2.000 PAC's om tegen het einde van het jaar premier Jan Aushadhi Kendras te openen: Centrum

0
45

Het Centrum heeft besloten om 2.000 Primary Agricultural Credit Societies (PACS) in het hele land te selecteren om Pradhan Mantri Jan Aushadhi Kendras te openen, zei het ministerie van Samenwerking van de Unie dinsdag.

Volgens het ministerie hebben alle de premier Jan Aushadhi Kendras zal tegen het einde van het jaar worden geopend. Een besluit van deze strekking werd genomen tijdens een bijeenkomst van minister van Samenwerking Amit Shah en minister van Chemie en Meststoffen Mansukh Mandaviya.

“Er zullen maar liefst 2.000 PACS worden geïdentificeerd om Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendras te openen. Maar liefst 1.000 Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendra's zullen worden geopend in augustus en 1.000 in december van dit jaar', zei het ministerie in een verklaring.

“Deze belangrijke beslissing zal niet alleen het inkomen van PACS verhogen en werkgelegenheid creëren, maar zal ook medicijnen tegen betaalbare prijzen beschikbaar maken voor mensen, vooral degenen die op het platteland wonen”, aldus de verklaring.

De secretaris, Ministerie van Samenwerking, Secretaris, Afdeling Chemie en Meststoffen en andere hoge functionarissen van het Ministerie van Samenwerking en Afdeling Chemie en Meststoffen waren ook aanwezig bij de bijeenkomst.

“Tot nu toe zijn er in het hele land meer dan 9.400 Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendras geopend. Meer dan 1.800 soorten medicijnen en 285 andere medische hulpmiddelen zijn beschikbaar in deze Jan Aushadhi Kendra's,” aldus de verklaring.

“Medicijnen bij Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendra's zijn verkrijgbaar tegen 50% tot 90% minder tarief in vergelijking met de merkgeneesmiddelen”, aldus de verklaring.

Lees ook

Odisha-treintragedie: video legt laatste momenten vast voordat Coromandel Expr… =450,250″ />

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' van Indira Gandhi's moordenaar…

IMD kondigt aan dat de moesson eraan komt, maar zal minstens een week zwak blijven

Cyclone Biparjoy Live Updates: IMD kondigt moesson aan in Kerala, dela…Advertentie

“Het stimuleringsbedrag voor Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendra is Rs.5 lakh (15% van de maandelijkse aankoop of maximaal Rs.15.000 per maand). Eenmalige extra stimulans van Rs. 2 lakh als vergoeding voor IT- en infra-uitgaven in speciale categorieën en gebieden wordt ook verstrekt”, aldus de verklaring.