Dagelijkse briefing: Coromandel Express-crash begrijpen; minor registreert nieuwe verklaring tegen WFI-chef Brij Bhushan

0
37

Goedemorgen,

Begin je dag met de top verhalen uit de editie van vandaag:

🚧 Odisha train tragedie

Minstens zes agenten The Indian Express sprak met zei de Coromandel Express nam de luslijn in plaats van de hoofdlijn en kwam hoogstwaarschijnlijk in botsing met een goederentrein vanwege “knoeien met de locatiebox” nabij het Bahanaga Bazar-treinstation.

Een 'locatiebox', meestal langs sporen geplaatst , bevat vrijwel elk kritiek stuk dat ervoor zorgt dat de 'interlocking' naadloos werkt. Wat is interlocking? Lees hier.

Aangezien de mogelijkheid van sabotage wordt gespeculeerd in het geval van het treinongeluk in Balasore, zijn soortgelijke pogingen om treinongevallen te onderzoeken vanuit de “externe factor” invalshoek zijn niet tot bloei gekomen< /strong> in het recente verleden. Voorbeeld: het ongeval in Kanpur in 2016 en het ongeval in Kuneru in 2017.

🥇 Worstelaars protesteren

Na vermeende seksuele intimidatie tegen de president van de Wrestling Federation of India (WFI), Brij Bhushan Sharan Singh, heeft de alleenstaande minderjarige haar beschuldigingen ingetrokken, heeft de Indian Express vernomen. Bronnen zeiden dat de 17-jarige een nieuwe verklaring heeft afgelegd voor een magistraat op grond van artikel 164 van het Wetboek van Strafvordering. De verklaring wordt beschouwd als bewijs voor de rechtbank.

In de academies van Haryana vechten beginnende worstelaars door, in de hoop dat ook zij op een dag de reis uit hun dorpen kunnen maken. Nu de zaak tegen Singh zich afspeelt in de hoofdstad, kijken ze argwanend toe.

Advertentie

Suhas Palshikar schrijft: Buiten de NCR en delen van Haryana, afgezien van een paar symbolische marsen, wordt het publieke geweten niet geroerd. Afgezien van formele bezoeken aan de plaats van de protesten, vinden de meeste politieke partijen deze kwestie niet de moeite waard om zich langdurig mee bezig te houden. Dit alles wijst op de kwetsbaarheid van onze natie.

🥽 Apple's nieuwe realiteit

Nandagopal Rajan schrijft: AR- en VR-apparaten zijn niet echt nieuw; het eerste apparaat dat ik heb beoordeeld was meer dan tien jaar geleden en kwam van HP. Mark Zuckerberg is zo overtuigd dat hij zijn bedrijf Meta heeft genoemd om zijn avatar in de Metaverse te starten. Apple neemt dergelijke risico's niet.

Vision Pro is geen overgang naar een nieuwe, eenzame wereld waar je alleen met avatars moet omgaan. In tegenstelling tot al zijn voorgangers neemt dit apparaat het concept van mixed reality serieus. Het houdt te allen tijde een venster op de echte wereld open.

✍🏻 Geef uw mening

Advertentie

In onze opiniesectie van vandaag pleit Sudheendra Kulkarni voor dialoog tussen China en de RSS. “Onder alle schittering van moderniteit in westerse stijl, probeert het huidige China gretig zijn eigen trotse filosofische en spirituele tradities te herontdekken. Is het moderne India niet ook bezig met een soortgelijke zoektocht? Daarom is het dringend noodzakelijk om zowel het kennistekort als het vertrouwenstekort tussen onze twee landen terug te dringen…”

🎧 Tune in

Lees ook

Dagelijks briefing: laatste nieuws over het geweld in Manipur en het protest van de worstelaars; PM…

Dagelijks briefing: een update over het protest van de worstelaars; nieuwe regering van Karnataka…

Dagelijkse briefing: het laatste nieuws over het protest van worstelaars; Amit Shah's bezoek aan Manipu…

Dagelijkse briefing: belangrijkste beschuldigingen tegen WFI-chef Brij Bhushan Singh; NAT…

In de aflevering van vandaag van de ‘3 Things’ podcast bespreken we de details van de FIR's tegen WFI-chef Brij Bhushan. We praten over de toestand van Sakhi-centra, gebouwd onder het Nirbhaya Fonds, in Maharashtra. Tot slot geven we u een korte update over de zaak tegen een vrouwenrechtenactiviste in Kerala die op grond van de POCSO-wet werd aangeklaagd voor het verspreiden van een video waarin ze halfnaakt poseerde, waardoor haar minderjarige kinderen op haar lichaam mochten schilderen.

Tot de volgende keer,
Sonal Gupta

Business As Usual door EP Unny