Beter eerder dan later: Sense in Govt om de impasse van worstelaars onschadelijk te maken

0
29

Nu de meeste protesterende worstelaars standvastig blijven in hun beschuldigingen van aanranding tegen een partijparlementariër – hoewel de minderjarige onder hen haar aanklacht nu heeft ingetrokken — er is een groeiend gevoel bij zowel de centrale regering als de BJP dat de aanslepende kwestie dringend moet worden aangepakt.

Een absoluut vereiste is het eerste staatsbezoek van premier Narendra Modi aan de VS< /strong>, van 21 tot 24 juni, waar hij wordt ontvangen door president Joe Biden in het Witte Huis. “Er is een urgentie dat de worstelaars'; het probleem moet eerst worden opgelost', zei een bron.

Vakbondsminister van Binnenlandse Zaken Amit Shah en minister van Sport Anurag Thakur werken daaraan, aldus bronnen.

Er is onrust onder de partijleiders over het langdurige karakter van het protest en de indruk dat de regering niet gereageerd op zo'n “gevoelig” probleem.

De ontmoeting van Shah met worstelaars eind vorige week was zo'n poging van de regering om het probleem aan te pakken. Hoewel er geen doorbraak kwam, wordt het feit dat de bijeenkomst is gehouden als een stap voorwaarts gezien.

“Hoewel er in de partij twee meningen zijn over de aantijgingen (tegen parlementslid en voorzitter van de Wrestling Federation of India, Brij Bhushan Sharan Singh) en eisen van de worstelaars, is er geen twijfel over de beoordeling dat het ons in perceptie ernstig heeft gekwetst,” een aldus senior leider van de partij.

Ten minste vier senior leiders, waaronder die delen van de regering, met wie The Indian Express heeft gesproken, gaven toe dat “dingen beter hadden kunnen worden afgehandeld” en dat “het had moeten hebben niet toegestaan ​​om zo ver te gaan”.

Advertentie Lees ook | Wat de stille Modi-regering niet begrijpt: iedereen gelooft de worstelaars, iedereen wil actie.

BJP-parlementsleden Maneka Gandhi en Pritam Munde, evenals Hisar-parlementsleden van de partij, Brijendra Singh, hebben de worstelaars publiekelijk gesteund en gezegd ze zouden gerechtigheid moeten krijgen.

Een snelle aanklacht door de politie van Delhi en de zaak die naar de rechtbank gaat, zal voor beide partijen een uitweg zijn om het vuur te laten zakken en naar een oplossing te evolueren, aldus bronnen.

>

Een senior BJP-leider zei: “Er was geen reden voor dit protest om zo ver te gaan. Maar ik moet zeggen dat niemand had verwacht dat het protest zo lang zou duren of zo in een stroomversnelling zou komen. Het wordt nu gezien als een vrouwenkwestie. ;s Kaiserganj MP.

Express Exclusief | Gouden medaillewinnaar CWG bevestigt verhaal van slachtoffer over seksuele intimidatie door Brij Bhushan Singh

Een deel van de leiders ziet een politieke invalshoek in de strijd van de worstelaars. protesteren en zeggen dat het voortkwam uit “akhada-politiek om controle te krijgen” over de worstelaarslichamen. Sommigen schrijven het toe aan “Jat-politiek”.

Terwijl de leden van de Jat-gemeenschap uit Haryana het worstelveld van het land domineren, is Brij Bhushan een machtige Rajput-leider uit Uttar Pradesh.

De beste worstelaars van India, Sakshi Mallik, Vinesh Phogat en Bajrang Punia, protesteren al meer dan een maand om de arrestatie van het parlementslid.

De FIR's ingediend door zeven vrouwelijke worstelaars, waaronder een minderjarige, en gerapporteerd in The Indian Express, spreken van molestatie, seksuele intimidatie, ongepaste aanrakingen en het zoeken naar seksuele gunsten door Brij Bhushan. Hij heeft de beschuldigingen ontkend.

Advertentie Lees ook | Back-to-back mahapanchayats ter ondersteuning van worstelaars zorgen voor politieke verhitting in de wijk Haryana

De regering heeft tot nu toe volgehouden dat ze klaar is voor een eerlijk onderzoek en dat de politie van Delhi de zaak al onderzoekt. De minister van Sport en Jeugdzaken, Anurag Thakur, drong er bij de worstelaars op aan het onderzoek te “vertrouwen” en zei: “De regering wil ook een eerlijk onderzoek. We willen allemaal dat gerechtigheid geschiedt, maar daarvoor zullen we moeten wachten op de afronding van het juridische proces.’’

Nadat de protestlocatie bij Jantar Mantar was ontruimd door de politie van Delhi, waarbij de worstelaars in busjes werden gesleept en vastgehouden, hebben boerenleiders uit Haryana en West-Uttar Pradesh – beide gedomineerd door de Jat-gemeenschap – zich bij de demonstranten gevoegd. Khap panchayats in de hele regio hebben ook hun steun uitgesproken voor de worstelaars.

Lees ook

Na audiëntie bij Chandrababu Naidu door BJP, gaf Modi vrijgevigheid aan Jagan…

Tegen anti-BJP-eenheidsplannen: 'Laat me één partij zien die niet is aangesloten…

​Haryana Cong-strijd gaat in roze in première op Amerikaanse kusten: Deepender Hooda turn…

Rajasthan Congress verhaal neemt Sachin Pilot-may-leave twist, zijn stilzwijgen …Advertentie

“De anti-BJP krachten, politiek en niet-politiek, steunen heimelijk en openlijk de protesten en maken er een platform van om samen te komen. Ze verwijzen naar het succes van de boeren’ agitatie (tegen de controversiële landbouwwetten die uiteindelijk door de centrale overheid werden ingetrokken). Nu meer vrouwelijke leiders, onder wie van de BJP, zich uitspreken ter ondersteuning van de worstelaars, is dat geen goed teken voor de partij in de aanloop naar de verkiezingen”, zei een BJP-leider uit Uttar Pradesh. “Hoe eerder dit wordt opgelost, hoe beter.”

© The Indian Express (P) Ltd