5 bästa Gamified Fitness-appar 2023

0
42

Att hänga med i din träningsrutin kan verkligen vara utmanande ibland, speciellt om du blir uttråkad av dina aktiviteter eller om du befinner dig på en platå. En metod för att komma runt dessa hinder är en “gamifiering” av din kondition. Det betyder att du behandlar din rutin som ett spel, sätter upp flera mål och belöningar när du når dem.

Det finns många appar där ute som är utformade för att hjälpa dig gamifiera din träningsresa, vilket kan vara oerhört användbart när du hamnar på vägspärrar. Vissa placerar dig i en berättelse i spelet där dina träningsaktiviteter kan hjälpa dig att utvecklas. Andra låter dig spåra dina vanor och förse dig med erfarenhet och belöningar för att nå dina mål. Nedan har vi listat de bästa spelifierade fitnessapparna som hjälper dig att kickstarta ett nytt kapitel av din träningsresa.

Innehållsförteckning

  1. Walkr

  I Walkr omvandlas steg du tar från att gå till energi, som kan användas i spelet för att utforska nya planeter, mata planetinvånare, bygga rymdstationer och mer. Förutom denna huvudfunktion kan du också plocka upp uppdrag att slutföra när du når vissa planeter. Du kan också designa ditt rymdskepp med nya delar allt eftersom.

  Appen spårar också antalet steg du har tagit totalt och en logg över planeter du har upptäckt. Du kan också använda den sociala plattformen på appen för att bjuda in vänner och se deras rankning på en topplista jämfört med din egen. Sammantaget är det en rolig app om du har blivit uttråkad med din vanliga promenadrutin.

  Ladda ner Walkr för iOS

  Ladda ner Walkr för Android

  2. Zombies, spring!

  Den här populära appen skapades för att hjälpa till att gamifiera den fysiska aktiviteten med att gå, springa och jogga. Appens huvudfunktion är en postapokalyptisk zombieberättelse som du kan lyssna på medan du springer och imiterar upplevelsen av att bli jagad av zombies. Du kan slutföra uppdrag för att hålla berättelsen igång när du blir aktiv.

  Förutom zombiejaktfunktionen innehåller appen även aktivitetsspårning med en GPS-funktion, låter musik spelas via Spotify eller annan musikapp, och du kan ställa in löptidens varaktighet. Appen innehåller också ett basbyggande spel som är roligt att spela mellan löprundor eller promenader. Dessutom, om zombies inte är din grej, finns många andra berättelser tillgängliga att spela istället via appen, som sci-fi eller fantasyäventyr.

  Ladda ner Zombies, spring! för iOS

  Ladda ner Zombies, Run! för Android

  3. Nerd Fitness Journey

  Denna app låter dig skapa en superhjältepersona och få erfarenhetspoäng när du slutför träningspass och träningsrutiner. Denna app är lämplig för alla träningar och ger träningsplaner att slutföra varje dag. Förutom huvudträningsvägen kan du också lägga till valfria sidouppdrag för att gå vidare. När du får erfarenhetspoäng kommer du att gå upp i nivå och kan få nya föremål till din avatar. Din avatar är också helt anpassningsbar.

  Appen ger dig en gratis provperiod i sju dagar. Men efter den provperioden måste du betala för att en prenumeration ska fortsätta – antingen kvartalsvis för 38,99 USD i 3 månader eller årligen för 98,99 USD för ett år.

  Ladda ner Nerd Fitness Journey för iOS

  Ladda ner Nerd Fitness Journey för Android

  4. Habitica

  Även om den här appen inte är fokuserad på fitness, är Habitica fortfarande ett bra sätt att gamifiera dina träningsrutiner. Den fungerar som en vanespårare där du kan lägga till dina egna uppgifter, och när du slutför dem kommer du att tjäna erfarenhetspoäng för att höja din karaktär. Varje nivå har satta mål för dig att slutföra, och när du gör det kan du tjäna mynt. Dessa kan användas för att belöna dig själv med föremål för din karaktär.

  Om du vill ha en social aspekt låter Habitica dig bjuda in vänner till en fest eller gå med i en själv. Genom att göra detta kan du arbeta med vänner för att slutföra mål genom att bara slutföra dina dagliga uppgifter. För att göra denna träningsorienterad behöver du bara ställa in uppgifter för att uppnå dina träningsmål för dagen.

  Ladda ner Habitica för iOS

  Ladda ner Habitica för Android

  5. WayBetter

  På den här appen läggs en träningsplan upp för dig, och du kan slutföra mål för att nå högre nivåer. Varje nivå ger dig fler mål som hjälper dig att bli mer och mer aktiv. Du kan också hitta separata träningsspel i appen, relaterade till kost, fitness och mindset. Dessa ändras under varje månad, så det kommer alltid att finnas något nytt att göra.

  WayBetter ger också ett par incitament som du kan lägga till till din resa: Du kan planera att göra ekonomiska åtaganden baserat på att uppfylla dina mål, eller så kan du bjuda in en ansvarighetskompis för att hålla dig på rätt spår.

  Ladda ner WayBetter för iOS

  Ladda ner WayBetter för Android

  Förvandla fitness till ett spel med dessa appar

  Oavsett var du befinner dig din träningsresa kan dessa träningsmobilappar hjälpa dig att hålla dig motiverad genom att använda spelelement för att hålla dig motiverad. Så oavsett om du bara vill börja med hälsosamma vanor, har uppfyllt några av dina träningsmilstolpar men behöver en anledning att fortsätta, eller bara vill ha lite aktivt kul, så vill du testa några av dessa bästa fitnessappar.