BJP besteedde bijna het dubbele van het congres aan de verkiezingscampagne in Himachal Pradesh

0
43

De BJP besteedde bijna het dubbele van wat het Congres besteedde aan de verkiezingscampagne van de Himachal Pradesh Assembly in 2022, volgens de verkiezingsuitgaven die de partijen aan de verkiezingscommissie hebben voorgelegd.

Terwijl de BJP een uitgave van Rs.49,68,71,533 declareerde, toonde het uitgavenrapport van het Congres een bruto uitgave van Rs.27,01,78,819. Bij de verkiezingen in Gujarat, die in december 2022 samen met de peilingen in Himachal Pradesh werden gehouden, gaf het congres Rs.103,62 crore uit volgens de uitgavenrapporten die maandag door de EC werden gepubliceerd. De uitgaven van de BJP aan de Gujarat-peilingen zijn nog niet bekend, aangezien de EC het betreffende uitgavenrapport nog moet publiceren. Hoewel de verkiezingscommissie een bestedingslimiet stelt aan kandidaten, is het bedrag dat een partij aan een campagne kan uitgeven niet gereguleerd.

In Himachal Pradesh gaf de BJP Rs.26.65 crore uit aan “algemene partijpropaganda”, inclusief Rs.15.19 crore aan de reiskosten van stercampagnevoerders zoals Union Home Minister Amit Shah en BJP-president J.P. Nadda; Rs.8.50 crore op advertenties; en Rs.1.49 crore op openbare bijeenkomsten, bijeenkomsten etc.

Lees ook

AAP's Raghav Chadha verliest bungalow die hij boven zijn cijfer heeft gehaald, neemt RS Secre. ..

Ik aanbid de CM… grotere klap komt eraan: chef van Meitei-outfit in het centrum van…

Pilotshow koud comfort voor BJP-koper terwijl het de rand van Rajasthan in directe ogen ziet… 450.250″ />

In Haryana bereikt de zetel van Dushyant Chautala een vlampunt naarmate de spanning stijgt…

Het grootste deel van de uitgaven voor beide partijen bestond uit betalingen aan hun kandidaten of staatseenheid – Rs.14.80 crore van de totale Rs.27.01 crore congresuitgaven gingen naar kandidaten en Rs.28 crore van de BJP-uitgaven van Rs.49.68 crore ging naar de staatseenheid van de partij. De rest, Rs.12.21 crore, van de uitgaven van het congres was voor algemene partijpropaganda. De partij gaf Rs.5.28 crore uit aan de reizen van stercampagnevoerders Rajiv Shukla, Anand Sharma, Chhattisgarh Chief Minister Bhupesh Bhagel en Sukhvinder Singh Sukku, die Chief Minister werd nadat het congres de verkiezingen had gewonnen. In de resultaten die op 8 december bekend werden gemaakt, won het Congres 40 zetels en de BJP 25.

© The Indian Express (P) Ltd