CBI-team bezoekt de plaats van het Odisha-treinongeval op het treinstation van Bahanaga Bazar

0
34

Een zeskoppig Central Bureau of Investigation (CBI)-team bezocht dinsdag de Odisha-treinongelukplaats op het Bahanaga Bazar-treinstation, vergezeld van de spoorwegpolitie, nabij Balasore om een ​​inspectie uit te voeren.< /p>

Op zondag had de Spoorwegraad een CBI-onderzoek aanbevolen naar het ongeval waarbij de Chennai-gebonden Coromandel Express, SMVT Bengaluru-Howrah Express en een goederentrein in botsing kwamen nabij de Bahanaga Bazar station afgelopen vrijdag. Er is ook opdracht gegeven tot een wettelijk onderzoek door de Commission of Railway Safety (CRS).

Op het treinstation van Bahanaga Bazar controleerden de CBI-functionarissen eerst de paneelkamer met het signaleringssysteem. De Indiase Spoorwegen hadden het vermoeden geuit dat hun seinapparatuur mogelijk een fout had gemaakt, waardoor het ongeval was veroorzaakt.

De CBI-functionarissen spraken met stationsfunctionarissen in de archiefkamer en inspecteerden ook het Bahanaga Bazar-treinstation. Sinds de ochtend waren alle stationsbeambten aanwezig, ook die van de seinafdeling.

Lees ook | Snelle oplossing voor groen sein naar Coromandel waarschijnlijke oorzaak van Odisha-treinongeval

Volgens bronnen vroegen CBI-functionarissen om documenten, verklaringen en logboeken – digitaal en anderszins – voor en na een van de ergste spoorwegongevallen in het land, waarbij meer dan 270 mensen kwamen om en meer dan 1.000 raakten gewond.

Ondertussen ging een ander CBI-team naar het treinstation van Balasore om documenten te verzamelen en verklaringen op te nemen van daar aanwezige spoorwegbeambten.

Lees ook

Gitanjali Aiyar, de legendarische stem van Doordarshan in het Engelse nieuws, overleden Ongeval met Coromandel Express: 'Opgetuigd' location box vermoedelijke trigger voor …

< /figure>De politie ondervraagt ​​Brij Bhushan verwanten, om volgende week rapport in te dienen bij de rechtbank

Hulp van Mukhtar Ansari gedood in rechtbank Lucknow door man verkleed als advocaat

Na de aankondiging van het CBI-onderzoek riepen de Spoorwegen op tot een landelijke veiligheidscontrole van een week op signaleringssystemen met speciale nadruk op de bestaande “dubbele vergrendeling” van zijn signaleringsapparatuur op stations.