7 misstag som Smartwatch-användare gör

0
45

Joe Fedewa/How-To Geek

Smartklockor är en av de nyaste prylformfaktorerna som kommer in i våra liv. Att ha en liten display på handleden är bra, men det är en helt annan upplevelse än din smartphone. Du gör förmodligen några vanliga misstag. Låt oss fixa det.

Innehållsförteckning

För många aviseringar
Aktivera alltid-på-skärmen
Bär fel storlek
Använda tillverkarens klockband
Använder inte mobilbetalningar
Anpassar inte genvägarna
Köper en smartklocka när du behöver en träningsmätare

< h2 role="heading" aria-level="2">För många aviseringar

Hannah Stryker/How-To Geek

En av de främsta anledningarna till att många väljer att köpa en smartklocka är att se aviseringar utan att behöva dra ut sin telefon. Även om detta kan vara väldigt praktiskt kan det lätt bli för distraherande. Du behöver dock inte leva så.

Du har kontroll över hur irriterande du låter din smartklocka vara. Bara för att du har en smartklocka betyder det inte att den måste spegla varje avisering från din telefon. Använd din smartklocka som en plats för endast viktiga aviseringar. Börja stänga av irriterande aviseringar när de dyker upp. Du kommer att må mycket bättre.

RELATERAT: Din smartklocka är bara så irriterande som du gör den

Aktivera alltid-på-skärmen

Hannah Stryker/How-To Geek

Titta, jag vet att en gammaldags analog eller digital klocka alltid visar tiden på displayen—det är lite poängen—men en smartklocka är, ja, smartare. Hur ofta tittar du på displayen egentligen? Du slösar bara bort batteritiden genom att hålla displayen på hela tiden.

I princip varje smartklocka har en typ av tilt-to-wake-funktion som använder accelerometern och andra sensorer för att veta när du’ 8217;re lyfta klockan för att kontrollera den. Även om den verkligen inte är perfekt, fungerar funktionen i allmänhet bra. Om batteriets livslängd är något problem bör du inaktivera den alltid påslagna skärmen.

RELATERAT: Hur man inaktiverar Apple Watchs alltid-på-skärm

Bär fel storlek< /h2>

Joe Fedewa/Hur -Till nörd

Mer än de flesta prylar i ditt liv är en smartklocka också en modeaccessoar. Den är inte gömd i fickan eller handväskan, den ligger på din handled för hela världen att se. Det är viktigt att se till att du bär en storlek som ser bra ut på handleden.

De flesta smartklockor finns i minst två storlekar att välja mellan. Apple Watch Series 8, till exempel, kommer i 41 mm och 45 mm. Galaxy Watch 5 finns i 40 mm och 44 mm. Även om det är frestande att skaffa en större klocka för lite bättre batteritid, kan det mindre alternativet vara bättre för din handledsstorlek.

Använda tillverkaren’s Titta på Band

Hannah Stryker/How-To Geek

Storleken på klockan är ett fashion statement, och bandet du bär är ett fashion statement. Bara för att smartklockor är tekniska prylar betyder det inte att de inte är modeaccessoarer. Du ska inte känna dig begränsad till vilket band som helst som följde med din klocka. Även om du hade några alternativ att välja mellan i kassan, finns det ett stort antal klockband från tredje part tillgängliga.

Detta gäller särskilt om du har en Apple Watch. Apple har använt samma typ av klockbandskontakt ända sedan starten, så det finns ett enormt ekosystem av band att välja mellan—alla färger, mönster och material du kan tänka dig.

På Wear OS-sidan finns det fortfarande mycket att välja på. Detta tack vare att många klockor använder standardkontakten som vanliga icke-klockor använder. Galaxy Watch 5, till exempel, är kompatibel med alla 20 mm eller 22 mm klockband. Få det att se ut som ditt eget!

