Home Dutch 60 studentes in door Taliban geleid Afghanistan vergiftigd: wat is er gebeurd?

60 studentes in door Taliban geleid Afghanistan vergiftigd: wat is er gebeurd?

0

Ongeveer zestig meisjes zijn in het ziekenhuis opgenomen nadat ze op hun school in Noord-Afghanistan vergiftigd waren. Provincie Sar-e Pol, zei de lokale politie maandag.

Het grote punt: Onbekenden zouden twee meisjes binnendringen. scholen in het district Sancharak en de klassen vergiftigden, zei de politiewoordvoerder van Sar-e-Pol, Den Mohammad Nazari, tegen persbureau Reuters. Het onderwijs aan meisjes in Afghanistan heeft met verschillende uitdagingen te maken gehad sinds de militante organisatie Taliban in augustus 2021 de controle over het land overnam.

De details: Mohammad Rahmani, hoofd van de provinciale onderwijsafdeling, verklaarde dat 60 studenten – voornamelijk meisjes – werden vergiftigd op de Naswan-e-Kabod Aab School en 17 anderen werden vergiftigd op de Naswan-e-Faizabad School. “Toen ze 's ochtends op school kwamen, begonnen de studenten zich plotseling duizelig, hoofdpijn en misselijkheid te voelen”, zei Rahmani tegen AP.

Ter info:Zelfs onder de vorige, door het buitenland gesteunde regering van Afghanistan, werd meisjes’ onderwijsinstellingen waren het doelwit geweest van verschillende vergiftigingsaanvallen, waaronder vermoedelijke gasaanvallen. In buurland Iran zijn sinds november naar schatting bijna 13.000 voornamelijk vrouwelijke studenten getroffen door vergiftigingsincidenten op meisjesscholen.

Lees ook

'Ontzet': Canadese gezant veroordeelt Brampton-evenement ter ere van Indira Gan… .jpg?resize=450,250″ />

Een boot met 180 Rohingya-vluchtelingen verdween. Een hectisch telefoontje helpt…

< /figuur>New York City registreert de slechtste luchtkwaliteit ter wereld; gezondheidsadvies uitgegeven

Carbon het kooldioxidegehalte bereikte een nieuw record, nu meer dan 50% hoger dan pre-i…

Enige context: het door de Taliban geleide ministerie van hoger onderwijs had in december 2022 de toegang tot universiteiten voor vrouwelijke studenten opgeschort . Zelfs vóór het bevel werden vrouwelijke studenten ervan weerhouden om naar de middelbare school en hogescholen te gaan sinds het nieuwe regime in 2021 begon. De regering heeft alleen meisjes tot 12 jaar toegestaan ​​om naar geslacht gescheiden basisscholen te gaan.