tums vinkelslipverktyg< /h2>

PORTER-CABLE< /figure>

Proffs

 • ✓ Kraftfull 7,5-Ampere vinkelslip med sladd
 • ✓ 3-läges sidohandtag med spindellås i ett växelhus i gjuten metall
 • ✓ Topphastigheter på upp till 10 000 RPM

Nackdelar

 • ✗ Inte den bästa byggkvaliteten på marknaden
 • ✗ Endast 120 volt AC

Om ditt dagliga jobb kräver att du använder ett vinkelslipverktyg för lätta till medelstora uppgifter, bör du kolla in PORTER-CABLE 4,5-tums vinkelslipverktyg, ett av de bästa vinkelslipverktygen för jobb. Den har en kraftfull 7,5-Ampere motor, mäter 17,1 x 6 x 4,69 tum och väger 3,5 pund.

Detta PORTER-CABLE vinkelslipverktyg med sladd (från PORTER-CABLE, ett dotterbolag till BLACK + DECKER) är märkt på 120 volt och kan nå topphastigheter på upp till 10 000 rpm. Den kommer i ett värmebeständigt växelhus i gjuten metall, har ett mjukt grepphandtag och ett 3-läges justerbart sidohandtag, samt ett spindellås, bland annat.

Bästa Medium-Duty

PORTER-CABLE 4,5-tums vinkelslipverktyg

Om du har något seriöst jobb att göra kan det robusta medelviktiga PORTER-CABLE 4,5-tums vinkelslipverktyget komma till undsättning.

Amazon

39,97 USD
 

Bästa kraftiga: DEWALT D28499X 7-tums till 9-tums vinkelslipverktyg

DEWALT

Proffs

 • ✓ Premium 7 till 9-tums 15-Ampere vinkelslip
 • ✓ 5-läges sidohandtag med spindellås
 • ✓ Topphastigheter på upp till 6 000 RPM eller mer under belastning

Nackdelar

 • ✗ Ganska dyrt
 • ✗ Stöder endast 120 volt växelström ur förpackningen

Medan PORTER-CABLE 4,5-tums vinkelslipverktyg är ett gediget köp för lätta till medelstora uppgifter, vill du skaffa något som DEWALT D28499X 7-tums till 9-tums vinkelslipverktyg för tunga arbeten uppgifter. Den mäter 9,8 x 1 x 5,06 tum och väger 16,37 pund och är en av de bästa vinkelsliparna på marknaden.

Både växelströms- och likströmsdriven, denna 7-tums DEWALT vinkelslip kommer med en 15-Ampere motor (5,3 hästkrafter) och är klassad 120 volt. Den kan leverera topphastigheter på upp till 6 000 RPM med överbelastningsskydd och kan nå högre hastigheter under belastning. Den har ett ergonomiskt roterande bakre handtag, ett sidohandtag med 5 lägen, en lågprofilsväxellåda och ett nyckellöst justerbart skydd.

Best Heavy-Duty

DEWALT D28499X 7-tum till 9-tums vinkelslipverktyg

DEWALT D28499X 7-tum till 9-tum Vinkelslipverktyget är utrustat för att hantera alla typer av tuffa jobb hemma, på arbetsplatsen och på andra ställen.

Amazon

361,98 $
435,54 $ Spara 17%

Observera att oavsett vilken vinkelslip du väljer behöver du skivor för att använda den. Några av våra bästa rekommendationer för vinkelslipskivor inkluderar DEWALT 4,5-tums 5-pack skärskiva, 20-st LotFancy 4,5-tums klaffskiva, 20 st S SATC 4,5-tums klaffskiva, 10 st Benchmark Abrasives 4,5-tums klaff. Skiva, 40 st MinCHI257 4,5-tums flikskivor och 10 st KSIEBI 4,5-tums flikskiva. Se bara till att bersåshålen matchar och att du är redo.