The Best Apple Watch Bands of 2023 Bästa Apple Watch Band för att springa Nike Sport Band Apple Store Bästa Apple Watch Band för Tyngdlyftning Nike Sport Loop Apple Store Bästa Apple Watch Band för simning Apple Sport Band Köp på Amazon Bästa Apple Watch Band för stora handleder Carterjett Tire Tread Band Köp på Amazon Bästa Apple Watch Band för små handleder Apple Braided Solo Loop Shop Bästa designer Apple Watch Band Hermès Attelage Double Tour Band Shop Bästa läder Apple Watch Band Nomad Modern Band Nomad Bästa Apple Watch Band för känslig hud Apple Sport Loop Köp på Amazon Bästa Apple Watch Band Apple Milanese Loop Köp på Amazon < h2 role="heading" aria-level="2">Använder inte mobilbetalningar

Justin Duino/How-To Geek

Att ha vad som egentligen är en liten dator på handleden känns futuristiskt redan, men det kan kännas ännu mer som en Sci-Fi-gadget när du använder den för att betala för saker. Apple Watch, Wear OS-klockor och många andra stöder mobilbetalningsfunktioner.

För Apple Watch kan du trycka för att betala med vilket kort som helst som lagts till Apple Pay Wear OS-användare kan använda Google Wallet. Och Samsung Pay är ett annat alternativ om du har en Samsung Galaxy Wear OS-klocka.

Alla dessa tjänster fungerar i princip likadant. Du lägger helt enkelt till ett kort i appen, och när du ser en betalterminal i en butik kan du öppna appen på din klocka och trycka på den till läsaren. Bom, du har köpt något utan att ta fram din plånbok eller telefon.

RELATERAT: USA ligger bakom mobilbetalningar, men vi kommer ikapp

Anpassar inte genvägarna

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Josh Hendrickson/How-To Geek

Att navigera runt ett smartwatch-gränssnitt på en liten skärm är inte alltid lätt. Det är därför många smartklockor har fysiska knappar som kan anpassas för att göra olika saker. Du bör ta lite tid att anpassa dem.

På Apple Watch har du “Digital Crown” och “Sidoknapp,” men Apple tillåter inte mycket anpassning. Du kan åtminstone ändra vad Dock visar när du trycker på sidoknappen. Och om du har fått dem att hoppa till Apple Watch Ultra kan du dra fördel av dess anpassningsbara “Action Button.”

Wear OS-enheter erbjuder mycket mer funktionalitet med sina knappar . Till och med Samsung Galaxy Watches, som kommer med företagets Bixby-röstassistent, kan byta genväg för hemknappen för att starta Google Assistant istället. Se till att kika i inställningarna för att se vad din klocka kan göra.

RELATERAT: Vad gör sidoknappen på Apple Watch?

Köpa en smartklocka när du behöver en Fitness Tracker

Tim Brookes/How-To Geek

I stort sett alla smartklockor du köper kommer att ha några fitnessspårningsfunktioner, men det betyder inte att det kommer att vara en bra träningsspårare. Gör inte misstaget att köpa en smartklocka när du behöver en träningsspårare.

I allmänhet kommer en träningsspårare att ha bättre fitnesscentrerade sensorer och funktionalitet. Det är enhetens enda syfte, så noggrannhet är en viktig del av upplevelsen. Företag som tillverkar smartklockor lägger ofta in träningsfunktioner som en eftertanke.

Det betyder inte nödvändigtvis att en smartklocka är en hemsk träningsenhet. Apple Watch, till exempel, är faktiskt ganska bra. Men om du verkligen menar allvar med träningsfokuserade funktioner vill du förmodligen ha en Garmin eller en Fitbit.

The Best Smartwatches of 2023 Best Smartwatch Overall Apple Watch Series 8 Buy at Amazon Bästa Budget Smartwatch Amazfit GTS 2 Mini Köp på Amazon Bästa Fitness Tracker Garmin Venu 2 Köp på Amazon Bästa smartklockan för batteritid Fitbit Versa 3 Köp på Amazon Bästa smartklockan för barn TickTalk 4 Köp på Amazon SAMSUNG Galaxy Watch 5 Köp på Amazon Bästa Apple Smartwatch Apple Watch Series 8 Köp på Amazon LÄS NÄSTA

  • › Kommer iOS 17 och iPadOS att köras på min iPhone eller iPad?
  • › Vem är Apple Vision Pro Augmented Reality-headsetet till för?
  • › Standby kommer att förvandla din iPhone till en smart skärm
  • › Apple Maps kommer äntligen att fungera offline
  • › Vad händer när du blockerar någon på Facebook?
  • › IDrive Review: A Great Storage and Backup Combo