Dagelijkse briefing: laatste nieuws over het geweld in Manipur en het protest van de worstelaars; PM Modi's naderende bezoek aan de USI; karnen in het Rajasthan-congres; en meer

0
41

Goedemorgen!

🚨Big Story< /strong>

🔴Te midden van aanhoudende spanningen in Manipur werd een Border Security Force (BSF) jawan gedood en liepen twee Assam Rifles-personeelsleden kogelwonden op tijdens een vuurgevecht met vermoedelijke Kuki-militanten. aldus de politie.

🔴Ondertussen wordt gevreesd dat een brandstichting op een ambulance in Imphal op zondag het leven heeft geëist van een Meitei-vrouw die getrouwd is met een Kuki-man, haar zoon en een familielid, De Indian Express heeft het geleerd.

⚡Alleen in de Express

De raffinaderijgigant Indian Oil Corporation (IOC) uit de publieke sector heeft in mei Reliance Industries (RIL) uit de particuliere sector ingehaald als grootste Indiase koper van Russische ruwe olie in mei. Met een lagere winstgevendheid voor IOC ten opzichte van particuliere spelers vanwege de focus op de binnenlandse markt, kan elke margeverhoging — in dit geval goedkopere ruwe olie uit Rusland — is des te welkomer voor de raffinaderij, zeggen analisten.

📰 Van de voorpagina

👉🏽Een politieteam van Delhi ging zaterdag naar de residentie van Wrestling Federation of India (WFI) Brij Bhushan Sharan Singh in Uttar Pradesh en nam de verklaringen op van zijn “naaste medewerkers” en werknemers. p>

👉🏽Ondertussen, met zijn perceptie op het spel en het op handen zijnde bezoek van de premier aan de VS, is er een groeiend gevoelzowel bij de Rijksoverheid als bij de BJP dat de slepende kwestie dringend moet worden aangepakt. Minister van Sport Anurag Thakur zei dat hij de worstelaars heeft uitgenodigd voor een discussie over hun problemen.

👉🏽Een eind 19e-eeuwse school, die tot 2018 functioneel was, is gerestaureerd door de Archaeological Survey of India (ASI) als onderdeel van een megaherontwikkelingsplan voor Gujarat’s Vadnagar. Hier ontving premier Narendra Modi zijn basisonderwijs. Het komende jaar zullen twee kinderen uit elk district in India de school bezoeken en getraind worden in 'hoe een zeer geëvolueerd leven te leiden'.

👩🏽‍💻 Moet lezen

Advertentie

✍️Vooruitlopend op het bezoek van Modi aan Washington, schrijft C Raja Mohan: “de zich ontvouwende geopolitieke churn in Azië veroorzaakt door de opkomst van China zal een kritische achtergrond vormen voor zijn gesprekken met de Amerikaanse president Joe Biden… Het wegnemen van de Aziatische angst door China's claim op regionale hegemonie expliciet aan te vechten, vormde de afgelopen jaren de kern van de Amerikaanse Indo-Pacifische strategie. Dit begint zijn eigen beloningen te genereren…”

Met de verkiezingen voor de assemblee van Rajasthan die later dit jaar gepland staan, worstelt het congres met het vinden van een oplossing voor de impasse tussen Sachin Pilot en Chief Minister Ashok Gehlot. Temidden van speculaties dat Pilot een nieuwe partij zou aankondigen, leek het congres niet dichter bij het vinden van een manier om zijn kerneisen te accepteren zonder de regering-Gehlot tegen zich in het harnas te jagen.

Het was de jarenlange investering van de Odisha-regering in capaciteitsopbouw en de aanschaf van ultramoderne apparatuur die zijn vruchten afwierp tijdens de reddingsoperaties na het treinongeluk in Balasore vorige week. Lees hoe de Odisha Disaster Rapid Action Force (ODRAF) een eerstelijnshulpverlener werd bij rampen in en buiten de staat.

Advertentie

De wereldwijde respons heeft nooit gelijke tred gehouden met de verergering van de klimaatcrisis. Op het VN-hoofdkwartier voor klimaatverandering in het Duitse Bonn vindt een jaarlijkse bijeenkomst plaats om manieren te bespreken om de collectieve reactie op klimaatverandering te versterken. Amitabh Sinha legt uit de doelstellingen van de top, wat deze deze keer waarschijnlijk zal bereiken, en het standpunt van India over de besproken kwesties.

⏱️ En tot slot …

Dagen nadat BJP-parlementslid Pragya Singh Thakur een meisje meenam om ‘The Kerala Story’ in een poging haar ervan te weerhouden een relatie met een moslimman voort te zetten, is de 19-jarige vermist van huis en zou ze met hem zijn weggelopen.

🤫Meer dan een maand na de nederlaag bij de verkiezingen voor de Assemblee van Karnataka heeft een bijeenkomst op het hoogste niveau van de BJP-leiding geleid tot speculaties over een mogelijke vernieuwing van de organisatie. Lees in het Delhi vertrouwelijk van vandaag!

Lees ook

Dagelijkse briefing: Worstelaars-govt logjam breekt; dagen na crash, Coromande…

Dagelijkse briefing: Coromandel Express-crash begrijpen; kleine records vrij…

< /figuur>Dagelijkse briefing: Ruzie over inhuldiging van nieuw parlementsgebouw; hoe UPSC h…

Dagelijkse briefing: wie wordt K'taka's volgende CM? De verontschuldiging van een IPS-officier aan…

🔊In de 3 Things-aflevering van vandaag praten we over het voortdurende protest van de worstelaars, beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen BJP-parlementslid en voorzitter van de Wrestling Federation of India, Brij Bhushan Sharan Singh en waarom de BJP tot nu toe terughoudend is geweest om actie te ondernemen.

Tot morgen,
Sonal Gupta en Varsha Sriram

Belangrijkste nieuwsberichten op 7 juni 2023